Σε απευθείας σύνδεση σεμινάριο υποδομής πραγματοποιήθηκε στο μπάσκετ – BRTK

TRNC και Τουρκία Ομοσπονδία Μπάσκετ Ομοσπονδίας Μπάσκετ σε συνεργασία οργανώνονται τα εκπαιδευτικά συμβούλια Covidien-19, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα σεμινάρια επιμόρφωσης στο Διαδίκτυο για τις πανδημίες συνεχίζονται με τρεις συνεδρίες. Ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Εκπαίδευσης της Ομοσπονδίας Μπάσκετ Κύπρου, σε σκηνοθεσία του Αχμέτ Şahinsoy’s, σε σεμινάρια που διοργανώθηκαν για την υποδομή Τουρκία Κωφών Γυναικών Μπάσκετ Εθνικής Ομάδας Προπονητής Προπονητής Şencan, Asia Eagles Team Coach Coach Menderes Gümüşdal και Darüşşafaka Assistant Assistant Coach and Infrastructure conditioner Semih Turan, σεμινάρια ενημέρωσαν συμμετέχοντες εκπαιδευτές στον τομέα της άμυνας, του σχεδιασμού της κατάρτισης και της προθέρμανσης.

Şencan: Συγχαίρω τη σταθερότητα στην Κύπρο

“Στην ομάδα υποδομής και στο άτομο, όπως το ανθρωποειδές ασκήσεις με αμυντική φιλοσοφία” των παρουσιαστών σε θέματα που θέλουν ο προπονητής Şencan στη χώρα μας, προσπαθούν να ταιριάξουν την εφαρμογή στον τομέα της άμυνας απαγορεύονται σε υποδομές στην Τουρκία, είπε ότι συγχαίρω τη συνέχιση της σταθερότητας σε αυτό το ζήτημα στην Κύπρο. Δηλώνοντας ότι η προπόνηση στην άμυνα που παρέχεται στις υποδομές είναι σημαντική και αυτό έχει μεταφερθεί στην υπερκατασκευή, ο Şencan τόνισε ότι “Η καλή επίθεση κερδίζει έναν αγώνα, αλλά η καλή άμυνα κάνει μια επιτυχημένη δήλωση, υπογραμμίζοντας ότι κάθε παίκτης μπορεί να επιτεθεί εντός του πλαισίου των ικανοτήτων τους, αλλά κάθε παίκτης μπορεί να υπερασπιστεί.

Δηλώνοντας ότι η άμυνα πρέπει να διδαχθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο σε υποδομές, ο Şencan δήλωσε ότι η άμυνα που είναι σωστή για έναν προπονητή μπορεί να μην είναι σωστή για τον άλλο και ότι ο προπονητής πρέπει να βρει και να αναπτύξει την άμυνα που θα κάνει για τη δική του ομάδα.

Ο Gümüşdal τόνισε τη σημασία των παιδιών που απολαμβάνουν την εκπαίδευση

Στο δεύτερο από τα διαδικτυακά σεμινάρια, ο Koç Menderes Gümüşdal μετέφερε στους εκπαιδευτές μας το θέμα «Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό κατάρτισης σύμφωνα με τις ηλικιακές κατηγορίες στην υποδομή». Ο Gümüşdal τόνισε τη σημασία των παιδιών που απολαμβάνουν την προπόνηση στο μπάσκετ και δήλωσε ότι ένα παιδί που ήρθε στο σπίτι και είπε στην οικογένειά του για την προπόνηση που έκανε με ενθουσιασμό, είχε μια σωστή εκπαίδευση.

Ο Gümüşdağ τόνισε ότι η εκπαίδευση ενός παιδιού με πολύ κουρασμένο τρόπο μπορεί να τον κρυώσει και, δυστυχώς, οι οικογένειες προτιμούν τα παιδιά τους να είναι κουρασμένα, θέλουν το παιδί να είναι κουρασμένο στο σπίτι, κάτι που είναι πολύ λάθος κατανόηση. Δηλώνοντας ότι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία στο μπάσκετ είναι ότι παρατήρησε ότι ο προγραμματισμός κατάρτισης για ηλικιακές ομάδες δεν έγινε σωστά, ο Gümüşdal τόνισε τη σημασία του σωστού ετήσιου προγραμματισμού κατάρτισης καθώς και των συνιστώμενων ωρών κατάρτισης για τις ηλικιακές ομάδες.

Turan: Η σημασία της θέρμανσης ξεκινά σε ομάδες ηλικίας κάτω

Από την άλλη πλευρά, ο Semih Turan έκανε μια παρουσίαση με τίτλο «Παραδείγματα εργασιών που μπορούν να γίνουν στον τομέα για να παρέχουν θέρμανση, ενίσχυση και ταχύτητα σύμφωνα με τις ηλικιακές κατηγορίες υποδομής». Δηλώνοντας ότι ξεκίνησαν τη σημασία της θέρμανσης από τις ηλικιακές ομάδες, ο Turan επεσήμανε τη σημασία αυτού για να μειώσει τον κίνδυνο αναπηρίας και δήλωσε ότι οι υποδομές διδάσκουν πρώτα στα παιδιά τι να κάνουν, πώς και σε ποιες γωνίες πρέπει να κάνουν τις κινήσεις. Ο Turan δήλωσε ότι παρόλο που το ζέσταμα είναι το πιο βαρετό μέρος των παιδιών, το διαφοροποιούν με τα παιχνίδια, υποστηρίζοντας την παρουσίασή του με οπτικά παραδείγματα, τόνισε ότι οι αθλητές συνειδητοποιούν μετά την ηλικία ενός και γνωρίζουν πώς να ζεσταθούν καλύτερα από τις δικές τους μυϊκές ομάδες . Δηλώνοντας ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην ζεσταθεί βιαστικά, ο Turan δήλωσε ότι διασφαλίζει ότι κάθε κίνηση γίνεται με τον πιο ακριβή και μέγιστο τρόπο, προκειμένου να αποφευχθεί ο τραυματισμός.

Source