Σκέψεις για μπλοκάρισμα, περιορισμό επαφών

Πρώτη είσοδος. Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, 9:30 μ.μ.

Κύπρος.  Σκέψεις για το κλείσιμο, τον περιορισμό των επαφών և sms

Η Κύπρος αντιμετωπίζει ένα σενάριο που όλοι αποφεύγουν για μήνες. Καθώς η υπόλοιπη Ευρώπη αγωνίζεται να εξισορροπήσει το άνοιγμά της, είτε στις αρχές Νοεμβρίου είτε μετά τον αποκλεισμό τον Δεκέμβριο, η Κύπρος αντιμετωπίζει τη χειρότερη πρόκληση μετά την επιδημία. Ο αποκλεισμός ή τουλάχιστον τα μέτρα θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση αποκλεισμού.

Οι θετικές δηλώσεις που ανακοινώνονται καθημερινά δείχνουν την τραγωδία της κατάστασης, όταν το Υπουργείο Υγείας, αξιολογώντας το ποσοστό των ταχείων ελέγχων, αποφάσισε ότι από τώρα και στο εξής οι έλεγχοι δεν θα διενεργούνται με τη μέθοδο pcr. Με άλλα λόγια, όποιος ανακαλύψει ότι το τεστ είναι θετικό μέσω ενός γρήγορου τεστ, θα περιορίσει τον εαυτό του στον αυτοπεριορισμό, θα ενημερώσει για τις στενές του σχέσεις. Η αποτυχία επαλήθευσης γρήγορων δοκιμών με PCR θα έχει ως αποτέλεσμα την ανακοίνωση του συνολικού αριθμού και όχι των δύο αριθμών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Τα γεγονότα που είναι στο τραπέζι

Το αρνητικό ρεκόρ για περισσότερες από 700 περιπτώσεις στις 28 Δεκεμβρίου προκάλεσε συναγερμό. Μόλις 24 ώρες πριν από το τέλος του 2020, όταν η χώρα μας περιμένει τη δεύτερη παρτίδα εμβολίων, η οποία θα ενισχύσει το πρόγραμμα εμβολίων, το οποίο ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, υπάρχουν σκέψεις για λήψη αυστηρών μέτρων, ίσως ακόμη και την Πρωτοχρονιά.

Ο αποκλεισμός βρίσκεται πλέον στην ημερήσια διάταξη των μελών της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, ενώ σύμφωνα με τη SigmaLive, υπάρχουν και άλλα σενάρια στο τραπέζι, όπως η ανάκτηση SMS, καθώς και μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας. Επιπλέον, μπορεί να επιβληθεί απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διοριστεί Συμβούλιο Υπουργών αυτήν την εβδομάδα, επομένως οποιαδήποτε συνεδρίαση του Υπουργού θα είναι επείγουσα և θα είναι μονοθεματική, καθώς το μόνο ζήτημα που θα ασχοληθεί το Συμβούλιο θα είναι η πιθανή ενίσχυση των μέτρων.

“Ο πλήρης αποκλεισμός είναι αναπόφευκτος”

Μονομερής αποκλεισμός του Δρ. Ευχαριστώ Αρμέφτης. Ο πνευμονολόγος και μέλος της CIS που μιλούσαν στο κρατικό κανάλι δήλωσαν ότι ο συνολικός αποκλεισμός είναι αναπόφευκτος εάν συνεχίσουμε έτσι. “Θα έχουμε πολλές ακόμη υποθέσεις τον επόμενο μήνα.” Ο γιατρός μίλησε για την πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. “Θα αρχίσουμε να ψάχνουμε κρεβάτια ICU. “Ήρθε η ώρα για τολμηρές αποφάσεις”, είπε ο γιατρός.

“Εάν το Lockdown δεν εισέλθει σήμερα, θα έρθει τον Ιανουάριο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή”, πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Πηγή: sigmalive.com

Τελευταία ενημέρωση. Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, 9:30 μ.μ.

,Source