Σεισμός 6,3 μεγέθους στην Κροατία

πανό99

Σύμφωνα με τη δήλωση του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), μετά τον σεισμό μεγέθους 6,3 που σημειώθηκε στις 12,20 τοπική ώρα και το επίκεντρό του ήταν κοντά στην πόλη της Πέτρινια, ο δήμαρχος της Πέτρινια Ντάρινκο Ντάμποβιτς ζήτησε βοήθεια από πυροσβεστικές δυνάμεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρθηκε ότι πολλά κτίρια στην πόλη καταστράφηκαν και υπήρχαν τραυματισμοί κάτω από τα ερείπια.

Στις ειδήσεις, που επεσήμαναν ότι ο πατέρας και ο γιος βγήκαν από τα ερείπια ενός κτηρίου στην Πετρινιά, αναφέρθηκε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΙΑ

Στη δήλωση της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ότι ομάδες βοήθειας σε όλη τη χώρα κατευθύνθηκαν προς την Πέτρινια, ενώ αναφέρθηκε ότι μετά τον σεισμό, που έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, υπήρχε πυκνότητα στην είσοδο και την έξοδο της πόλης και κόπηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές.

Από την άλλη πλευρά, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός στις χώρες της περιοχής, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία και τη Σλοβενία, αναφέρθηκε ότι μετά τον σεισμό μεγέθους 6,3, σημειώθηκαν μετασεισμοί μεγέθους 4 και 3.

Εν τω μεταξύ, σημειώθηκαν χθες δύο σεισμοί μεγέθους 5 στην Πέτρινια, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια.

πανό134

Source