Σε συνομιλίες με τον Ερντογάν, ο Πούτιν τόνισε την τήρηση της Συμφωνίας του Μοντρέ

Ο Πούτιν επανέλαβε τη μακροχρόνια υποστήριξη του Ερντογάν προς τον Ερντογάν στη Συνθήκη του Μοντρέ, καθώς τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ ετοιμάζονται να διασχίσουν τα Δαρδανέλια και η κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται εκρηκτική.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Η συμφωνία του Μοντρέ, η κατάσταση στην Ουκρανία και η συνεργασία στη συμπαραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε τη σημασία της τήρησης της Συμφωνίας του Μοντρέ, δεδομένων των σχεδίων της Άγκυρας για την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε το Κρεμλίνο. “Η έμφαση της Τουρκίας στα σχέδια της Ρωσίας για την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης ήταν η διατήρηση της τρέχουσας κατάστασης του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ασφάλεια της περιοχής. 1936 “Μοντρέ,” είπε το Κρεμλίνο σε δήλωση.

Ο Πούτιν εξέφρασε επίσης ανησυχία για τις προκλητικές ενέργειες στο Κίεβο, στις οποίες αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κατόπιν αιτήματος του Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος “περιέγραψε προσεγγίσεις για την επίλυση της ρωσικής κρίσης στην Ουκρανία” και “τόνισε ότι η μόνη βάση για μια διευθέτηση είναι όλα τα μέσα που προβλέπονται στις συμφωνίες του Μινσκ του 2015”. Το Κρεμλίνο δήλωσε σε δήλωση ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την πώληση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην Τουρκία και την κοινή παραγωγή.

Πηγή: KYPE

Ο Πούτιν επανέλαβε τη μακροχρόνια υποστήριξη του Ερντογάν προς τον Ερντογάν στη Συνθήκη του Μοντρέ, καθώς τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ ετοιμάζονται να διασχίσουν τα Δαρδανέλια και η κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται εκρηκτική.

Η Συμφωνία του Μοντρέ, η κατάσταση στην Ουκρανία և Η συνεργασία στον τομέα της από κοινού παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V ήταν τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε τη σημασία της τήρησης της Συμφωνίας του Μοντρέ, δεδομένων των σχεδίων της Άγκυρας για την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε το Κρεμλίνο. “Η έμφαση της Τουρκίας στα σχέδια της Ρωσίας για την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης ήταν η διατήρηση της τρέχουσας κατάστασης του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης, προκειμένου να διασφαλιστεί η περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. 1936 “Μοντρέ,” είπε το Κρεμλίνο σε δήλωση.

Ο Πούτιν εξέφρασε επίσης ανησυχία για τις προκλητικές ενέργειες στο Κίεβο, στις οποίες αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κατόπιν αιτήματος του Ερντογάν, ο Ρώσος πρόεδρος “περιέγραψε την προσέγγιση της Ρωσίας για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία” και “τόνισε ότι η μόνη βάση για τη διευθέτηση είναι όλα τα μέσα που προβλέπονται στις συμφωνίες του Μινσκ του 2015”. Το Κρεμλίνο δήλωσε σε δήλωση ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την πώληση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην Τουρκία και την από κοινού παραγωγή του.

Πηγή: KYPE

Source