Σκόνη, βροχή και παγετό για το νέο έτος

Ένα σύστημα υψηλής πίεσης επηρεάζει την περιοχή και ένα λεπτό στρώμα σκόνης θα εγκατασταθεί στην ατμόσφαιρα τις επόμενες δύο ημέρες.

Το υπόλοιπο της Πρωτοχρονιάς θα γίνει ολοένα και πιο συννεφιά, με ηλιόλουστα διαστήματα.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως από βορειοανατολικά έως νοτιοανατολικά και τοπικά το πρωί, με ελαφριά βόρεια και μέτρια δύναμη τέσσερις σε ανεμοδαρμένες περιοχές, πάνω από ελαφρές θάλασσες.

Οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν στους 21 βαθμούς Κελσίου στην ενδοχώρα και στις παράκτιες περιοχές και στους 11 πάνω από τα βουνά.

Συννεφιά το απόγευμα, με πιθανότητα σχηματισμού λεπτής ομίχλης σε ορισμένες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικά προς βορειοανατολικά και σε βόρειες παράκτιες περιοχές, ελαφριά νοτιοανατολική δύναμη τρεις και σε ανεμογενείς περιοχές, μέτρια δύναμη τέσσερις, πάνω από ελαφρές θάλασσες.

Οι θερμοκρασίες θα μειωθούν στους 6 βαθμούς Κελσίου στην ενδοχώρα, 10 στις παράκτιες περιοχές και 4 πάνω από τα βουνά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Κυρίως ωραίοι ουρανοί αύριο, αλλά γίνεται ολοένα και πιο συννεφιασμένος το απόγευμα, με δυνατότητα μεμονωμένων ντους πάνω από τα βουνά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα δείτε συννεφιασμένους ουρανούς με ηλιόλουστα διαστήματα.

Οι θερμοκρασίες παραμένουν σημαντικά υψηλότερες από τον μέσο όρο της εποχής.

Source