Σε περίπτωση εξ αποστάσεως εκμάθησης με εμπόδια… “Περισσότεροι από 1000 μαθητές χωρίς εξοπλισμό”

Εκπαίδευση εξ αποστάσεως έως σήμερα μαθήματα σε όλα τα επίπεδα. Περισσότεροι από χίλιοι μαθητές χωρίς ηλεκτρονικά μέσα և Διαδίκτυο, λέει ο POED. – Η διδασκαλία των δεύτερων τεσσάρων μηνών ξεκίνησε σε τέσσερα σεμινάρια, λέει ο εκπρόσωπος των καθηγητών των Cyprus Times.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Από σήμερα, για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης θα συνεχιστούν μέσω της ηλεκτρονικής μάθησης, βάσει νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον τερματισμό της επιδημίας του κοροναϊού.

Εκτός από τα νηπιαγωγεία / προσχολικά և ειδική αγωγή, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα γυμνάσια συνεχίζουν τώρα το πρόγραμμα σπουδών από το σπίτι.

Περισσότεροι από χίλιοι μαθητές χωρίς εξοπλισμό

Μιλώντας για: Κύπρος Φορές: Ο Γενικός Γραμματέας του POED Harris Charalambous λέει ότι μια έρευνα που διεξήγαγε ο οργανισμός δείχνει ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός μαθητών που δεν έχουν τον προσωπικό εξοπλισμό ή πρόσβαση στο Διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Ερωτηθείς πόσους από αυτούς τους μαθητές υπήρχαν, εξήγησε ότι “αναφέρεται στον αριθμό περισσότερων από χίλια ανθρώπων. «Είναι κρίμα, διότι έχουν περάσει τόσους μήνες, κανένας μαθητής δεν πρέπει να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, ούτε εργαλεία για να παρακολουθήσει μαθήματα», λέει.

“Οι εκπαιδευτικοί μεταφέρονται κυρίως από το σπίτι, που είναι, ασφαλώς, ο ασφαλέστερος τρόπος, αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις υποδομές και τον εξοπλισμό στα σχολεία.”

Έχουμε ακόμα σοβαρές διαφωνίες και δεν καταλαβαίνουμε τους λόγους που επιτρέπουν τη λειτουργία των νηπιαγωγείων, όπως τονίζει ο κ. Χαράλαμπος.

“Αυτή η απόφαση δεν μας έχει εξηγηθεί επαρκώς, ακόμη και επιστημονικά, δεν αντιστοιχεί στις άλλες αποφάσεις που ελήφθησαν.”

“Κάποιος πρέπει να στείλει μήνυμα κειμένου για να περπατήσει. Αναρωτιόμαστε γιατί 25 παιδιά և καθηγητές ήταν κλειδωμένοι στις τάξεις χωρίς καν να αναλάβουν περαιτέρω δράση.

Άρχισε να διδάσκει 2 θέματαΔικός μας: τέσσερις μήνες σε λύκεια

Μιλώντας για: Κύπρος Φορές: Ο Πρόεδρος της OELMEK Temis Polivyu τονίζει ότι αυτή τη στιγμή το πρωτόκολλο τελικά εφαρμόζεται finally τα προβλήματα έχουν ελαχιστοποιηθεί σημαντικά.

“Οι συνεργάτες είναι πλέον μακριά από το σπίτι, εκτός από ορισμένους δασκάλους. Από σήμερα, μετά την αναβολή των εξετάσεων για τα γυμνάσια “A” և “B”, το μάθημα των 2 άρχισε να διδάσκεταιΔικός μας: τέσσερις μήνες “, σύμφωνα με τον κ. Poliviu.

Ελπίζουμε να προσθέσει ότι αυτό θα είναι το τελευταίο μπλοκ, καθώς η φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανέναν άλλο τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι καθώς το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών ανακοίνωσε σχετικά με τις γραπτές εξετάσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο στα τεχνικά κολέγια και τις τεχνικές σχολές, ήταν προτιμότερο να μην λάβετε μέρος στις εξετάσεις τώρα, καθώς υπάρχει η πιθανότητα της εξεταστικής περιόδου στο τέλος των δεύτερων τεσσάρων μηνών.

Source