Στήλη Richie Ramsay: Όλα για να παίξετε ως ομαδοποίηση των εκδηλώσεων European Tour ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός

Νομίζω ότι κάθε Ευρωπαίος παίκτης γκολφ θα ενθαρρύνεται από το πρόγραμμα για το 2021.

Η πανδημία coronavirus έκανε το 2020 μια πολύ δύσκολη χρονιά για την περιοδεία, αλλά εντυπωσιάστηκα πραγματικά με το πώς ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την πρόκληση.

Το να συνθέσετε ένα πρόγραμμα που περιέχει 42 εκδηλώσεις για το 2021 είναι μια μεγάλη προσπάθεια.

Τα τουρνουά είναι πολύ πιο κοντά από ό, τι στο παρελθόν, κάτι που είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Είναι μάλλον κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πριν από τώρα για να μειωθούν τα ταξίδια, αλλά η πανδημία ανάγκασε το ζήτημα.

Έχουμε ομαδοποιημένες ομάδες τριών ή τεσσάρων τουρνουά, κάτι που περιορίζει το ταξίδι και επιτρέπει στους παίκτες να ξεκουραστούν λίγο μεταξύ των αγώνων.

Θα ενθαρρύνει τους παίκτες να κάνουν μπλουζάκι σε περισσότερα γεγονότα από ό, τι στο παρελθόν, γιατί είναι ευκολότερο να το κάνουν.

Είμαι χαρούμενος που το Scottish Open διατήρησε τον πολυπόθητο κουλοχέρη πριν από το άνοιγμα. Η εκδήλωση θα επιστρέψει στο Renaissance Club τον Ιούλιο, με την Aberdeen Standard Investments να παραμείνει χορηγός τίτλου.

Τόσοι πολλοί παίκτες λατρεύουν να παίζουν ένα γκολφ συνδέσμων στο Scottish Open για να κάνουν το παιχνίδι τους ευκρινές για μια κλίση στο Claret Jug. Έχει αποδειχθεί ότι είναι μια νικηφόρα φόρμουλα για τόσους παίκτες τα τελευταία χρόνια, οπότε ελπίζουμε ότι το Σκωτσέζικο Όπεν θα ανταμειφθεί με ένα ισχυρό πεδίο το καλοκαίρι.

© PA
Ο Stephen Gallacher της Σκωτίας παίζει στο δέκατο τρίτο πράσινο κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου του Aberdeen Standard Investments Scottish Open του 2020 στο The Renaissance Club, North Berwick.

Ήταν απαραίτητο το ASI να συνεχίσει να υποστηρίζει την εκδήλωση γιατί, χωρίς βασικό χορηγό, το τουρνουά απλά δεν θα προχωρούσε.

Θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Αναγέννηση έχει φιλοξενήσει το Σκωτσέζικο Όπεν, αλλά η Ευρωπαϊκή περιοδεία θα εξετάσει διαφορετικές επιλογές τα επόμενα χρόνια.

Είμαι βέβαιος ότι θα ήθελαν να επιστρέψουν στα βορειοανατολικά της Σκωτίας σε κάποιο σημείο και, αν το έκαναν, ο οικοδεσπότης του Σκωτσέζου Open Open, Royal Aberdeen, 2014 θα σημείωσε πολλά κουτιά.

Δεν μπορώ να δω το τουρνουά να πηγαίνει στην περιοχή του Αμπερντίν για τρία ή τέσσερα χρόνια στη σειρά με τον ίδιο τρόπο όπως έχει πάει στο Ανατολικό Λόθιαν τα τελευταία χρόνια.

Αλλά θα ήταν ωραίο να βλέπεις το τουρνουά στα βορειοανατολικά μία φορά κάθε πέντε χρόνια.

© Παρέχεται
Ο Justin Rose κέρδισε το Scottish Open στο Royal Aberdeen το 2014.

Το μόνο που παραμένει αβέβαιο είναι ο αντίκτυπος της στρατηγικής συμμαχίας του European Tour με το PGA Tour.

Πρέπει να ομολογήσω, δεν έχω ιδέα τι θα σημαίνει για τους παίκτες της περιοδείας.

Η πρόβλεψή μου, προσπαθώντας να διαβάσω μεταξύ των γραμμών, είναι ότι θα μπορούσε να είναι η αρχή για μια παγκόσμια περιοδεία.

Στήλη Stephen Gallacher: Τα νέα της PGA Tour και της European Tour συμμαχίας έχουν αρχίσει να κινούνται

Σε λιγότερα από πέντε χρόνια, θα μπορούσα να δω μια παγκόσμια περιοδεία που δεν είναι πολύ διαφορετική από αυτή του LPGA Tour, όπου ταξιδεύουν και παίζουν διαφορετικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο, αλλά τα περισσότερα από τα γεγονότα είναι στις ΗΠΑ.

Περιμένω ότι θα υπάρξουν εκδρομές τροφοδοσίας με προώθηση και υποβιβασμός στην κύρια περιοδεία με υψηλότερα χρηματικά έπαθλα για τα κορυφαία τουρνουά.

Από την προοπτική των κορυφαίων παικτών στον κόσμο, αυτό θα ήταν πιθανώς μια καλύτερη ρύθμιση.

Θα απέφευγε μια σύγκρουση μεγάλων τουρνουά στο PGA και το European Tours, όπου τα μέλη και των δύο περιηγήσεων πρέπει να επιλέξουν ποιο συμβάν θα χάσουν.

Θα δημιουργούσε επίσης ισχυρότερα πεδία, επειδή τα καλύτερα του κόσμου θα έπαιρναν τα ίδια γεγονότα κάθε εβδομάδα.

Αυτή η κατεύθυνση του ταξιδιού φαίνεται να είναι αναπόφευκτη.

Αυτό προκλήθηκε από έναν πιθανό ανταγωνιστή που αναδύεται στο Premier Golf League, και οι ευρωπαϊκές και PGA περιοδείες γνωρίζουν ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση διασφαλίζοντας ότι ο καταναλωτής θα τους επιλέξει σε άλλη αντίπαλη περιοδεία.

Προοπτική μεγάλης χρονιάς για τον Robert MacIntyre

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια τεράστια χρονιά για τον Robert MacIntyre.

Ο αριστερός από τον Ομπάν κέρδισε την παρθενική του νίκη στο European Tour στο Aphrodite Hills Cyprus Showdown και τελείωσε το έτος μέσα στους κορυφαίους 60 στον κόσμο.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να πιέσει για μια θέση στην ευρωπαϊκή ομάδα για τον αγώνα Ryder Cup τον Σεπτέμβριο.

Θα είναι ήδη σταθερά στο ραντάρ του Ευρωπαίου αρχηγού Padraig Harrington.

Ο Robert MacIntyre του Oban. © SNS Group
Ο Robert MacIntyre του Oban.

Προς το παρόν, πιστεύω ότι θα ήταν στο επίκεντρο να πάρει μια επιλογή για την ομάδα, οπότε, αν μπορεί να παράγει κάποια ισχυρή φόρμα κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα έχει κάθε πιθανότητα να παίξει στο Whistling Straits.

Με στόχο την υιοθέτηση πιο επιθετικής προσέγγισης

Ο στόχος μου για το 2021 είναι να παίξω πιο επιθετικά.

Το να κάνεις περικοπές και να τελειώσεις κάπου σαν το δεμένο 34ο είναι ωραίο και συνεπές, αλλά πρέπει να παίξεις πιο επιθετικά για να πάρεις εκείνα τα υψηλά φινιρίσματα που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στην εποχή σου.

Δουλεύω σκληρά για την τεχνική μου, αλλά πιστεύω ότι είναι μια πιο επιθετική νοοτροπία που θα μπορούσε να κάνει την πραγματική διαφορά.

Θέλω να παίξω όπως έκανα όταν ήμουν παιδί. Όταν είστε νέοι, δεν παρατηρείτε τους κινδύνους προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά, απλά παίζετε ευθεία για τη σημαία.

© PA
Richie Ramsay στις 9 κατά τη διάρκεια της προεπισκόπησης του πρωταθλήματος της Σκωτίας στο Fairmont St Andrews.

Ήταν ωραίο να περάσετε λίγο χρόνο γύρω από τα Χριστούγεννα. Έχω κάνει αρκετή δουλειά στην τεχνική πλευρά της κούνιας μου.

Τώρα το πρόγραμμα του 2021 τελειώνει. Προσπαθώ να προγραμματίσω μπροστά και να ετοιμαστώ να ξεκινήσω τη νέα χρονιά σε φόρμα.

Ένα γεγονός που ανυπομονώ πραγματικά είναι το Alfred Dunhill Links Championship στο St Andrews, Kingsbarns και Carnoustie. Είναι πάντα μια φανταστική εβδομάδα σε μερικά από τα καλύτερα μαθήματα της χώρας. Είναι μια πιο χαλαρή μορφή και μια διασκεδαστική εκδήλωση.

Μετά το κλείδωμα, ήταν υπέροχο να επιστρέψουμε παίζοντας ανταγωνιστικούς γύρους.

Έχασα πραγματικά να παίζω σε τουρνουά το 2020, οπότε ελπίζουμε ότι μπορούμε να απολαύσουμε πολλά από αυτά το 2021.

Source