Σαριλάου. Το OKYPY είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει ένα πιθανό τρίτο κύμα

Η Κρατική Υπηρεσία Υγείας (ΟΚΥΠΥ) αναφέρει ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πιθανότητα ενός τρίτου κοροναϊού, ενός αναθεωρημένου σχεδίου για την ανάπτυξη περισσότερων κρεβατιών και την πρόσληψη προσωπικού, αλλά καλεί τους ανθρώπους να είναι πολύ προσεκτικοί και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μέτρα αυτοάμυνας για την αποφυγή επιδείνωσης της κατάστασης

Σε δήλωση προς την ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου είπε: «Ο οργανισμός έχει προετοιμαστεί σωστά με ένα αναθεωρημένο σχέδιο για πιθανό τρίτο κύμα κοροναϊού και είναι σε επιφυλακή».

Η ΟΚΥΠΥ έχει μέχρι στιγμής υποβάλει αυτό το σχέδιο στον Παν-Αρμενικό Ιατρικό Σύλλογο, στον Παν-Αρμενικό Σύλλογο Ιδιωτικών Νοσοκομείων, στα Ιατρικά Ενώματα Ιατρών και Νοσηλευτών, και αύριο θα το παρουσιάσει στον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Αυτό το πρόγραμμα, είπε ο κ. Sharilau, λαμβάνει υπόψη το χειρότερο σενάριο σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων. Παρέχει ανάπτυξη περισσότερων από 300 κλινών σε γενικά νοσοκομεία και περίπου 65 ενεργών κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

“Το σχέδιο αναφέρει σαφώς ότι τα κρεβάτια θα φτιαχτούν σε κάθε νοσοκομείο και ποιο προσωπικό θα εργαστεί σε αυτούς τους θαλάμους. “Όσο για τις νοσοκόμες, ο αριθμός των άλλων τμημάτων θα μειωθεί για να σώσει περισσότερο προσωπικό και το πρόγραμμα για τους γιατρούς περιλαμβάνει την πρόσληψη ιδιωτικών γιατρών για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την επιδημία”, είπε.

Σημείωσε ότι η ανάπτυξη κλινών, εκτός από τα τρέχοντα 200, προβλέπει περαιτέρω δημιουργία 58 κλινών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και 48 κλινών στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Ο κ. Χαριλάου είπε ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη εμπειρία του Οργανισμού, το οποίο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μας για την αντιμετώπιση οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με πιθανό τρίτο κύμα ή επιδημία.

“Έχει δημιουργηθεί πολλή υποδομή, έχει εκπαιδευτεί μεγάλος αριθμός προσωπικού, αγοράστηκε σύγχρονος εξοπλισμός για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι από ό, τι στην πρώτη φάση. «Μια επιδημία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για αυτό, είπε ότι το τρίτο κανάλι εκτιμάται στα μέσα Μαρτίου, εάν συμβεί, πότε.

Με αποδυνάμωση և με αυξημένες περιπτώσεις

Ο κ. Χαριλάου είπε ότι μετά από οποιαδήποτε ανάπαυση, θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων στην κοινότητα, γεγονός που θα οδηγούσε σε αύξηση των εισαγωγών σε δημόσια νοσοκομεία.

“Είναι καθησυχαστικό ότι το 75% των κατοίκων του γηροκομείου – το προσωπικό τους – έχουν εμβολιαστεί, επιπλέον, το 70% των ατόμων άνω των 80 έχουν εμβολιαστεί ξανά, όπου δεν περιμένουμε να λάβουμε πολλές εισαγωγές από αυτά ειδικές ομάδες. όπως είχαμε τον Δεκέμβριο, όπου οι περιπτώσεις εισέρχονταν σε γηροκομεία. “Αυτό είναι εφησυχασμένο, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να έχουμε σχέδιο εάν υπάρχει ανάγκη να ανταποκριθούμε επαρκώς”, είπε.

Σεβόμενος την κούραση των ανθρώπων, πρόσθεσε ότι τον παροτρύνουμε να φορέσει μάσκα, να μείνει μακριά, να μειώσει την επαφή, ώστε να μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας να υποχωρήσει με όλες αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες.

Πηγή: KYPE

Source