Σήμερα είναι η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Οι επισκέπτες με χαλαρά ρούχα θα πενθούν για πρωινό

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που θεσπίστηκαν λόγω του Covid-19, μόνο 30 άτομα επιτρέπεται να παρευρεθούν στην κηδεία

Κατεβάστε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ IM ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Η κηδεία του πρίγκιπα της Βρετανίας, Φιλίπ, της γυναίκας της βασίλισσας Ελισάβετ Β ‘της Βρετανίας, που πέθανε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, θα γίνει σήμερα στον Πύργο του Γουίντσορ. Παρακάτω είναι οι λεπτομέρειες της τελετής, όπως ανακοίνωσε το Buckingham Palace.

Ταφή:

Η κηδεία, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά, θα πραγματοποιηθεί στις 3 μ.μ. (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Windsor. Εκπονήθηκε με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του πρίγκιπα, ο οποίος είχε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου.

Ωστόσο, η τελετή έπρεπε να περιοριστεί λόγω του Covid-19. Δεν θα υπάρξουν δημόσιες εισόδους ή δημόσιες πορείες, ամբողջ ολόκληρη η κηδεία θα πραγματοποιηθεί μέσα στα κτήρια του Πύργου του Windsor.

Η κηδεία θα ξεκινήσει με ένα λεπτό σιωπής σε όλη τη χώρα. Στο τέλος της τελετής, ο Φίλιππος θα ταφεί στο Βασιλικό Παρεκκλήσι.

Ποιος θα είναι παρών;

Σύμφωνα με τους κανονισμούς Covid-19, μόνο 30 άτομα επιτρέπεται να παρευρεθούν στην κηδεία. Ανάμεσά τους είναι η Βασίλισσα, όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των εγγονών του Δούκα, μέλη της οικογένειας του Πρίγκιπα Φίλιππου, όπως ο Μπερνχάρντ, ο Πρίγκιπας της Βέρνης και ο Πρίγκιπας Φίλιππος.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα φορούν επίσημα πρωινά ρούχα με μετάλλια. Το Cong Cong θα ακολουθήσει τις οδηγίες για το coronavirus που είναι διαδεδομένες σε όλη τη χώρα και θα φορέσει μάσκες κατά τη διάρκεια της τελετής և 50 λεπτών.

Μια μικρή χορωδία τεσσάρων θα τραγουδήσει τα κομμάτια της μουσικής που επιλέχθηκαν πριν από το θάνατο του πρίγκιπα για να συνοδεύσουν την εκκλησία. Η βασίλισσα θα καθίσει μόνη της κατά τη διάρκεια της τελετής.

Λεπτομέριες:

Στις 11 π.μ. (13:00 τοπική ώρα Κυπριακή ώρα), το Γρεναδιέρτο Πρώτο Τάγμα θα μετακινήσει το φέρετρο του Φιλίππου, το στεφάνι της σημαίας, το στεφάνι, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί από το Private Chapel στον εσωτερικό πύργο του Πύργου του Windsor. ,

Το τελετουργικό θα ξεκινήσει στις 2 του 2ου μήνα (στις 16:00 ώρα Κύπρου) և εντός 15 λεπτών τα στρατιωτικά αποσπάσματα από το σώμα με τα οποία ο Φίλιππος είχε ειδικούς στρατιωτικούς δεσμούς. Ashtarak. Gurka Rifle Regiment, Intelligence Corps, Highlands.

Το ιππικό του Βασιλικού Οίκου և οι φρουροί πεζικού θα παρατάσσονται γύρω από την περίμετρο της αυλής.

  • 2 μήνες 14. 20 έως 2: 27 (16: 20-16: 27 ώρα Κύπρου), μέλη της βασιλικής οικογένειας և Μέλη της οικογένειας του Φιλίππου που δεν συμμετέχουν στην πομπή θα οδηγήσουν στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.
  • 2 μήνες 14. Στις 27 (ώρα Κύπρου 16:27) θα εισέλθει στην αυλή ένα ειδικό αυτοκίνητο Land Rover που σχεδιάστηκε από τον Φίλιππο.
  • 2 μήνες 14. Στις 38 (ώρα Κύπρου 16:38) το φέρετρο θα μετακινηθεί από το εσωτερικό δωμάτιο.
    14: Στις 40 η ορχήστρα της αυλής θα είναι σιωπηλή. (16:40 ώρα Ελλάδας) և Το φέρετρο θα φύγει από την Επίσημη Είσοδο σε ένα λεπτό.
  • Μέλη της βασιλικής οικογένειας που συμμετέχουν στην πομπή, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων παιδιών του Φίλιππου, του Πρίγκιπα Τσαρλς, του Ανδρέα, του Εδουάρδου και της Πριγκίπισσας Άννας, καθώς και των εγγονιών Γουίλιαμ και Χάρι, θα αφήσουν την επίσημη είσοδο πίσω από το φέρετρο σε ένα Land Rover.
  • : 4 μήνες 2: Στις 44 (ώρα Κύπρου 16:44) η βασίλισσα θα φύγει από το αυτοκίνητο του μονάρχη, γνωστή ως πολιτεία του Μπέντλεϊ. Ο εθνικός ύμνος θα παίξει και το αυτοκίνητο θα φτάσει στο πίσω μέρος της πομπής. Όταν η πομπή και το αυτοκίνητο κινούνται προς το παρεκκλήσι, η τιμητική πομπή πυροβολεί κάθε λεπτό, will το κουδούνι θα χτυπήσει.
  • Η Βασίλισσα Μπέντλεϊ θα σταματήσει στο παρεκκλήσι, όπου θα του υποδεχτεί ο Αρχιερέας Γουίντσορ Ντέιβιντ Κόνερι, ο οποίος θα τη συνοδεύσει στη θέση της.
  • Το φέρετρο θα φτάσει στις 2 μ.μ. 53. (Ώρα Κύπρου 16:53). Σύμβουλοι άμυνας της Συνομοσπονδίας από τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο θα κατέχουν θέσεις στην αυλή.

Ένα απόσπασμα ιππικού του Βασιλικού Οίκου θα ευθυγραμμίσει τα δυτικά σκαλοπάτια. Το “Still” από τις κάψουλες του Royal Navy θα ηχήσει μόλις σταματήσει το Land Rover στις σκάλες. Οι άντρες του Βασιλικού Ναυτικού Σώματος θα ανεβάσουν το φέρετρο, ενώ ο βουβωνός θα παίξει το “Side”.

Κάθε 3 μήνες (17:00 ώρα Κύπρου) ολόκληρη η δημοκρατία θα παρακολουθείται με ένα λεπτό σιωπής. Η αρχή, καθώς και το τέλος, θα σημαίνει ένα πλάνο από τον ανατολικό κήποΣτην κορυφή της σκάλας, το φέρετρο θα χαιρετιστεί από τον Αρχιερέα του Γουίντσορ, Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ Just Astin Welby. Μόλις κλείσουν οι πόρτες του παρεκκλησίου, οι γκάιντες θα παίξουν “Συνέχεια”.

Το φέρετρο θα τοποθετηθεί σε ένα βάθρο στην κορυφή του κεντρικού διαδρόμου του ναού. Στα μαξιλάρια θα τοποθετηθεί ο «διάσημος» Φίλιππος, κυρίως τα μετάλλια και τα μετάλλια που του δόθηκαν, το στρατιωτικό του μπαρ, το σύμβολο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με διασημότητες από τη Δανία και την Ελλάδα.

Η κηδεία θα εκτελεστεί από τον Αρχιερέα του Γουίντσορ. Στη συνέχεια, το φέρετρο θα πέσει στο Royal Crypt. Ένας μεγάλος στο Σκωτσέζικο Βασιλικό Σύνταγμα θα παίξει γκάιντα κατά τη διάρκεια του πένθους. Το “Ak Awakening” θα ακολουθήσει οι τρομπέτες του ιππικού του Βασιλικού Οίκου Οι τρομπέτα των Βασιλικών Ναυτικών στη συνέχεια θα διαβάσουν τους «Σταθμούς Δράσης», κάτι που ο ίδιος ο Δούκας του Εδιμβούργου ζήτησε.

Τότε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ θα πει την ευχή, μετά την οποία θα παιχτεί ο εθνικός ύμνος. Τότε η βασίλισσα και οι άλλοι θρηνητές θα φύγουν από το εκκλησάκι.

Πηγή: Έθνος

Source