Σκηνή σκηνών προσφύγων από τη Συρία πυρπολήθηκαν στο Λίβανο

Σκηνή σκηνών προσφύγων από τη Συρία πυρπολήθηκαν στο Λίβανο

Μετά τη συζήτηση στο βόρειο Λίβανο, το στρατόπεδο σκηνών των Συρίων προσφύγων πυρπολήθηκε.

Σκηνή σκηνών προσφύγων στη Συρία πυρπολήθηκαν στο Λίβανο

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Σύμφωνα με τις αναφορές στον τοπικό Τύπο του Λιβάνου, μια ομάδα συριακών προσφύγων και λιβανέζικου λαού διεξήγαγε συζήτηση το βράδυ στην περιοχή Minye της πόλης της Τρίπολης στο βόρειο τμήμα της χώρας. Τουλάχιστον 3 άτομα τραυματίστηκαν καθώς η διαφωνία κλιμακώθηκε και αργότερα μετατράπηκε σε ένοπλη μάχη.

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΜΠΕΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΟ

Λίγο μετά τον ένοπλο αγώνα, ένα από τα στρατόπεδα προσφύγων της Συρίας στην περιοχή πυρπολήθηκε από μια λιβανική ομάδα. Αναφέρθηκε ότι η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε όλο το στρατόπεδο σε σύντομο χρονικό διάστημα και μερικοί από τους Σύρους πρόσφυγες που ζούσαν στο στρατόπεδο σκηνών κατέφυγαν στην Τρίπολη, και μερικοί έφυγαν στα γύρω χωράφια.

Λέγεται ότι ορισμένοι σωλήνες κουζίνας εξερράγησαν και τραυματίστηκαν άνθρωποι στο στρατόπεδο πυρκαγιά. Μετά από λίγο, τα πυροσβεστικά οχήματα που ήρθαν στη σκηνή άρχισαν να σβήνουν τη φωτιά, ενώ οι στρατιωτικές και στρατιωτικές μονάδες πήραν την περιοχή στον κύκλο.

Αφού οι εικόνες του στρατοπέδου σκηνής όπου έμεναν οι Σύριοι πρόσφυγες έκαψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένοι ντόπιοι ανακοίνωσαν ότι άνοιξαν τα σπίτια τους για τους Σύριους που μένουν στο δρόμο.

Δεν έχει ακόμη ληφθεί δήλωση από τις λιβανικές αρχές σχετικά με το τι συνέβη στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της χώρας, περίπου 1,5 εκατομμύριο Σύριοι πρόσφυγες μετανάστευσαν στον Λίβανο λόγω του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε το 2011.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source