Ρωσία. Σαλόνι για μουσουλμάνους με σχολή χορού με ραβδί, που άνοιξε δίπλα σε ένα τζαμί (βίντεο)

Άνοιξε το σχολείο για να βοηθήσει τις γυναίκες να παραμείνουν σε φόρμα, λέει ο ιδιοκτήτης που έχει θέσει αυστηρούς κανόνες

Ταραχές ξέσπασαν στη ρωσική πόλη Καζάν, όταν μια γυναίκα αποφάσισε να ανοίξει σχολή χορού για μουσουλμάνους κοντά σε τζαμί.

Πρόκειται για την πρώτη σχολή πόλων χορού για μουσουλμάνους που άνοιξαν στη ρωσική πόλη, η οποία, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Leysan Doletova, υποστηρίζει τον ιμάμη ενός κοντινού τζαμιού.

Σύμφωνα με τον Leysan σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι “Tatarstan 24”, απαγορεύεται αυστηρά στους άνδρες να μπουν στο σχολείο, τα παράθυρα θα κλείσουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, տես δεν θα επιτρέπεται να κινηματογραφούν և για να δημοσιεύουν εικόνες σε κοινωνικά δίκτυα που συνδυάζουν ένας χορός μαντίλας

«Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θέλω να δημιουργήσω ένα άνετο περιβάλλον για μουσουλμάνες γυναίκες που μπορούν να λάβουν εκπαίδευση χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν να φαίνονται περίεργα», δήλωσε ο μουσουλμάνος δάσκαλος και δάσκαλος του σχολείου, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες γυναίκες που παρακολουθούν τα μαθήματά της το θέλουν. πάρτε μια εκπαίδευση για να εντυπωσιάσετε τους συζύγους τους.

Σύμφωνα με την κυρία Dauletova, όταν άνοιξε το σχολείο, περισσότερες γυναίκες βιάστηκαν να εγγραφούν από το αναμενόμενο. “Προφανώς εκείνο το βράδυ, υπήρχαν τόσες πολλές αιτήσεις που την επόμενη μέρα συμπληρώσαμε τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών.”

Η σχολή πόλων χορού μπροστά από το τζαμί ιδρύθηκε πλήρως από τον ιμάμη του. Ο επικεφαλής του τοπικού τζαμιού Al-Marjani, Ansar Hazert Miftakhov, λέει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για τον οποίο μια μουσουλμάνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο σχολείο και να χορεύει σε έναν πόλο.

“Είπαν ότι το έκαναν για τον σύζυγό τους, ώστε να μην χρειάζεται να κοιτάξουν άλλες γυναίκες”, εξήγησε ο ιμάμης. “Και, φυσικά, είπαμε ότι ήταν δυνατό γιατί δεν ήταν ενάντια στο Ισλάμ”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, η ιδέα δεν έγινε αποδεκτή από όλους. Η σχολή χορού συγκρούστηκε με την Ένωση Μουσουλμάνων Γυναικών της Ρωσίας, μια τοπική οργάνωση στο Ταταρστάν. Από την πλευρά της, η Dauletova, χορεύτρια, λέει ότι βλέπει τον πόλο να χορεύει ως απλό άθλημα · ανοίγει ένα σχολείο για να βοηθήσει τις γυναίκες να παραμείνουν σε φόρμα.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source