Σήμα κινδύνου από νοσοκομεία, έχουν ετοιμάσει ένα νέο … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Τα νοσοκομεία της Κρατικής Υπηρεσίας Υγείας, τα οποία δέχονται πολλές πιέσεις τις τελευταίες 24 ώρες λόγω της εισροής ασθενών με κοροναϊό, έχουν αρχίσει να εκπέμπουν συναγερμό. Τις τελευταίες ημέρες, οι εισαγωγές ήταν πολύ υψηλότερες από τις εκπομπές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπείας χωρητικότητας 2, 28 κλινών, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για ασθενείς με σοβαρή ασθένεια.

Η ΟΚΥΠΥ προετοιμάζει ήδη κρεβάτια στο ICU 1, μερικά από τα οποία έχουν χωριστεί από άλλους ασθενείς, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί η μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Λεμεσού.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε 26 άτομα στη μονάδα διαισθητικής εντατικής θεραπείας, αλλά οι αριθμοί αλλάζουν συνεχώς”, είπε. ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ: Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Δρ. Λάκης Παλάζης. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένα πρόγραμμα, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, θα αναπτυχθούν τμήματα ανάνηψης, το προσωπικό θα αναπτυχθεί εκ νέου. “Οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι σε ειρήνη με αυτό που βλέπουν, φυσικά υπάρχει ανησυχία, αλλά προς το παρόν, καθώς πολλοί άνθρωποι εργάζονται και οργανώνουν, είναι καλύτερο να αποφύγετε τη ρύθμιση του συστήματος”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το προετοιμασμένο σχέδιο δράσης, εάν είναι απαραίτητο, θα προστεθούν στην ομάδα ειδικών ανάνηψης, της οποίας ο αριθμός είναι περιορισμένος, επαγγέλματα που έχουν εντατική θεραπεία κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

“Είναι πολύ ανησυχητικό γιατί ο αριθμός των διασωληνωμένων ατόμων αυξάνεται ραγδαία. «Φοβάμαι ότι από τώρα και στο εξής μπορεί να υπάρξει περαιτέρω ταχεία ανάπτυξη», είπε ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ: Η Μαρία Κολιού, μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας, δήλωσε ότι υπάρχουν αναπνευστικά συστήματα “B plan”, αλλά υπάρχουν επίσης περιορισμοί στο “σύστημα υγείας”. “Η OKYPY αναφέρει καθημερινά ότι υπάρχει πρόγραμμα, αλλά δεν υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.”

Το νοσοκομείο πληροφοριών έφτασε επίσης στα όριά του, όπου 71 ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία το πρωί, με μόνο 4 κρεβάτια διαθέσιμα. Υπάρχει αύξηση των εισαγωγών. Πρόσφατα είμαστε σταθερά γεμάτοι. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς είναι ηλικιωμένοι, αλλά έχουμε επίσης νεότερους. Ο νεότερος ασθενής είναι 19 ετών και ο μεγαλύτερος είναι 94 ετών », δήλωσε η Amalia Hatsigiani, διευθύντρια του νοσοκομείου παραπομπής. Τώρα που το Νοσοκομείο Αμμοχώστου δεν έχει άλλες επιλογές, οι ασθενείς που δεν χρειάζονται θεραπεία ICU μεταφέρονται είτε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας είτε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, του οποίου ο πέμπτος όροφος χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ασθενείς με τη νόσο.

Το OKYPY διαθέτει 200 ​​κρεβάτια διαθέσιμα για ασθενείς εκτός ICU և μπορεί να αναπτύξει έως 115 κρεβάτια ICU. Ο αριθμός των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε τέσσερα νοσοκομεία μέχρι το απόγευμα ήταν 154, εκ των οποίων είκοσι πέντε ήταν στη ΜΕΘ και 31 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Άλλα κρεβάτια έχουν ήδη αναπτυχθεί στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν περισσότερες περιπτώσεις. Εάν ο αριθμός των ασθενών υπερβαίνει τους 200, μια πιθανότητα που είναι πλέον ορατή σύμφωνα με την ΟΚΥΠΥ, θα δημιουργηθούν και άλλα κρεβάτια στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, το οποίο θα είναι σχεδιασμένο να φέρει πολύ βάρος.

Οι επιστήμονες θα συναντηθούν αύριο
Εν τω μεταξύ, μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας, σύμφωνα με την κα Coliu, θα συναντηθούν απροσδόκητα αύριο για να μελετήσουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας σε σχέση με την αύξηση των νοσηλευτικών. “Η αύξηση της νοσηλείας είναι κάτι που μας απασχολεί πολύ, το οποίο θα συζητηθεί ευρέως στη συνάντηση που πιθανότατα θα έχουμε αύριο. Έχουμε πει ότι εάν ο αριθμός των διασωληνωμένων σωλήνων υπερβαίνει έναν, πρέπει να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα. “Πέρα από αυτό, είναι κάτι που θα συζητηθεί για να δούμε όλες τις εναλλακτικές λύσεις που μπορούμε να προσφέρουμε.”

Όσον αφορά τα τρέχοντα μέτρα, η κα Koliu δήλωσε ότι όταν το βάρος για την κοινότητα είναι πολύ υψηλό, «πέφτει αργά. Δύο εβδομάδες για δύο παραστάσεις μπορεί να μην είναι αρκετές. Το έχουμε δει στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία, οι οποίες, παρά την επιβολή πλήρους αποκλεισμού, χρειάστηκαν εβδομάδες για να αρχίσουν να βελτιώνονται τα πράγματα. Χρειάζεται λοιπόν χρόνος. “

Τα χρήματα λήγουν στις 10 Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα υπάρξει ειρήνη για τους ανθρώπους με τις οικογένειές τους να αλλάξουν το χρόνο, ενώ η δραστηριότητα επιτρέπεται παρουσία των πιστών, με βάση τα πρωτόκολλα – τα Θεοφάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source