Σπάζουν την καραντίνα και γίνονται γρήγορα … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Λόγω μεμονωμένων περιπτώσεων μη συμμόρφωσης από πολίτες που συνδέονται στενά με την περίπτωση του κορανοϊού, το Υπουργείο Υγείας επαναλαμβάνει ότι όσοι εξετάζουν θετικά είτε για PCR είτε για ταχεία δοκιμή αντιγόνων θεωρούνται επιβεβαιωμένα με COVID Περιορίστε և ενημερώστε τις στενές επαφές τους αμέσως.

Οι στενοί σύνδεσμοι που δηλώνει η υπόθεση με τη μονάδα επιδημιολογικής παρακολούθησης πρέπει να ακολουθούν τις ακόλουθες οδηγίες:

– Όταν ένα άτομο που είναι θετικό για τον ιό SARS-CoV-2 ενημερώνει ένα άτομο ότι θα αναφέρει στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης ως στενή επαφή, θα πρέπει να περιορίσει αυτόματα τον εαυτό του και να περιμένει οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας.

– Τα άτομα που αναφέρουν ως στενές επαφές λαμβάνουν ένα μήνυμα κειμένου εντός 24 ωρών από την αποστολή των στοιχείων της υπόθεσής τους με στενές οδηγίες επικοινωνίας.

– Στη συνέχεια, τις επόμενες μέρες, το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει ένα τηλεφώνημα – μια ρύθμιση για τη δειγματοληψία για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης (δοκιμή PCR) μέσω κλινικών δημόσιας υγείας. Κανένας με στενή επαφή δεν πρέπει να πάει σε μέρη εξέτασης ή ταχείες δοκιμές, παραβιάζοντας τους περιορισμούς του. Επιπλέον, η εξέταση ενός τεστ αμέσως μετά την αντιμετώπιση μιας θετικής περίπτωσης μπορεί να δώσει παραπλανητικά αποτελέσματα (ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα) չի δεν απελευθερώνει ένα άτομο με αρνητικό αποτέλεσμα από υποχρεωτική απομόνωση. Διευκρινίζεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι στενές επαφές υπόκεινται σε μοριακή εξέταση και όχι στη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

– Η περίοδος απομόνωσης στενών επαφών ορίζεται σε 14 ημέρες. Ένα άτομο που ορίζεται ως στενή επαφή μπορεί να απελευθερωθεί από καραντίνα έως και 14 ημέρες νωρίτερα εάν εκτελέσει δοκιμή PCR τη 10η ημέρα μετά την επαφή με μια επιβεβαιωμένη περίπτωση, έχει αρνητικό αποτέλεσμα και δεν εμφανίζει συμπτώματα. Εάν έχετε συμπτώματα λοίμωξης COVID-19 οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας և ακολουθήστε τις ιατρικές σας οδηγίες.

Source