Σε σπορ όχι δύο μέτρα և σε δύο βάρη (PASP)

Δελτίο τύπου του PASP ότι επιτρέπεται σε ξένες ομάδες να προπονούνται στην Κύπρο, αλλά όχι σε Κύπριους επαγγελματίες αθλητές

Καθώς οι ξένες ομάδες επιτρέπεται να έρθουν στην Κύπρο για να προετοιμαστούν, αλλά όχι να επιστρέψουν στην Κύπρο με χιλιάδες Κύπριους αθλητές και επαγγελματίες, παρέχονται εξηγήσεις από το Υπουργείο Υγείας.

Η ανάγκη για έκτακτα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας είναι επιτακτική. Δεδομένου ότι η Πανκυπριακή Ένωση Ποδοσφαιριστών (PASP), από τη στιγμή που η επιδημία έφτασε στην Κύπρο τον περασμένο Μάρτιο, καλούμε τα μέλη μας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του εαυτού τους και των γύρω τους. «Ταυτόχρονα, συνειδητοποιούμε ότι ως άθλημα, πρέπει να κάνουμε το ρόλο μας για την προστασία της τοπικής υγείας μας.

Γι ‘αυτό, ως PA.SP, εργαζόμαστε για την αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας և συντήρηση, βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων, εκπαίδευση των κατοίκων της περιοχής μας և κ.λπ.

Αυτό που δεν αποδεχόμαστε είναι το γεγονός ότι χιλιάδες παιδιά ζουν για μήνες σε ένα μέρος που προσφέρει μόνο υγεία, όπως αθλήματα (όλα τα αθλήματα, όχι μόνο ποδόσφαιρο), εκατοντάδες επαγγελματίες ή ημι-επαγγελματίες αθλητές, προπονητές. Δεν έχουν όλα τα αθλήματα (συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου) τη δική τους δουλειά (γήπεδο, γυμναστήριο κ.λπ.) για ομάδες από το εξωτερικό να έρθουν στην Κύπρο, να προπονούνται τακτικά στα γήπεδά μας και να παίζουν φιλικούς αγώνες.

Σχετικά με το ζήτημα που αποκαλύφθηκε στον ιστότοπο του Super SPORTS FM, την Τετάρτη (13/01), σχετικά με την άφιξη ξένων ομάδων στην Κύπρο, ως PA.SP Πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε καθόλου ενάντια στον αθλητικό τουρισμό, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή : Ο αθλητικός τουρισμός στη χώρα μας προσφέρει κύκλο εργασιών δεκάδων εκατομμυρίων, θα πρέπει να υποστηριχθεί. Αλλά επειδή οι αλλοδαποί αθλητές μπορούν να εκπαιδεύονται στην Κύπρο ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες υγείας, είμαστε σίγουροι ότι χιλιάδες Κύπριοι, νέοι, ενήλικες, αθλητές, προσωπικό, μπορούν επίσης να επιστρέψουν στην κανονική τους εργασία. πάντα υπό αυστηρές διαδικασίες, λαμβάνοντας τη μέγιστη μέριμνα για την υγεία τους.

Ζητούμε από το Υπουργείο Υγείας να εξηγήσει δημόσια σε ποια βάση αυτές οι άδειες εκδόθηκαν σε ξένες ομάδες, γιατί αυτές οι άδειες δεν μπορούν να εκδοθούν σε όλους εκείνους που βρίσκονται μακριά από τον αθλητισμό, οι οποίες έχουν αρνητικές ψυχολογικές και οικονομικές συνέπειες.

Source