Σκηνή του «πολέμου» για τη φυλάκιση του ράπερ Πάμπλο Χάσελ στην Ισπανία

Δύο άτομα συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη, δύο ακόμη στην πόλη Gir Irona στην Καταλονία. Ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων, 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, λέει η αστυνομία. Έξι άτομα τραυματίστηκαν ελαφρώς

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η αστυνομία ανέφερε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σε διαδηλωτές της Καταλονίας και η αστυνομία κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στους Ισπανούς έφτασαν την Τρίτη μετά την απελευθέρωση του ράπερ Πάμπλο.

Η αστυνομία αναφέρει ότι δύο άτομα συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη, δύο ακόμη στην καταλανική πόλη Gir Irona και οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις. Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρώς, είπε ιατρική πηγή.

Ήταν η τέταρτη νύχτα διαδηλώσεων μετά τη φυλάκιση του 32χρονου Πάμπλο Χάσελ, ο οποίος καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκισης για ένα tweet που προσβάλλει την αστυνομία, καθώς και εγκωμιάζει την τρομοκρατία.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βαρκελώνη όλη τη νύχτα, όπου σημειώθηκαν εστίες. Οι καπέλα έριξαν πέτρες και μπουκάλια στην αστυνομία, κάνοντας φωτιά σε σκουπίδια και οδοφράγματα σε καρέκλες εστιατορίου. Η αστυνομία αναφέρει ότι τουλάχιστον ένα εστιατόριο έχει φωτιά και τράπεζες και καταστήματα έχουν βανδαλιστεί. Επιπλέον, λεηλατήθηκαν καταστήματα.

Νέες διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα. Προγραμματίζονται εκστρατείες στη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, την Παμπλόνα (βόρεια), το Λογκρόνιο (βόρεια) και τη Μαγιόρκα.

Συνολικά, σχεδόν 100 άτομα συνελήφθησαν από την Τρίτη, πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και μιας νεαρής γυναίκας που έχασε τα μάτια της στη Βαρκελώνη, πιθανώς από πλαστική αστυνομική σφαίρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source