Στέλνει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διοίκησης Νίκος Αναστασιάδης θα στείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σχετικά με το άτυπο συνέδριο κουιντέτου. Αναφέρθηκε ότι η Jane Holl Lute, ο προσωρινός Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, θα φτάσει επίσης στο νησί στα μέσα Ιανουαρίου για το συνέδριο.

Το ελληνικό ραδιόφωνο ανακοίνωσε ότι ο Αναστασιάδης θα στείλει την επιστολή του στον Γκουτέρες την επόμενη εβδομάδα.

Με την επιστολή του Προέδρου της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, δηλώθηκε στον Γενικό Γραμματέα ότι ήταν έτοιμος να συμμετάσχει στην άτυπη διάσκεψη κουιντέτου και ότι θα πρότεινε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για να σπάσει ορισμένα αδιέξοδα για τη δημιουργία μιας καλύτερης ατμόσφαιρας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναμένεται να παρουσιάσει τις εκθέσεις του σχετικά με την ειρηνευτική δύναμη και την αποστολή καλής θέλησης στην Κύπρο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ περίπου στις 10 Ιανουαρίου. Εκτιμάται ότι η Ειδική Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Elisabeth Spehar, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ersin Tatar και τον Πρόεδρο της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νίκο Αναστασιάιτ για τις εκθέσεις πριν από αυτήν την ημερομηνία.


Ενημερώθηκε στις: 2 Ιανουαρίου 2021, 19:47

Source