Σπάζοντας ειδήσεις | Ο υπουργός Υγείας της ΤΔΒΚ Πίλι: μελλοντικά εμβόλια από την Τουρκία σε δύο εβδομάδες

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, ο υπουργός Υγείας Αλί Πίλι της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), η Τουρκία θα λάβει το εμβόλιο όπως ανακοίνωσε ο Κινέζος Sinovac σε δύο εβδομάδες για να φθάσει στην ΤΔΒΚ.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) Αλί Πίλι, η Τουρκία θα λάβει το εμβόλιο καθώς ο Κινέζος Σινόβατς ανακοίνωσε ότι η ΤΔΒΚ έφτασε εντός δύο εβδομάδων.

Ο υπουργός Υγείας της ΤΔΒ Αλί Πίλι, θα σταλεί στην ΤΔΒΚ από την Τουρκία ο κοροναϊός (Kovid-19) μίλησε για το εμβόλιο. Στη δήλωσή του σχετικά με το θέμα με μπαταρίες, “Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια μας για 3-4 μήνες. Δεν πνίξαμε στον ωκεανό, δεν θέλουμε να πνίξουμε όταν πρόκειται να προσγειωθούμε”, επεσήμανε ότι τα μέτρα πρέπει να συνεχιστούν. “Το υπουργικό συμβούλιο θα διατηρήσει διαθέσιμο 400 χιλιάδες εμβόλια”, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος υπουργός Υγείας Πίλι “μέχρι το πρώτο μισό του Ιανουαρίου τα εμβόλια να προέρχονται από την Τουρκία, προγραμματίζοντας να γίνει”, είπε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δήλωσε επίσης ότι η ολοκλήρωση των έργων υποδομής για τα εμβόλια που θα ο Pilli, τα εμβόλια της μελλοντικής ΕΕ αναμένεται επίσης να είναι στην ΤΔΒΚ εντός 10-15 ημερών “, είπε. Ανακοίνωσε ότι σχεδιάστηκε να στείλει χίλιες δόσεις εμβολίου.

Πηγή: Πρακτορείο Ειδήσεων Demirören

.Source