Σε όλα τα κράτη μέλη, ο εμβολιασμός ξεκινά ταυτόχρονα – Newsbeast

Οι βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, ουσιαστικά τίθενται ταυτόχρονα! εμβολιασμός Για το COVID-19 στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου και ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μίλησαν σήμερα σε τελετή λήψης των πρώτων δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε ιδιαίτερο ενθουσιασμό για σήμερα, καθώς το περιέγραψε «έξι μήνες μετά την εισαγωγή της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια για το COVID-19, λαμβάνουμε τις πρώτες δόσεις και στα 27 κράτη μέλη». Την ίδια στιγμή. “Πρόκειται ουσιαστικά για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη · είναι ευρωπαϊκή ώρα.”

Συνεχίζοντας, η κυρία Κυρακίδου δήλωσε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, “έως ότου εμβολιάσουμε την πλειοψηφία του πληθυσμού, έτσι ώστε σταδιακά να επιστρέψουμε προσεκτικά στην καθημερινή μας ζωή. Υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει ελπίδα, εύχομαι σε όλους καλές διακοπές και καλή χρονιά. “

Με τη σειρά του, ο κ. Ιωάννου είπε ότι «σήμερα είναι η προσπάθεια της υπόλοιπης Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου να ξεπεράσει αυτήν την τεράστια κρίση υγείας. Η λήψη εμβολίων σήμερα μας γεμίζει με την αισιοδοξία, την αναγέννηση της ηθικής μας, ότι κατευθυνόμαστε προς το τέλος αυτού του υπέροχου μονοπατιού που ζούμε όλη αυτή τη στιγμή.

Είπε στην Κύπρο “οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αύριο για άτομα που ζουν σε γηροκομεία, καθώς και για επαγγελματίες υγείας, θα ακολουθήσουν και άλλες κατηγορίες”, ενώ επιβεβαιώνει ότι έχουν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου, εάν το επιθυμεί. “Το εμβόλιο είναι σήμερα ο πιο αποτελεσματικός πόρος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά της επιδημίας, οπότε για άλλη μια φορά καλούμε τους ανθρώπους να έρθουν και να εμβολιαστούν”, πρόσθεσε.

Επαίνεσε την πρωτοβουλία του Επιτρόπου Υγείας για τις προσπάθειές της να παράσχει από κοινού εμβόλια »και ευχαρίστησε την κυβέρνηση բոլոր όλους τους Κύπριους տ την κυρία Κυρακίδου για όλη την πρωτοβουλία που ανέπτυξε για να εξασφαλίσει την έγκαιρη παράδοση των εμβολίων COVID-19 σε όλα τα κράτη μέλη.

Source