Σοβαρή ανησυχία. Τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης [ΒΙΝΤΕΟ]

Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι κρίσιμη. Ο αριθμός των ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για κοροναϊό σε τέσσερα νοσοκομεία στην Κύπρο έφτασε τους 160 χθες, ο μεγαλύτερος αριθμός από την αρχή της επιδημίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, “αυτές τις μέρες είναι πολύ δύσκολες από την άποψη των κρατικών νοσοκομείων. “Η πρόβλεψή μας είναι ότι θα υπάρξουν περισσότερες αυξήσεις τιμών τις επόμενες μέρες, καθώς έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις στην κοινότητα, μερικές από τις οποίες μπορεί να απαιτούν θεραπεία στο νοσοκομείο και άλλες σε MAF ή ICU.”

Η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Κύπρου είναι ασφυκτική. Η μελλοντική καθοδήγηση δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί ο αριθμός των ασθενών που έχουν νοσηλευτεί σε κρίσιμη κατάσταση և Η ΟΚΥΠΥ προετοιμάζεται για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Παρόλο που η μέση ηλικία των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει αυξηθεί, είναι επίσης πολύ ανησυχητικό, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των νοσηλείας.

“Έχουμε ήδη ενεργά κρεβάτια σε τρία νοσοκομεία”, είπε. “Όπου υπάρχει ανάγκη, θα δημιουργηθούν κρεβάτια σε αυτά τα νοσοκομεία όπου υπάρχει προγραμματισμός, αλλά εάν υπάρχουν τόσες πολλές περιπτώσεις που ελπίζουμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν, θα χρησιμοποιηθεί όλη η υποδομή του οργανισμού ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε”.

Ο αριθμός των ασθενών և θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας σε νέες περιπτώσεις για μελλοντικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το ANT1, τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής θα υποβάλουν προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να υποβληθεί στον Υπουργό Υγείας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και το Συμβούλιο Υπουργών θα συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα ισχύοντα μέτρα λήγουν στις 10 Ιανουαρίου, με βάση το γενικό σενάριο αποκλεισμού, με βάση την πιο κοινή κατάσταση.

Source