Σημεία διακοπών όπου Ιρλανδοί επισκέπτες θα ήταν ευπρόσδεκτοι αυτό το καλοκαίρι από την Πορτογαλία στην Κύπρο

Οι διακοπές στο εξωτερικό μπορεί να είναι άσκοπες για πολλούς Ιρλανδούς, καθώς το εμβόλιο συνεχίζει την επίμονα αργή διάθεσή του.

Και ενώ πολλές χώρες έχουν επιβάλει απαγορεύσεις ή αυστηρούς κανονισμούς υποχρεωτικής καραντίνας ξενοδοχείων σε μη εμβολιασμένους Ιρλανδούς ταξιδιώτες, το νέο ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εμβολιασμένους πολίτες μπορεί να σημαίνει ότι όσοι είναι αρκετά τυχεροί που έχουν λάβει το εμβόλιο θα είναι σύντομα ελεύθεροι να ταξιδέψουν στην ΕΕ.

Ο Ισπανός Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Υγείας Alfredo Gonzales είπε ότι το σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί τους επόμενους δύο μήνες στην Ισπανία.

Υπάρχει κυβερνητική συμβουλή σε λειτουργία ενάντια σε όλα τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια από την Ιρλανδία αυτήν τη στιγμή.

Ωστόσο, ορισμένα ευρωπαϊκά hotspot διακοπών δήλωσαν ότι θα είναι ανοιχτά για τους Ιρλανδούς τουρίστες για το καλοκαίρι μόλις αρθούν οι περιορισμοί της Ιρλανδίας ή εάν μπορούν να ταξιδέψουν πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι.

Τουρκία

Η Τουρκία στο παρελθόν αποκάλυψε σχέδια να καλωσορίσει τους Ιρλανδούς παραθεριστές για το καλοκαίρι, χωρίς να χρειάζεται πρόσφατη δοκιμή PCR ή εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Ωστόσο, στη χώρα παρατηρήθηκε πρόσφατα αύξηση του αριθμού των υποθέσεων Covid.

Κύπρος

Η Κύπρος θα ανοίξει εκ νέου σε πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες από την 1η Μαΐου, χωρίς να απαιτείται απαίτηση για τεστ πριν από την αναχώρηση ή αυτοαπομόνωση.

Αυτό σημαίνει ότι εάν η Ιρλανδία επιτρέπει σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως με πράσινη κάρτα να ταξιδέψουν τότε θα μπορούσατε να απολαύσετε διακοπές εκεί αργότερα φέτος.

Πορτογαλία

Στο παρελθόν, η Πορτογαλία αποκάλυψε σχέδια για εκ νέου άνοιγμα σε Ιρλανδούς τουρίστες.

Οι Ιρλανδοί είναι μια μεγάλη αγορά για την τουριστική βιομηχανία της Πορτογαλίας, οπότε η χώρα θα επιθυμεί να τεθεί σε εφαρμογή μια πράσινη κάρτα και να επιτρέψει στους Ιρλανδούς να ταξιδέψουν στη χώρα.

Ονειρευόμαστε ήδη αυτές τις όμορφες παραλίες.

Μάλτα

Η Μάλτα είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς για το καλοκαίρι εάν τα μη απαραίτητα ταξίδια επιτρέπονται ξανά με τους χαμηλούς αριθμούς περιπτώσεων Covid και την επιτυχή διάθεση εμβολίων.

Η Μάλτα, το Gozo και το Comino πρόκειται να ανοίξουν ξανά στους τουρίστες από την 1η Ιουνίου 2021.

Ω, και το νησί προσφέρει ακόμη και στους τουρίστες να επισκεφθούν αυτό το καλοκαίρι, οπότε λάβετε υπόψη εάν σκέφτεστε διακοπές στο εξωτερικό!

Ελλάδα

Η Ελλάδα σκοπεύει να ανοίξει ξανά σε ξένους τουρίστες από τις 14 Μαΐου.

Θα είναι ανοιχτό τόσο σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid, είτε σε εκείνους που μπορούν να δείξουν απόδειξη αρνητικής δοκιμής Covid που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών πριν από το ταξίδι.

Τα Ελληνικά Νησιά βρίσκονται επί του παρόντος σε αποστολή να εμβολιάσουν τους τοπικούς πληθυσμούς τους πριν από την επιστροφή των τουριστών – στην πραγματικότητα, έχουν ξεκινήσει την «Επιχείρηση Ελευθερίας» η οποία στοχεύει να εμβολιάσει τους πληθυσμούς τουλάχιστον 69 νησιών.

Κροατία

Η χώρα έχει ήδη ανοίξει ξανά τα σύνορά της σε τουρίστες που μπορούν να αποδείξουν είτε ένα πλήρες εμβόλιο Covid, ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR, ένα αρνητικό τεστ αντιγόνου ή επιβεβαίωση ανάκτησης από το Covid-19 εντός 180 ημερών.

Οι Ιρλανδοί θα ελπίζουν ότι θα τους επιτραπεί να πάνε εκεί.

.Source