Σε σχέση με την τουρκική ταινία για την ελληνική πολιτική στην Κύπρο

Σε σχέση με την τουρκική ταινία για την ελληνική πολιτική στην Κύπρο

Σύμφωνα με ένα άρθρο στο Cyprus Mail, το τουρκικό τηλεοπτικό δράμα “In Time in Cyprus (Bir Zamanlar Kibris)” επικεντρώνεται στα γεγονότα της εξέγερσης Turo του 1963 και θα μεταδοθεί στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT1. Η τουρκική παραγωγή, που μεταφράζεται στα ρωσικά, παρουσιάζει τα γεγονότα του 1963-1974 όσον αφορά τον τουρκικό εθνικισμό, κατηγορώντας τους Ελληνοκύπριους για αυτό που συνέβη τον Δεκέμβριο του 1963.

Ορισμένοι Ελληνοκύπριοι που προβάλλουν την πλευρά μας ως γεννήτρια αυτών των εκδηλώσεων προσπαθούσαν να απαλλάξουν τους Τούρκους της Κύπρου και την Τουρκία από κάθε ευθύνη.

Όλες οι κύριες πηγές για την αποκατάσταση της αλήθειας σε αυτό το άρθρο είναι Τουρκικά, ին καλέστε τον αναγνώστη να τις μελετήσει և να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

1 Αναφορές για την ανάκτηση της Κύπρου από τον Nihat Erim, καθηγητή Διοικητικού Δικαίου, Σύμβουλο του Πρωθυπουργού Menderes և στο βιβλίο του (Κύπρος, ξέρω τι είδα, 1976).

2 Το βιβλίο του ειδικού πολεμικού γραφείου του Ισμαήλ Τάνσου, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες και κείμενα, αναφέρει ότι μετά το 1954, η Τουρκία είχε ένα σχέδιο για μια νέα κυπριακή πολιτική, έτσι ώστε η Κύπρος να μπορεί να επιστρέψει στην Τουρκία εάν εγκαταλείψει το νησί της Αγγλίας (σελ. 194). Ήταν στο πνεύμα της τουρκικής εθνικής ιδέας για την επιστροφή των πρώην κατεχόμενων εδαφών της, όπως η Κύπρος (σελ. 270). Από τον Εθνικό Όρκο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Βασίστηκε στη στρατιωτική οργάνωση, η προμήθεια TMT, ο εξοπλισμός κατάρτισης, ιδρύθηκε το 1957, παρέμεινε αόρατος μέχρι την έναρξη της τουρκικής εξέγερσης στις 21 Δεκεμβρίου 1963. Στόχος της TMT ήταν να συνεργαστεί με την ΕΟΚΑ, να αποτρέψει την ΕΝΩΣΗ να «εκπληρώσει τις ευθύνες της σύμφωνα με τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας» (σελ. 13).

Ο σχηματισμός του ΤΜΤ, που υποστηρίχθηκε από τη Βρετανία με πολιτική και οικονομική υποστήριξη, ξεκίνησε τον Μάιο του 1958 και τον Αύγουστο του ίδιου έτους, ο πρώτος διοικητής του, ο συνταγματάρχης Ρίζα Βουρούσκα, έφυγε για την Κύπρο. Το ΤΜΤ οργανώθηκε σύμφωνα με στρατιωτικά πρότυπα և περιλάμβανε τη διοίκηση և 6 περιοχές, οι οποίες περιελάμβαναν τα 6 κράτη της Κύπρου. Κάθε μονάδα είχε ένα τάγμα 500-1.500 ανδρών. Η προπόνηση των ανδρών TMT ξεκίνησε κρυφά στις 6 Αυγούστου 1958 στην περιοχή της Άγκυρας. Η μεταφορά όπλων στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε με πλοίο, το οποίο ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου 1958, από την τουρκική πόλη Anamur προς τους Ερυθρούς Κύπριους και συνεχίστηκε με έντονο ρυθμό. Τον Μάιο του 1960, το ΤΜΤ λειτουργούσε, με 5.000 μαχητές εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους (σελ. 51). Τα όπλα που μεταφέρθηκαν στην Κύπρο περιελάμβαναν μεγάλο αριθμό πιστόλια, τουφέκια, πολυβόλα, πολυβόλα, πολυβόλα, χειροβομβίδες, πυρομαχικά κ.λπ.

3 Το βιβλίο του 1966 του Στρατηγού Κεμάλ Γιαμάκ, Διευθυντή του Ειδικού Γραφείου Πολέμου (“Ίχνη στη Σκιά. Είμαστε στη Σκιά”, 2006)

Τα παραπάνω τρία βασικά βιβλία αναφέρονται στην τουρκική στρατηγική ελέγχου της Κύπρου, η οποία γράφτηκε στη δεκαετία του 1950, με βάση το σχέδιο του Nihat Erim του 1956. Στις εκθέσεις. Τα βιβλία περιέχουν τις κύριες πτυχές της τουρκικής στρατηγικής, περιγράφουν τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτήν μέχρι το 1974. Τουρκική εισβολή. Η χρησιμότητα των βιβλίων είναι μεγάλη λόγω των πληροφοριών που παρέχουν. Μέσω τουρκικών κρατικών πηγών (οι συγγραφείς των βιβλίων ήταν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι) επιβεβαιώνει την επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας κατά της Κύπρου.

Έριξαν φως το 1963. Για τους λόγους των γεγονότων. Διαλύουν τον μύθο ότι οι κύριοι λόγοι τους προέρχονται από την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κοινοτήτων, επιβεβαιώνοντας ότι οι αιτίες των γεγονότων έχουν τις ρίζες τους στον στρατηγικό σχεδιασμό του τουρκικού κράτους κατά της Κύπρου. που συνεχίζει μέχρι σήμερα να εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας. Η Κύπρος είναι «ζωτικής σημασίας για τα αμυντικά και οικονομικά συμφέροντα της Τουρκίας» (Ismail Tansu, σελ. 277).

Δυστυχώς, αυτά τα τρία βιβλία για την τουρκοκυπριακή στρατηγική δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί στα ελληνικά. Είναι χρήσιμα εργαλεία για αξιωματούχους, πολιτικούς, διπλωμάτες, στρατιωτικούς, ιστορικούς, δημοσιογράφους, καθώς και για όλους τους Έλληνες, ειδικά νέους που δεν έχουν βιώσει τα κρίσιμα γεγονότα που σηματοδότησαν το Κυπριακό. του έθνους μας.

Η γνώση της τουρκοκυπριακής στρατηγικής, η οποία εφαρμόζεται συστηματικά από τη δεκαετία του 1950, αποτελεί προϋπόθεση για τη σωστή λύση στο κυπριακό πρόβλημα, για την κατανόηση της ανάγκης ενίσχυσης της ασπίδας CD, η οποία έχει υποστεί υπερβολική επέκταση. Τουρκία. το βάρος του, το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, η δήλωση του Rauf Dektash σχετικά με τη δολοφονία των περισσότερων Ελλήνων που αγνοούνται από τους Τούρκους στον Σταύρο Σιδερά, καθώς και τους χρήσιμους Τούρκους νεκρούς που σκοτώθηκαν από την ΤΜΤ, παρουσιάζοντας τις δολοφονίες τους ως ο κύριος σύζυγος μη ελληνικών παιδιών, με τρελό σφαγιάστηκαν, ελήφθησαν, καθώς και οι δηλώσεις του Τούρκου στρατηγού σχετικά με τις βόμβες που τοποθετήθηκαν στα παράθυρα ανδρών TMT.

4 Βιβλίο του Feroz Ahmad – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MOD TURKEY.

Ανάμεσα στα πολλά αξιόλογα ελληνικά βιβλία που παρουσιάζουν τη στρατηγική της Τουρκίας και τα εγκλήματά της,

1 Αιματηρή αλήθεια

2 ATTILA KH ACE AQUATES που εκδόθηκαν από την GTP ότι G. Η κυβέρνηση του Βασιλείου έχει πάρει πίσω όλες τις διαθέσιμες μετοχές εκείνη τη στιγμή, αλλά είναι άγνωστο πού βρίσκονται.

Εντυπωσιακή είναι η σιωπή της κυπριακής κυβέρνησης, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών κομμάτων, τα οποία δεν έχουν κάνει τίποτα και περιμένουν σταθερά τη μοίρα τους. Κάθε έθνος έχει μια ειδική ικανότητα να επιλύει τα εθνικά του προβλήματα, σχετίζεται άμεσα με το πεπρωμένο του, το μονοπάτι που επέλεξε η ιστορία. Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι απαλλαγμένες από ευθύνη.

Πρέπει επιτέλους να τερματίσουμε τη συνεχιζόμενη εθνική πτυχή εάν θέλουμε ο ελληνισμός να έχει μέλλον.