Σπάζοντας ειδήσεις ERDOĞAN: ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, “Προσπαθήσαμε να σφετεριστούμε τα δικαιώματα του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε υποστεί πολλές παρόμοιες παράνομες, μυστικές και ρητές κυρώσεις. Παρά τα αμέτρητα διπλά πρότυπα συναντήσαμε, δεν έχουμε συμβιβαστεί ποτέ την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας. είπε.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολούθησε την τακτική άσκηση Mavi Vatan 2021 με έναν ζωντανό σύνδεσμο. Ο Πρόεδρος Ερντογάν, στην ομιλία του κατά την άσκηση με τον οποίο συνδέθηκε από το Μέγαρο του Βαχεντίν στο Σσκουντάρ, είπε: «Προσεύχομαι το έλεος του Θεού στους στρατιώτες μας που μαρτύρησαν στο ελικόπτερο μας, το οποίο καταστράφηκε σε ατύχημα στο Μπίτλις την προηγούμενη ημέρα. θα θυμόμαστε ιδιαίτερα τον Διοικητή του 8ου Σώματος, Υπολοχαγός Οσμάν Ερμπάς, ο οποίος είναι μεταξύ των μαρτύρων μας, τόσο για τις στρατιωτικές του ικανότητες όσο και για τις επιτυχίες του και για την ασυμβίβαστη στάση του από την πλευρά του κράτους και του έθνους του.

Ο Ερντογάν είπε, “Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να κάνουμε την άσκηση Blue Homeland, την οποία κάναμε το 2019, πέρυσι λόγω της επιδημίας του κοραναϊού. Φέτος, δοκιμάζουμε τα εγχώρια και εθνικά οπλικά μας συστήματα με ένα πολύ ισχυρότερο, πολύ πιο ολοκληρωμένο, πολύ πιο οργανωμένη άσκηση. Έχουμε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθούμε τη χρήση πολεμικών οχημάτων προηγμένης τεχνολογίας από το προσωπικό μας, έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία να δούμε, να αξιολογήσουμε και να διορθώσουμε τις ελλείψεις, εάν υπάρχουν, των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων του ήρωα του στρατού μας Εδώ, η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων μας κατάφερε μια επιτυχημένη διαδικασία που μας έκανε πραγματικά περήφανους, εμπιστευόμαστε τον φίλο και φοβόμαστε τον εχθρό. Ζητώ από όλο το προσωπικό μας που συμμετείχε στην άσκηση μας που ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου και θα τελειώσει αύριο. Πιστεύω ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της συνεργασίας. ” μίλησε.

“ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ μας Τουρκοκύπριο ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ προσπάθησε να GASBEDİL” είπε ο Ερντογάν, “είμαστε μια χώρα που περιβάλλεται από τρεις πλευρές από τη θάλασσα στην Τουρκία. Βλέπουμε ότι το έθνος μας σε όλη την ιστορία δίνει σημασία στις ναυτικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την επιβίωσή του σε αυτήν την απαιτητική γεωγραφία. Από το ÇakaBey Barbaros Hayrettin Pasha Έχουμε εκπαιδεύσει πολλούς σπουδαίους ναυτικούς από το Turgut Reis έως το Seyidi Ali Reis. Έζησε τη χρυσή του εποχή στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική μαζί με τη λεκάνη της Μεσογείου κατά τη διάρκεια των ναυτικών μας ήταν ισχυρή. Η ναυτική μας δύναμη μας έφερε στην κορυφή της παγκόσμιας πολιτικής και έφερε σοβαρές απώλειες στη γη με την απώλεια αίματος στις θάλασσες. Η κατοχή του φεγγαριού είναι περισσότερο αναγκαιότητα παρά επιλογή. Πρέπει να είμαστε ισχυροί όχι μόνο οικονομικά και πολιτικά, αλλά και στον τομέα της στρατιωτικής και της άμυνας. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύουμε τα δικαιώματα των φίλων μας σε κάθε γωνιά της περιοχής μας, ειδικά των δικών μας πολιτών και των Τουρκοκυπρίων. Επειδή γνωρίζουμε ότι στο παραμικρό σκάλισμα, ακόμη και στην παραμικρή αδυναμία, θα δουν πολλά από τα εδάφη στα οποία ζούμε. Τα γεγονότα που βιώσαμε στο πλαίσιο της Συρίας, του Ιράκ, του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου μας υπενθύμισαν ξανά το γεγονός αυτό. Για τη χώρα μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περιβάλλουμε έναν τρομοκρατικό διάδρομο κατά μήκος των συριακών συνόρων. Τα δικαιώματα του έθνους μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν δοκιμαστεί να σφετεριστούν. Υποβλήθηκαν σε πολλές παρόμοιες παράνομες, μυστικές και ρητές κυρώσεις. Παρά τα αμέτρητα διπλά πρότυπα που έχουμε αντιμετωπίσει, δεν έχουμε συμβιβαστεί ποτέ η αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας. Με τις διασυνοριακές επιχειρήσεις που πραγματοποιήσαμε, σπάσαμε την τρομοκρατική αλυσίδα της Συρίας στο βορρά σε 3 διαφορετικά μέρη. Με τις επιχειρήσεις μας, καθαρίσαμε περισσότερα από 8 χιλιάδες 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα τρομοκρατών από την Daesh και την YPG. Έχουμε δείξει ότι δεν θα επιτρέψουμε θανάτους στη Βόρεια Κύπρο. Καταστήσαμε σαφές ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας έναντι των πόρων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο με κάθε κόστος. Με τα βήματα που κάναμε βάσει του διεθνούς δικαίου, αποτρέψαμε τη Λιβύη να καταληφθεί από τους συνωμότες πραξικοπήματος. Διακοπήσαμε όλες τις παράνομες προσπάθειες που προσπαθούν να περιορίσουν τη χώρα μας στις ακτές της Αττάλειας. Έπαινος για κάθε πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει, ειδικά για τον τερματισμό της κατοχής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ολοκληρώσαμε με επιτυχία. “

“ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΣΕ 10 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ”, είπε ο Ερντογάν, “Ενώ κάναμε όλα αυτά τα βήματα, σίγουρα δεν ενεργήσαμε με μια επεκτατική, παρεμβατική νοοτροπία και δεν είμαστε έτοιμοι, εάν επιθυμείτε, προσπαθούμε να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και τα δικαιώματά μας υπό την καθοδήγηση των προγόνων μας. Προσπαθούμε να συμβάλουμε στη σταθερότητα της περιοχής μας και της γεωγραφίας μας, καθώς και στην ασφάλεια των πολιτών μας. Διαθέτουμε για την ειρήνη και την ηρεμία του όλη η ανθρωπότητα σε όλο τον κόσμο με την ακτοφυλακή μας, τα χωρικά μας ύδατα και το ναυτικό μας. Οι Ναυτικές Δυνάμεις μας, στις προσπάθειές μας, μας κάνουν υπερήφανοι με την εμπειρία, την πειθαρχία, το εξειδικευμένο προσωπικό και την επιτυχία που έχουν επιτύχει σε όλες τις αποστολές που πραγματοποιούν . Έπαινο για την επιτυχία μας σε κάθε τομέα καθώς αυξάνεται η εκπαίδευση. Και οι δύο πλευρές των οργάνων του τύπου, τόσο οι εταιρείες όσο και οι χώρες στο επίπεδο της στρατιωτικής ικανότητας της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας βρίσκονται περισσότερο στην ατζέντα, το συζητήσαμε, βλέπουμε ότι η συζήτηση. Οι επισκέπτες μας που έρχονται στη χώρα μας σίγουρα προσπαθούν να συμπεριλάβουν τις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας στα προγράμματά τους. Σήμερα, είμαστε μία από τις καλύτερες 3-4 χώρες στον κόσμο με drone. Οι αμυντικές μας εξαγωγές αυξήθηκαν από 248 εκατομμύρια δολάρια σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι δυνατότητες της στρατιωτικής ναυπηγικής βιομηχανίας μας είναι πλέον γνωστές σε όλο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής, έχουμε εξάγει περισσότερες από 130 ναυτικές πλατφόρμες με κόστος που υπερβαίνει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια που παράγονται στα ναυπηγεία μας. Πριν από 4 χρόνια, υπήρχαν μόνο 2 εταιρείες στον κατάλογο των κορυφαίων αμυντικών εταιρειών στον κόσμο, ενώ σήμερα υπάρχουν 7 εταιρείες στην ίδια λίστα. Έχουμε γίνει μια χώρα που ικανοποιεί τις ανάγκες φιλικών και συμμαχικών χωρών μαζί με εμάς σε χερσαία και θαλάσσια οχήματα. Είμαστε μεταξύ 10 χωρών που μπορούν να σχεδιάσουν, να χτίσουν και να συντηρήσουν το δικό τους πολεμικό πλοίο. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αμυντική μας υποδομή και τις δυνατότητες του στρατού μας την προσεχή περίοδο. “

“ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΤΟΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ UFUK ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΟΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ”

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε, «Ας μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος που κυριαρχεί στη θάλασσα θα κυριαρχήσει. Με αυτήν την πεποίθηση, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αύξηση της αποτροπής των ναυτικών μας δυνάμεων. Τον Ιανουάριο, πραγματοποιήσαμε την τελετή έναρξης της Φρεγάτας της Κωνσταντινούπολης, την 5η πλοίο του έργου MİLGEM. Και θα φέρουμε το αμφίβιο επίθετο πλοίο Anatolia στις ναυτικές μας δυνάμεις. Σκοπεύουμε να θέσουμε το Piri Reis, το πρώτο από τα νέα υποβρύχια τύπου μας, το επόμενο έτος. Η Τουρκία έχει δεσμευτεί να μεταφέρει τον κόσμο σούπερ πρωτάθλημα για τη θαλάσσια περιοχή, όπως σε όλες τις περιοχές. είναι ένα κάστρο χάλυβα, το ναυτικό μας, αστραπές στη θάλασσα çaktırma, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο, το γαλάζιο του Αιγαίου είναι η πατρίδα μας », είπε.

Source