Σοβαρές καταγγελίες από τον δικηγόρο του Μαυρομιχάλη για την υπόθεση Glica. Επιστολές προς το Γενικό Επιτελείο και τον Αρχηγό της Αστυνομίας

Κατηγορώ έντονα τον δικηγόρο του Αλέξη Μαυρομιχάλη. Επιστολές στον Γενικό Εισαγγελέα և στον Αρχηγό της Αστυνομίας για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του “Γλίκα”. Σοβαρές κατηγορίες

Ο δικηγόρος Αντώνης Δημητρίου, ο δικηγόρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη և Didi Rudolph, ζητά την παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας և Αρχηγός της Αστυνομίας στην επιστολή για την απόπειρα δολοφονίας του Παναγιώτη Παναγιώτου, η οποία δημοσιεύθηκε το 2017. 20 Νοεμβρίου ονομαζόταν επίσης «Γλίκας». ,

Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος παραπονιέται ότι ένας μάρτυρας, η Glika, προετοιμάστηκε παρουσία του καταγγέλλοντος.

Πώς είναι το γράμμα;

Καταρχάς, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι το Ποινικό Δικαστήριο της Λευκωσίας osia διασφαλίζει την ακεραιότητα, την ακεραιότητα, την αμεροληψία և το νόμο ενώπιον του πελάτη μας Αλέξη Μαυρομιχάλη և Ρούντολφ Ντίτι և μας εμπιστεύεται

Η παρέμβασή μας σήμερα δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με τις διαφορές ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά με την ευρύτερη έννοια της δικαιοσύνης, καθώς καθώς προχωρά αυτή η υπόθεση, γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που υπονομεύουν τα θεμέλια της δικαιοσύνης μας.

Όπως είπε ο Πλούταρχος:Σπάνια μπορεί κανείς να βρει θάρρος, σοφία, το πιο σπάνιο από όλα τα αγαθά είναι η δικαιοσύνη»

Θα ήθελα να τονίσω ότι, δεδομένου ότι εμείς, οι διαμεσολαβητές, η αστυνομία και η νομική υπηρεσία αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης έννοιας της δικαιοσύνης που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω θεσμικά όργανα, θα θέλαμε να δημοσιεύσουμε ορισμένα γεγονότα που, ως άμυνα, πιστεύουμε ότι επηρεάζουν ό, τι οφείλουν όλα τα ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, ο καταγγέλλων στην παρούσα υπόθεση, ο οποίος, σύμφωνα με την απόφαση της αστυνομικής έρευνας, είναι το πρόσωπο για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με τη δωροδοκία και το εμπόριο ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας του στο δικαστήριο, αποδείχθηκε ότι ήταν μάρτυρας του εισαγγελία που κατέθεσε τον Ιανουάριο. 2021, Πριν ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης το 2020. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της Νομικής Υπηρεσίας της αστυνομίας, ο αξιωματούχος της Νομικής Υπηρεσίας δεν είχε ιδέα ότι υπήρχε. Νομίζω:

Χθες, δυστυχώς, ακούσαμε από τους μάρτυρες της εισαγγελίας, δηλαδή, από μάρτυρες που προσήλθαν στο δικαστήριο από τον αξιωματούχο της Νομικής Υπηρεσίας, πράγματα που, δυστυχώς, επηρεάζουν την ευρύτερη έννοια της δικαιοσύνης.

Ακούσαμε από τον μάρτυρα της εισαγγελίας ότι ενώ ήταν έτοιμος να καταθέσει στην αίθουσα του δικαστηρίου, υπήρχε ο αναιρεσείων, ο επόμενος μάρτυρας της εισαγγελίας, ένας γνωστός αστυνομικός.

Και όχι μόνο αυτός ο μάρτυρας κλήθηκε για φόβο να καταθέσει ότι η κατάθεσή του ακούστηκε από τον καταγγέλλοντα και τον στενό του φίλο, τον επόμενο μάρτυρα, αλλά χθες, 15/04/2021, ακούσαμε κάτι άνευ προηγουμένου και λυπηρό κατά τη διάρκεια της εξέτασής του.

Ένας ειδικός μάρτυρας κλήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκωσίας παρουσία της αστυνομίας για να προετοιμαστεί για την κατάθεσή του στο δικαστήριο, κάτι που είναι ανεπιθύμητο, καθώς μια τέτοια εκπαίδευση, εάν είναι απαραίτητο, είναι νόμιμη για τα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας και όχι για την Αστυνομία Τμήμα, όπου η πίεση είναι αναπόφευκτη. Στον μάρτυρα, απλά παρουσία μεγάλου αριθμού αστυνομικών.

Όχι μόνο αυτό, αλλά τη στιγμή που ο μάρτυρας της εισαγγελίας βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκωσίας, τον ετοίμαζαν, ενώ ο εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, η Αστυνομία, ο καταγγέλλων μπήκε σε ειδικό γραφείο και μίλησε με τον μάρτυρα.

Αναρωτιόμαστε γιατί ο καταγγέλλων βρισκόταν στο ΤΑΕ Λευκωσίας ταυτόχρονα με την προετοιμασία του μάρτυρα, ο οποίος του επέτρεψε να είναι εκεί, αλλά χειρότερα, για να μπει στο δωμάτιο όπου ήταν ο μάρτυρας, ο οποίος έπρεπε να πάει στο δικαστήριο την επόμενη μέρα. καταθέτω. ,

Στην πραγματικότητα, μετά από αίτημά του, ο αιτών ήρθε στο δικαστήριο της Λευκωσίας συνοδευόμενος από την αστυνομία χωρίς ουσιαστική ή νομική αιτιολόγηση.

Στη συμπεριφορά, στη δράση, αλλά και στην κατάθεση που ακούστηκε στο δικαστήριο, τίθενται εύλογα ερωτήματα σχετικά με το ποιος διευθύνει τελικά την παρουσίαση, αλλά και την κατάθεση που θα ακουστεί στο δικαστήριο, την αναιρεσείουσα, την αστυνομία ή τη νομική υπηρεσία. ;

Ζητούμε αμέσως την προστασία, την παρέμβαση του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Γενικού Εισαγγελέα, του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος, είμαστε σίγουροι, δεν ξέρει για αυτά τα πράγματα, προκειμένου να διασφαλίσει τον ακρογωνιαίο λίθο μιας φιλανθρωπικής πολιτείας, δηλαδή, δικαιοσύνη.

Δεν ζητάμε ευνοϊκή μεταχείριση, εκτός από τις ελάχιστες εγγυήσεις που παρέχει το Σύνταγμά μας, δηλαδή την εγγύηση μιας δίκαιης δίκης.

Λυπούμαστε βαθιά που οφείλουμε στους εαυτούς μας να συνεχίσουμε αυτήν την επιστολή, να επαναλάβουμε ότι δεν είναι αυτό το αρμόδιο δικαστήριο ή μπορεί να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο.

Θεωρήσαμε καθήκον μας να συνεχίσουμε αυτήν την επιστολή, γιατί στο τέλος της ημέρας, όχι μόνο βάσει του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά σε όλες τις δημοκρατίες, οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι έως ότου το Δικαστήριο αποφασίσει διαφορετικά.

Τέλος, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι για να μάθουν οι άνθρωποι να αγαπούν τη δικαιοσύνη, πρέπει να τους δείξετε τις συνέπειες της αδικίας.

Source