Σοκαριστικές περιπτώσεις σεξουαλικής βίας σε αθλητικούς χώρους

Περιπτώσεις σεξουαλικής βίας που έχουν συγκλονίσει τον παγκόσμιο αθλητικό κόσμο τα τελευταία χρόνια

Η Σοφία Μπεκατόρου άνοιξε μια τσάντα Aeolos σεξουαλικών παρενοχλήσεων στην Ελλάδα με τη συμμετοχή νεαρών αθλητών που κρύβονται κάτω από το χαλί για χρόνια, φοβούμενοι πάντοτε ότι τα ίδια τα θύματα θα είναι στοχευμένα, μη υποστηριζόμενα ή ακόμη και «ισχυρά». Η δυνατότητα απομάκρυνσης από τον αθλητισμό από εγκληματίες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Αθηνών-Μακεδονίας επικεντρώνεται στις περιπτώσεις σεξουαλικής βίας που έχουν συγκλονίσει τον κόσμο του αθλητισμού τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με τη γενναία διαμαρτυρία του «χρυσού» Ολυμπίου στο πλοίο.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΑ – ΗΠΑ

Ο πρώην γιατρός της Ομοσπονδίας Γυμναστικής των ΗΠΑ Larry Nassar καταδικάστηκε σε 60 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική επίθεση σε περισσότερες από 100 γυναίκες αθλητές κατά τη διάρκεια των τριών δεκαετιών του στο γραφείο.
Στα θύματά του περιλαμβάνονται οι McKayla Maroni, Ali Reisman και Gabi Douglas, οι οποίοι ξεχώρισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μετά την αποκάλυψη, η αμερικανική ομοσπονδία υιοθέτησε μια νέα «ασφαλή αθλητική πολιτική» που απαιτεί «υποχρεωτική αναφορά» υποψίας σεξουαλικής επίθεσης.

Έχει υποβληθεί αγωγή εναντίον περίπου 100 θυμάτων Nassar, και ο δικηγόρος τους, John on Manley, εκτιμά ότι το σύνολο θα μπορούσε να φτάσει τα 160.

ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Αγγλία συγκλονίστηκε από ένα κύμα ισχυρισμών σεξουαλικής παρενόχλησης που επηρεάζουν κυρίως το ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τους Αρχηγούς της Εθνικής Αστυνομίας τον Ιούλιο, 741 θύματα κατηγορήθηκαν λεπτομερώς σε βρετανική έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών γνωστή ως Επιχείρηση Hydrant.

Η έρευνα βασίζεται στο ποδόσφαιρο, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάζονται 328 σύλλογοι από την Πρέμιερ Λιγκ έως τα χαμηλότερα τμήματα.

Αρκετοί πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές εμφανίστηκαν στο κοινό, κατηγορώντας τους νέους προπονητές για κακοποίηση και ο Andy Woodward ανακάλυψε ότι κακοποιήθηκε από έναν νεαρό κατάδικο.

Η FA εξετάζει επίσης ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς για κατάχρηση κατά τα έτη που προηγούνται του 2005.

Αν και η βρετανική έρευνα βασίζεται στο ποδόσφαιρο, άλλα αθλήματα έχουν συμπεριληφθεί στα 27 κουπόνια. Αυτά περιλαμβάνουν μπάσκετ, ράγκμπι, γυμναστική, πολεμικές τέχνες, τένις, πάλη, γκολφ, ιστιοπλοΐα, αθλητικά και κρίκετ.

LO – ΗΠΑ

Η Αμερικανική Ομοσπονδία Κολύμβησης “βυθίστηκε” σε ένα σκάνδαλο το 2010, όταν μια έρευνα αποκάλυψε πολλές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης από διαφορετικούς προπονητές.

Η ανακάλυψη περιελάμβανε τον Άντι Κινγκ, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 ετών, αφού οι αρχές ανακάλυψαν ένα σεξουαλικά κακοποιημένο άλογο που περιπλανούσε για τρεις δεκαετίες σε κλαμπ της Δυτικής Ακτής με περισσότερα από δώδεκα έφηβες, μια από τις οποίες ανακάλυψε ότι είχε έκτρωση. Ήταν 14 ετών όταν έμεινε έγκυος για πρώτη φορά.

Μια άλλη υπόθεση αφορούσε έναν εκπαιδευτή που εγκατέστησε μια μυστική κάμερα για να κινηματογραφήσει νέους κολυμβητές.

Ενώ περισσότεροι από 100 προπονητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα κολέγια κολύμβησης, η ομοσπονδία κατηγορήθηκε ότι δεν ανταποκρίθηκε στους ισχυρισμούς ότι σε ορισμένες περιπτώσεις επέτρεπαν στους προπονητές να αποφύγουν τα μαθήματα, να μετακινηθούν από τις αρχές σε νέες πόλεις και τελικά να ξαναρχίσουν. η δουλειά τους.

Πηγή: KYPE

Source