Σοβαρές κατηγορίες του θεολόγου εναντίον του Παπαχαραλάμπους. “Σύγκρουση συμφερόντων στην περίπτωση του Ανδρίου Ελευθερίου”

Η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Θεολόγου έκανε σοβαρούς ισχυρισμούς εναντίον του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, πρώην προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Αθλητισμού, μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Στη θέση της, η κα Θεολόγου σημειώνει ότι το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός ατόμου που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον του αθλητή Άντρους Ελεφτίου, σε μια εποχή που Ο Παπαχαραλάμπους ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής, έπρεπε να παραιτηθεί

Πρόκειται για σοβαρό ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, αλλά ταυτόχρονα τονίζει ότι όταν ρώτησε τον κ. Παπαχαραλάμπους εάν ο δικηγόρος υπεράσπισης ήταν υπάλληλος γραφείου, συνήθως είπε: “Ναι τι?”

Στην ανάρτησή του, μάλιστα εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ένας από τους συναδέλφους του βουλευτή δικαιολόγησε αυτήν τη θέση ζητώντας συγγνώμη από τον Άντρι Ελευθερίου.

Αποστολή ως έχει:

“Αγαπητέ Άντρι Ελευθερίου, λυπάμαι που η τρέχουσα Επιτροπή Θεσμών δεν έχει υπογραμμίσει τη σύγκρουση συμφερόντων του παραιτηθέντος προέδρου της Επιτροπής Αθλητικής Ηθικής για την υπόθεσή σας.

Σήμερα, η Επιτροπή παρουσίαζε μια σαφή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του δικηγορικού γραφείου Κούσιος, Κορφιώτη, Παπαχαραλάμπους DEPE (Γραφείο Ανδρέα Παπαχαραλάμπους), το οποίο υπερασπίστηκε ένα άτομο που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον φοιτητή για ένα μήνα. Είναι ενδιαφέρον ότι ο κ. Παπαχαραλάμπους ήταν ο σημερινός πρόεδρος της ερωτικής επιτροπής μέχρι χθες.

Όταν ο κ. Παπαχαραλάμπους με ρώτησε αν ο δικηγόρος υπεράσπισης (Lucas Caviaras) ήταν υπάλληλος γραφείου, συνήθως είπε: “Ναι τι?”

Και τι γίνεται αν ο Άντρι Ελευθερίου βρίσκεται στο γραφείο του, ο άντρας δεν πιστεύει ότι είναι λάθος να παρουσιάσει το γραφείο του στον άνδρα που κατηγορείτε για σεξουαλικά εγκλήματα για διερεύνηση από την επιτροπή δεοντολογίας;

Λοιπόν … απλά δεν έχετε την τύχη να ζήσετε σε αυτό το μέρος, για να κάνετε τους ανθρώπους του περήφανους για την απόδοσή σας.

Και τι … αν έχετε βιώσει αυτήν τη συμπεριφορά և εάν πρέπει να φωνάξετε ώστε να μπορούμε να σας ακούσουμε όλοι χωρίς εξαίρεση;

Λοιπόν … αυτή είναι η Κύπρος.

Γ. Γ. Εάν η σύγκρουση συμφερόντων ερμηνευθεί όπως θεωρούν κατάλληλο, αναμένω να ακούσω από μέλη του Συμβουλίου Υπουργών ότι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ των δικηγορικών τους γραφείων έχουν υποβάλει αίτηση για διαβατήριο για να παραιτηθούν από την ευθύνη τους για τη σύγκρουση συμφερόντων. σε πολιτικό σκάνδαλο!

Υ.Γ2. Είμαι επίσης αναστατωμένος που ένας συνάδελφος βουλευτής δικαιολόγησε αυτήν τη θέση σαν να “εάν όλες οι δικηγορικές εταιρείες με συγκρούσεις συμφερόντων σταματήσουν να υποβάλλουν υποθέσεις, δεν θα έχουν δουλειά” !!!!!!

Δημοσιεύτηκε από την Άννα Θεολόγο την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Source