Σήμερα, δικαστική απόφαση για αίτημα μιας μητέρας να μην αφήσει το 5χρονο παιδί της στην Πάφο

Σήμερα, η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το αίτημα της μητέρας μιας 5χρονης μητέρας από την Πάφο να αναστείλει την απόφαση να την επιστρέψει στον πατέρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι λέει η μητέρα για τους λόγους που την ώθησαν να μεταφέρει το παιδί πίσω στην Κύπρο – Διαμαρτυρία χθες έξω από το δικαστήριο

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου επικύρωσε σήμερα την απόφαση της οικογένειας ενός πεντάχρονου αγοριού να αναστείλει την εκτέλεση ενός δικαστηρίου οικογενειακού δικαστηρίου που να αποφασίσει ότι το παιδί θα πρέπει να επιστραφεί στον πατέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μητέρα υπέβαλε αυτό το αίτημα, λαμβάνοντας υπόψη την έφεση κατά της απόφασης του οικογενειακού δικαστηρίου στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Θυμηθείτε ότι, όπως αναφέρεται στην προηγούμενη ανάρτηση Cyprus Times:, ο Αμερικανός πατέρας του παιδιού παραπονέθηκε στην Κύπρο μητέρα, που τώρα ζει στην Πάφο, ότι απήγαγε τον γιο τους και τον πήγε στην Κύπρο.

Το οικογενειακό δικαστήριο έκρινε ότι το αγόρι, τώρα σχεδόν πέντε ετών, πρέπει να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον πατέρα του.

Χθες το πρωί, μπροστά από το δικαστήριο της Πάφου, διοργανώθηκε διαδήλωση διαμαρτυρίας από την Παν-Αρμενική Ένωση Οικογενειών Μοναχών Γονέων και Φίλων, εν αναμονή της αίτησης που υπέβαλε η μητέρα.

Οι διαμαρτυρόμενες μητέρες ζήτησαν την ευκαιρία να προσφύγουν στο Εφετείο, καθώς δήλωσαν ότι η εκρίζωση ενός παιδιού θα τον βλάψει ανεπανόρθωτα.

Η μητέρα του μωρού, Γεωργία Όργια Κοντογιόργκι, είπε ότι δραπέτευσε από το σπίτι της τον Οκτώβριο του 2017, αφού ισχυρίστηκε την ενδοοικογενειακή βία με τον γιο της, ο οποίος ήταν μόλις 12 μηνών τότε.

Πέρασε από το καταφύγιο των γυναικών, συνέχισε և, έφτασε τελικά στην Κύπρο, όπου ριζώθηκε ενώ μιλούσε στην Πάφο.

Η Αργεντινή Ιωάννου, πρόεδρος του Συνδέσμου Ενιαίων Οικογενειών, εξέφρασε την υποστήριξή του στη μητέρα του, μιλώντας κατά των δημοκρατικών αρχών.

Αναφέρεται ότι ο πατέρας του παιδιού απορρίπτει τις καταγγελίες και πείθει το δικαστήριο ότι πληροί τις προϋποθέσεις για ασφαλή εκτροφή παιδιών. Με βάση την απόφαση, η μητέρα είναι υποχρεωμένη να παραδώσει το παιδί, να καταβάλει τόσο τα έξοδα ταξιδιού όσο και τα δικαστικά έξοδα.

Source