Σημαντική μείωση του ποσοστού θετικότητας στην Κύπρο

Πρώτη είσοδος. Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, 12:14 μ.μ.

Σημαντική μείωση του ποσοστού θετικότητας στην Κύπρο

Ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Κύπρο από την Κυριακή 10 Ιανουαρίου και αναμένεται να ενταθούν στις αρχές Φεβρουαρίου. Οι εκτιμήσεις της αποκλιμάκωσης των κεφαλαίων σε αυτό το στάδιο είναι, φυσικά, πρόωρες.

Από τις 7 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Υγείας περιλαμβάνει καθημερινά επιδημιολογικές πληροφορίες տոկոս ποσοστό θετικής στάσης σε εθνικό επίπεδο.

Λεπτομερές ενδιαφέρον μέχρι τις 12 Ιανουαρίου

7 Ιανουαρίου. 3,69%
8 Ιανουαρίου 3.63%
9 Ιανουαρίου 2.93%
10 Ιανουαρίου. 3,86%
Στις 11 Ιανουαρίου. 2,24%
12 Ιανουαρίου – 1,96%

Επιθυμητά ιδανικά όρια θετικών επιτοκίων

<3% είναι επιθυμητό, ​​ενώ το ιδανικό καθορίζεται από την επιστημονική κοινότητα <1%. Το επίπεδο θετικότητας επηρεάζεται από τον αριθμό των δοκιμών, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι για περίπου ένα μήνα η θετικότητα ήταν 5,5%.

Σημειώνεται ότι τόσο η επιδημιολογική ομάδα όσο και το Υπουργείο Υγείας ενθαρρύνουν την ταχεία εξέταση, οπότε έχει γίνει αντίστοιχη διάταξη για τη μη χρήση πρόσθετων sms για το σκοπό αυτό.

Εικόνα νοσοκομείων

Η εικόνα των νοσοκομείων συνεχίζει να επιδεινώνεται καθώς οι δημόσιες υπηρεσίες εντείνουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για «έξωση» για άλλα νοσοκομεία για τη θεραπεία ασθενών με κοροναϊό.

Όσον αφορά τις εισαγωγές, τονίζεται το γεγονός ότι περίπου το 5% των θετικών ατόμων θα πρέπει να νοσηλευτούν.

Το 10% αυτών που υποβάλλονται σε θεραπεία θα χρειαστούν εντατική υποστήριξη εάν χρειάζονται θεραπεία. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η μέση διάρκεια της παραμονής στο νοσοκομείο στο γενικό θάλαμο είναι 10 ημέρες και άλλες 10 ημέρες στο κρεβάτι μονάδας εντατικής θεραπείας.

Πηγή: sigmalive.com

Τελευταία ενημέρωση την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 στις 12:32 μ.μ.

,Source