Ρωσία: «Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα και την Κύπρο να διακόψουν τους δεσμούς τους με τη Μόσχα»

Η Μαρία Ζαχάροβα αναφέρθηκε συχνά στη σχέση Ελλάδας-Ρωσίας
Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. Πίστωση: https://twitter.com/RFEmbassyGr

Η Ελλάδα, η Ρωσία και η Κύπρος είχαν πάντα μια εξαιρετική σχέση, αλλά οι Αμερικανοί ίσως θέλουν να το αλλάξουν αυτό, λέει η Μόσχα.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, εξέδωσε πρόσφατα μια σειρά σοβαρών ισχυρισμών κατά της απερχόμενης αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ισχυρή γυναίκα της Ρωσικής Διπλωματίας κατηγόρησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ότι ασκεί πίεση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο για υιοθέτηση αντι-ρωσικών στάσεων σε μια σειρά θεμάτων.

«Γνωρίζουμε την πίεση των εκπροσώπων των ΗΠΑ προς την ιεραρχία των Ελληνοκυπριακών και Ορθόδοξων Εκκλησιών για να αναγνωρίσουν την Ουκρανική Σχισματική Εκκλησία», δήλωσε η Ζαχάροβα. Sputnik Ελλάδα δικτυακός τόπος.

Με σαρκαστικό τόνο, η Ζαχάροβα σημείωσε ότι οι Αμερικανοί έδειξαν «ένα παράξενο ενδιαφέρον» για το ζήτημα της Ελλάδας και της στάσης της Κύπρου απέναντι στην Ουκρανία από τότε που «οι Ορθόδοξοι αποτελούν μόνο το 2% περίπου του πληθυσμού της χώρας».

«Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι ο εκβιασμός δεν έχει θέση στον πολιτισμένο κόσμο και στη διεθνή πολιτική».

Δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη αντίδραση από τα ελληνικά ή τα Κυπριακά Υπουργεία Εξωτερικών για αυτές τις παρατηρήσεις.

.Source