Ρόμπερτ Όσεν. Το ιερό τέρας του έφυγε στην ηλικία των 93 … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το ιερό τέρας του θεάτρου, ο Γάλλος ηθοποιός-σκηνοθέτης Ρόμπερτ Όσεν, ο οποίος ήταν διάσημος για το ρόλο του ως Κόμης ντε Περάκ στην ταινία “Angelique” με τις υπέροχες μουσικές κωμωδίες του, όπως το “The Poor”, απεβίωσε νωρίτερα σήμερα, ανακοίνωσε η σύζυγός του στην Πράγα της Γαλλίας. ,

Ο ηθοποιός, που γιόρταζε τα 93α γενέθλιά του την Τετάρτη, πέθανε “στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί” μετά από “αναπνευστική διαταραχή”, δήλωσε η ηθοποιός Candice Pato, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του περιοδικού Le Point.

“Θα δείτε μόνο ένα τέτοιο θέατρο στον κινηματογράφο”, πρότεινε ο δικηγόρος του θεάτρου σε πολλούς, με blockbusters όπως το “The Man Called Jesus”, “The Poor” ή “The Lady of Paris.” Στο παρελθόν, ωστόσο, ήταν ηθοποιός που έγινε σεξουαλικό σύμβολο στη δεκαετία του 1960, χάρη στο ρόλο του ως Joffrey de Perac στην Angelica του Joffrey de Perac, το Marquise of Angels.

https://www.youtube.com/watch?v=UbgcwXlevNk:

Ο Robert Hossein, γεννημένος Robert Osenov, γεννήθηκε το 1927. Στις 30 Δεκεμβρίου, ο πατέρας ενός πατέρα ενός Ιρανού Ζωροαστρικού συνθέτη, μιας Ρωσικής Ορθόδοξης μητέρας, μεγάλωσε στη φτώχεια και αποφάσισε να αφιερωθεί στις δραματικές τέχνες μετά τον πόλεμο. Στη Ρεν, ίδρυσε το πρώτο σχολείο του «Λαϊκό Θέατρο», το οποίο θα αποφοιτήσει τους ηθοποιούς Anemon և Isabel Azan.

Η καριέρα του στον κινηματογράφο διήρκεσε από το 1948 έως το 2019. Συνεργάστηκε με την Μπρίτζετ Μπαρντότ στο “Military Vacation” (1962) και έγινε Rose Vadim (“Vicio և Virtue” 1963, “Barbarella” 1968 φετίχ ηθοποιός). )

«Ήταν ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, ήταν ο πρίγκιπας του λαού του θεάτρου, οι επιτυχίες του ήταν αναρίθμητες, είχε ένα γοητευτικό χαμόγελο, μια βελούδινη εμφάνιση, μια όμορφη φωνή. Πόσα οφέλη για έναν άντρα που είχε τη γοητεία του Robert Osen; ! “Ο πρώην πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών Ill Jacob απάντησε στα νέα του θανάτου του στο Twitter.

Source