Σάββας Κόκκινος. Υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας

Ο Σάββας Τ. Κόκκινος γεννήθηκε στην Κύπρο τον Μάρτιο του 1957, στο χωριό Ακούρος, στην επαρχία Πάφου.

Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στη Σύγχρονη Ιστορία από το Πανεπιστήμιο Sorbonne στο Παρίσι και δίπλωμα Πολιτικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Capodisteri στην Αθήνα. Από το 1996, είναι συνιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου En Typos,, όπου εργάζεται ως επιμελητής εκδόσεων.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια όπως «Εκπαίδευση Μικρών αλλά Ιστορικών Λαών στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης» που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελέτης Ελληνικών Θεμάτων, 2007. Στις 17 Μαρτίου, “Παγκόσμιος Πόλεμος – Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος 10 χρόνια ΦΟΡΟ από το Κοινοβούλιο της Κύπρου 2012. Οι ζωές 81 εκατομμυρίων αγνοουμένων που διοργανώθηκαν από την Ένωση για την Πρόληψη της Ενδοοικογενειακής Βίας και της Αντίδρασης 23 Μαΐου 2009 semin Σεμινάρια Αγάπης Χωρίς Πόνο 2009-2010. 2006 Συμμετείχε στην εκπαίδευση των αξιωματικών της σχολής κατάρτισης Ethnophila με εξαιρετική απόδοση. Το 2007, το 2008 և εξελέγη և συμμετείχε στις Διεθνείς Συναντήσεις Ποίησης στην Κύπρο.

Έγραψε, δημοσίευσε μελέτες, δοκίμια, άρθρα, ποιητικές συλλογές, συμμετείχε σε συλλογικό έργο, επεξεργάστηκε πολλές διαφορετικές εκδόσεις και παρουσίασε διάφορα βιβλία. Συνεχίζει να μελετά θέματα που σχετίζονται με τον Ελληνισμό, γράφει ποίηση, επικρίνει την τέχνη και τη λογοτεχνία.

Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της AHEPA Κύπρου, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο υπηρέτησε μέχρι το 20018, όταν ήταν ο αρχηγός της ομάδας “Matsi”. Για αρκετά χρόνια ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Οικιακής Βίας. Λειτουργεί ως εθελοντής της Εθνικής Φρουράς στην Εθνική Φρουρά.

Το 2013 του απονεμήθηκε το Τάγμα του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς για την εθελοντική θητεία του στο σώμα, όπου συνεχίζει να υπηρετεί ως καπετάνιος. Το 2014, αφού συμμετείχε στον 5ο Παγκόσμιο Διαγωνιστικό Λογοτεχνίας που ανακοινώθηκε από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο στην Κύπρο, κέρδισε το 1ο βραβείο για την έκθεση του “Scattering of Light” και το 1ο βραβείο για την ποίησή του. Απουσιάζει “:

Source