Σας εύχομαι ένα έτος γεμάτο ελπίδα και υγεία …

Είμαστε την παραμονή ενός νέου έτους.

Ενώ τελειώνουμε ένα χρόνο με κοροναϊούς και συγκρούσεις στην περιοχή μας, καλωσορίζουμε το έτος 2021 με καλή θέληση και ελπίδες για υγεία.

Η σημασία της παγκοσμιοποίησης προέκυψε αυθόρμητα σε αυτήν την πανδημική περίοδο στην οποία ζούμε. Η ανάγκη διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της υγείας και οι προσπάθειες των χωρών να βρουν λύσεις στα προβλήματα της άλλης μας έδειξαν για άλλη μια φορά το 2020 ότι βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο χωριό. Η Τουρκία σε αυτήν την κρίση υγειονομικής περίθαλψης σε αυτό το χωριό αξίζει μια μεγάλη χώρα σε χώρα yaptı.91 που έλαβε από πολίτες, έφερε σπίτι στο φλοιό. Έχει υποστηρίξει αμέτρητες χώρες με τις εγκαταστάσεις υγείας που διαθέτει. Τώρα ελπίζουμε ότι θα αναπνέουμε με το εμβόλιο. Αλλά μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυτά ήταν τα ζητήματα του 2020. Όσον αφορά το έτος 2021 · Ένα κόμμα για τα συμφέροντα της Τουρκίας, η Τουρκία δεν ευημερεί από την άλλη πλευρά της άχρηστης ξένης παράκαμψης, απόπειρες αποκλεισμού. …

Αν και το τοπίο φαίνεται πολύ μακριά από φωτεινό, θα επικεντρωθώ στις προοπτικές ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος, καθώς πιστεύω ότι κάθε βράδυ έχει ένα πρωί.

Προτεραιότητά μου θα είναι οι ευρωπαϊκές σχέσεις. Δεδομένου ότι η δικαιοσύνη βρισκόταν σε αμφιλεγόμενα ζητήματα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και της Τουρκίας σε μια προκατάληψη, εάν ενεργήσετε χωρίς προκατάληψη, η συμφιλίωση με την Τουρκία θα είναι ευκολότερη από ό, τι φαίνεται. Επειδή το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Τουρκία είναι ιδρυτικό μέλος οργανώσεων όπως ο ΟΑΣΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζει επίσης τη δέσμευσή της να διαπραγματευτεί υποψήφια χώρα από το 2005. Εάν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σταματήσουν να συμπεριφέρονται μεροληπτικές, φυσικά, θα αλλάξει τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Το πρώτο σημάδι αυτού μπορεί να βρεθεί στην ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών μας για το 2021 ως έτος «Εξωτερικής Πολιτικής για την Επιχειρηματικότητα και την Ανθρωπιστική». Κατά την άποψή μου, αυτή η αξιολόγηση είναι ένα σήμα επιστροφής στα συστήματα που βασίζονται σε κανόνες με την Ευρώπη.

Η δεύτερη προτεραιότητά μου είναι η σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διότι, όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι επίσης νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα και η ανάγκη διαφύλαξής της. Εδώ, πρέπει να ακολουθηθεί μια εξωτερική πολιτική σύμφωνα με αυτό που απαιτούν τα συμφέροντα της χώρας μας.

Η ειρήνη, η σταθερότητα και η συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να επιτευχθούν μόνο με μια περιεκτική προσέγγιση που περιλαμβάνει παραποτάμιες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων. Εκτός εάν οι χώρες που δημιουργούν τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλάξουν τις εχθρικές και μαξιμαλιστικές πολιτικές τους, δεν μπορούν να είναι η λύση στα προβλήματα. Πιστεύω λοιπόν ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο πρέπει να επανεξεταστούν με ανυπομονησία. Με μια ευρύτερη αξιολόγηση, πιστεύω ότι αυτές οι χώρες είναι πολύ σημαντικές για να αφεθούν στη Γαλλία και την ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Η τρίτη προτεραιότητά μου είναι οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ.

Η διοίκηση του Trump επέδειξε μια ακατανόητη στάση απέναντι στην Τουρκία και οδήγησε στο σχηματισμό ευθραυστότητας στην εξωτερική μας πολιτική. Ως ένας που πιστεύει ότι η ιστορία πρέπει να φύγει στο παρελθόν, να μην αποδεχτεί τη λανθασμένη απόφαση, καθώς ο νόμος και η πολιτική κυρώσεων των ΗΠΑ, πιστεύουμε στην ανάγκη απόκτησης νέας διοίκησης, χειραψία με τις προσδοκίες της Τουρκίας. Επειδή η Τουρκία έχει το δικαίωμα να προτιμά τον Μπατ Ατλάντικ, τα εβδομήντα χρόνια του και τις βαθιές ρίζες των συμμαχιών. Πιστεύω επίσης ότι αυτό δεν θα χαθεί.

Μια άλλη σημαντική προτεραιότητα είναι οι σχέσεις της Κίνας με την Τουρκία.

Αυτές οι σχέσεις ανοίγουν την πόρτα σε ένα απίστευτο έργο ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας με το βήμα που έκανε το ιστορικό Silk Road. Πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον, η πρωτοβουλία Belt and Road όπως είναι σήμερα θα δημιουργήσει μια νέα παγκοσμιοποίηση. Από την αρχή αυτής της πρωτοβουλίας σε περιοχές της Τουρκίας, πιστεύω ότι αυξάνοντας τη σημασία της διατήρησης σχέσεων το 2021. Είναι ξεχωριστό γεγονός ότι αυτή η σχέση είναι μια σημαντική ευκαιρία όχι μόνο όσον αφορά την οικονομία αλλά και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Μια ξεχωριστή προτεραιότητα είναι η πολιτική της Συρίας.

Η Τουρκία έχει κάνει κάθε είδους θυσίες που πρέπει να κάνω από εμένα. Διασφαλίζοντας την ασφάλεια των συριακών πολιτών στη χώρα μας, πρέπει να βρούμε τρόπους να επιστρέψουμε στις χώρες τους το συντομότερο δυνατό. Επειδή είναι δύσκολο για αυτούς να είναι εδώ, αλλά και για εμάς. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο για αυτούς και για εμάς στο μέλλον.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον Καύκασο του Αζερμπαϊτζάν με το δικαίωμα της Τουρκίας να μηνύσει την κρατική και έθνη ενότητα και ανήκει και υποστηρίζεται. Το έπος του Καραμπάχ, στο οποίο το Αζερμπαϊτζάν έφερε δικαιοσύνη και δικαιοσύνη, πραγματοποιήθηκε ως μια αξέχαστη νίκη. Τώρα η εργασία είναι στο τραπέζι. Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να επιδείξει στον κόσμο συνεργασία για τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης του Αζερμπαϊτζάν εδώ.

Πιστεύω ότι η ελληνική και γαλλική σύγκρουση θα επιλυθεί μέσω διαλόγου. Ελπίζω ότι το συναίσθημα και η φιλόδοξη πολιτική της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης μπορεί επίσης να ξεριζωθεί με τη Γερμανία. Το καθήκον μας εδώ είναι να σχεδιάσουμε έναν χάρτη πορείας υπό το φως της επιστήμης και των ευρημάτων με την ανοικοδόμηση της αξιοπιστίας και των φιλικών προς την αγορά μεταρρυθμίσεων.

Φυσικά, ο διάλογος θα είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο μας για την πραγματοποίηση όλων αυτών. Επομένως, αποδίδω τον διάλογο μιας επιχειρηματικής και ανθρωπιστικής εξωτερικής πολιτικής του 2021 στον διάλογο και πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από πανδημία σε σύγκρουση που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μέσω του διαλόγου.

Source