Σκέψεις για επιβολή βαρύ μπλοκ στο Attica-To … | Δημοσιογράφος Κύπρος

“Η επιτροπή θα συνέλθει σήμερα για να υποβάλει πρόταση, νέα μέτρα θα ανακοινωθούν σήμερα”, δήλωσε ο Βασίλης Κικιλιάς, υπουργός Υγείας του πρωθυπουργού, μετά από ειδική σύνοδο υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νέα επιδημιολογικά δεδομένα συζητήθηκαν σε ειδική συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υγείας του Βασίλη Κικιάλια, Καθηγητή Σωτήρη Ιώδρα, Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλία και Παναγιώτη Αρκουμανέα, Πρόεδρο του EODY.

Η συνάντηση στο Maximos Palace διήρκεσε μια ώρα, μετά την οποία ο Βασίλης Κυκιλιάς ανακοίνωσε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα από επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Οι ειδικοί των λοιμώξεων αναμένεται να συναντηθούν το απόγευμα για να αποφασίσουν εάν ο σοβαρός αποκλεισμός τύπου Μαρτίου θα τεθεί σε ισχύ στην Αττική, αλλά τι θα συμβεί σε σχολεία και καταστήματα.

Κυκιλιάς. Προτείνω ένα μπλοκ τύπου Μαρτίου

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο κ. Κυικιάς είπε στο OPEN ότι πιθανότατα θα γίνουν αυστηρότερα αυστηρότερα μέτρα στην Αττική – έναν γενικό αποκλεισμό τύπου Μαρτίου. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, η ανάλυση που έλαβε από τις επιτροπές είναι τέτοια που δείχνει ότι η Ελλάδα εισέρχεται στο τρίτο κύμα της επιδημίας. Ο Υπουργός ανέλυσε τον αριθμό των ασθενών με απλά κρεβάτια, αλλά και τον αριθμό των ασθενών με κρεβάτια ICU, σημειώνοντας ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση.

Συγκεκριμένα, πληροφόρησε ότι το ποσοστό πληρότητας κρεβατιών στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυτής της περιοχής είναι τώρα 70%. “Σύμφωνα με το EKAB 6/2, είχαμε 231 intubations, 7/2 245, 8/2 260. Αυτό είναι 15 επιπλέον την ημέρα, 10 εκ των οποίων είναι στην Αττική, πράγμα που σημαίνει ότι κερδίζουμε πόντους ICU σε μια μέρα. “

“Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κάνουμε λιγότερα από όσα πρέπει να γίνουν. Έτσι, η δική μου εικόνα, με βάση αυτά τα δεδομένα և εμπειρογνώμονες, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είστε σε θέση, αν και σήμερα τα δεδομένα είναι έτσι – θα περιμένουμε το EODY, և η πρότασή μου, εάν θέλετε στην Επιτροπή, θα είναι μικρότερο, σκληρότερο, οριζόντιο μέτρο. Με άλλα λόγια, ο αποκλεισμός, όπως και στην προηγούμενη μάχη, ο οποίος θα μπορεί να φέρει γρήγορα αποτελέσματα, σύντομα θα γίνει πιο τεταμένος και θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση », είπε ο κ. Κυικιάς.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source