Σε γραπτό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Παπαδάκης ζήτησε την προστασία του Sener Levent

Η γραπτή ερώτηση του μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδάκη. Απαιτεί μέτρα προστασίας για τον Sener Levent, νικητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Γραπτή ερώτηση του μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου απαιτεί μέτρα προστασίας για τον νικητή του πολίτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Sener Levent.

Ο Sener Levent, ο οποίος κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πολιτών το 2018, αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές στην Κύπρο, την οποία κατέχει η τουρκική κυβέρνηση υπό τη διοίκησή του, αφού κλήθηκε να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 23 Δεκεμβρίου 2020, η οποία καταχωρήθηκε το 2019 στο Πρωτοδικείο της Άγκυρας. στο ποινικό δικαστήριο, ο Δημήτρης Παπαδάκης δηλώνει στη δήλωσή του.

Το μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη γραπτή του ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλώνει ότι οι κατηγορίες εναντίον του κ. Levent, που προβλέπουν φυλάκιση για ένα έως τέσσερα χρόνια, προέρχονται από τα τρία άρθρα του που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Αφρική».

Και οι τρεις αγωγές κατατέθηκαν με κατηγορία για προσβολή του Ερντογάν.

Ο κ. Παπαδάκης, λαμβάνοντας υπόψη την απόπειρα σιωπής και εκφοβισμού του Sener Levent, καθώς και το δικαίωμά του στην ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης όλων των πολιτών, υπέβαλε τα ακόλουθα ερωτήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

– Γνωρίζει τα γεγονότα;

– Ποια μέτρα είναι διατεθειμένα να λάβουν για να προστατεύσουν έναν Ευρωπαίο πολίτη που έχει κερδίσει ακόμη και το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πολιτών;

Source