Ρωσικά χρήματα αίματος κυκλοφορούν σε τράπεζες Αυστραλίας – 2 GB

Ένας αμερικανός γεννημένος χρηματοδότης παλεύει σε όλο τον κόσμο για δικαιοσύνη για τη δολοφονία του δικηγόρου του, αλλά οι αυστραλιανές αρχές απέτυχαν να αναλάβουν δράση.

Όπως αναφέρεται στο Ο Αυστραλός, Ο διαχειριστής του hedge fund, ο δικηγόρος του Bill Browder, Serge Magnitsky, φυλακίστηκε στη Ρωσία και σκοτώθηκε μετά την έκθεση κλοπής από το ρωσικό Υπουργείο Οικονομικών.

Τα χρήματα έχουν ξεπλυθεί σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο κ. Browder στον John Stanley, αλλά η δεκαετία του για την καταπολέμηση της διαφθοράς έχει δει πολλά έθνη να περάσουν τον «Νόμο Magnitsky» για να αποτρέψουν την επανάληψή του.

«Παρακολουθούμε πού πήγαν τα χρήματα, και στη συνέχεια ειδοποιούμε τις αρχές επιβολής του νόμου… ώστε να μπορούν να τα παγώσουν, να τα καταλάβουν και να διώξουν οποιονδήποτε εμπλέκεται.

«Το κάναμε τώρα σε 16 διαφορετικές χώρες… αλλά αυτό που ήταν διαφορετικό για την Αυστραλία είναι ότι δεν έκαναν τίποτα.

«Μικρές χώρες όπως η Εσθονία… και η Κύπρος… έχουν τους πόρους για να το αντιμετωπίσουν, αλλά η Αυστραλία δεν είναι; Αυτό είναι παράλογο.

«Τους δώσαμε έναν απόλυτο χάρτη πορείας για δίωξη. το γεγονός ότι ισχυρίζονται … ο σκύλος έφαγε την εργασία δεν είναι αποδεκτό. “

Κάντε κλικ στο PLAY παρακάτω για να ακούσετε την πλήρη συνέντευξη

Εικόνα: Γκέτι

Source