“Σταδιακή βελτίωση σήμερα, ένα άλλο σύστημα αύριο”, λένε μετεωρολόγοι Η θερμοκρασία θα μειωθεί ακόμη περισσότερο

Οι μετεωρολόγοι λένε ότι ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά σήμερα, παρά τον συννεφιασμένο καιρό – Παρακολουθήστε τον άσχημο καιρό στην Κύπρο – Αναλυτικές προβλέψεις έως την Τετάρτη

Ο καιρός θα βελτιωθεί αργά σήμερα, παρά τον συννεφιασμένο καιρό, αν και η βελτίωση θα είναι προσωρινή, համակարգ ένα άλλο σύστημα αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο αύριο το απόγευμα, σύμφωνα με τους ειδικούς της Air News.

Όπως δήλωσαν, φαίνεται ότι χθες, σήμερα το πρωί, ο κύριος όγκος των κυρίαρχων φαινομένων αρχίζει να εξασθενεί το απόγευμα ή μετά από αυτό.

Σημείωσαν ότι σήμερα η θερμοκρασία θα αυξηθεί σε περίπου 15 βαθμούς στην ξηρά, περίπου 17 στην ακτή, περίπου 4 βαθμούς στα βουνά, αύριο θα είναι περίπου η ίδια μέγιστη θερμοκρασία, αλλά τις επόμενες ημέρες, από την Τρίτη, η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από την κανονική όπως την Τρίτη. και τις δύο Τετάρτες.

Απαντώντας στην ερώτηση, είπαν ότι αναμένεται χιονόπτωση σε ψηλότερα βουνά, και σε ορισμένες περιοχές μπορεί να υπάρξει χιονόπτωση αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας ότι υπάρχει χιόνι σε ορισμένες περιοχές του Τροόδους.

Απλώς μας γνώρισε τότε. Θα βελτιωθεί προσωρινά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε ηλιοφάνεια. “Όσο για τα γεγονότα, θα σταματήσουν για μια στιγμή. Αύριο το βράδυ φαίνεται ότι θα έχουμε ένα άλλο σύστημα που θα μας επηρεάσει, αλλά εξακολουθούμε να μελετάμε τα δεδομένα”, πρόσθεσαν.

Εν τω μεταξύ, το μετεωρολογικό τμήμα της Κύπρου εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση σήμερα το πρωί, από τις 5 π.μ. έως τις 11 π.μ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μια ισχυρή καταιγίδα που απομονώνεται από το χαλάζι ενδέχεται να επηρεάσει την περιοχή, ενώ η ένταση της βροχής μπορεί να ξεπεράσει τα 35 mm ανά ώρα.

Παρακολουθήστε ζωντανά τον κακό καιρό στην Κύπρο

Ο κακός καιρός στην Κύπρο καλύπτεται ζωντανά από το Windy.com, ενώ κάθε λεπτό καταγράφονται όλα τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε κάθε πολιτεία του νησιού.

Λεπτομερείς προβλέψεις έως την Τετάρτη

Οι πυρκαγιές θα επηρεάσουν την περιοχή μέχρι την Τρίτη, όταν αναμένεται μάζα ψυχρού αερίου.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, απομονωμένες καταιγίδες, που μπορεί να είναι δυνατές, συνοδευόμενες από χαλάζι. Αναμένεται χιονόπτωση στα ψηλά βουνά. Ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά το απόγευμα, σταδιακά γίνεται πιο καθαρός. Ο άνεμος είναι άνεμος το πρωί από νοτιοδυτικά προς βορειοδυτικά, μέτρια, 4 μποφόρ, αλλά στην ακτή, στα βουνά, ισχυρή, προσωρινά έως πολύ δυνατή, 5 έως 6 μποφόρ. Το απόγευμα, θα γίνουν βορειοδυτικά από τα δυτικά, ισχυρότερα από το μέσο όρο, 4 έως 5 μποφόρ, αλλά στην ακτή του μετεωρίτη, πολύ ισχυρά στα βουνά, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραχώδης το πρωί, θυελλώδης και θυελλώδης κατά τη διάρκεια της ημέρας, στα δυτικά και στα βόρεια, έως ότου υπάρχουν πολλά κύματα. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί σε περίπου 15 βαθμούς στην ξηρά, περίπου 17 στην ακτή, περίπου 4 βαθμούς στα βουνά.

Ο καιρός θα είναι κυρίως καθαρός απόψε, με τοπικά αυξημένη συννεφιά σε διαστήματα. Ελαφρά βροχή μπορεί να απομονωθεί στις παραλίες, καθώς και προσωρινά ελαφρά χιονόπτωση στα τοπικά ψηλά βουνά. Ο άνεμος θα είναι βορειοδυτικός από τα δυτικά, 4 έως 5 μποφόρ κατά μέσο όρο, αλλά στις βορειοδυτικές ακτές, όπως και στα βουνά του ανέμου, πολύ δυνατοί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι χαοτική στα ανατολικά, ανήσυχη στο νότο, τραχιά στο τοπικό τμήμα, αλλά πολύ τραχιά στο υπόλοιπο της ακτής. Η θερμοκρασία θα μειωθεί κατά περίπου 5 βαθμούς στην ηπειρωτική χώρα, περίπου 7 βαθμούς στη νοτιοανατολική ακτή, περίπου 10 βαθμούς στην υπόλοιπη ακτή և λιγότερο από 2 βαθμούς κάτω από το μηδέν στα ψηλότερα βουνά. Ο πάγος θα σχηματιστεί στα βουνά.

Ο καιρός της Δευτέρας θα είναι κυρίως καθαρός με τοπικά αυξημένα σύννεφα, τα οποία είναι πιθανό να επιτρέψουν μεμονωμένες ελαφριές βροχές ή προσωρινές ελαφριές χιονοπτώσεις, τοπικά σε ψηλότερα βουνά. Από το βράδυ ο καιρός θα είναι νεφελώδης, βροχή στα ψηλότερα βουνά, τοπική καταιγίδα και χιόνι. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ έντονα.

Εν μέρει συννεφιά αναμένεται στα βουνά την Τρίτη, με περιστασιακές βροχοπτώσεις ή καταιγίδες, καθώς και τοπικό προσωρινό χιόνι.

Ο καιρός θα είναι αίθριος και κρύος την Τετάρτη, και θα υπάρξει προσωρινά αυξημένη συννεφιά στην περιοχή.

Οι θερμοκρασίες δεν αναμένεται να κυμαίνονται σημαντικά τη Δευτέρα, κυμαινόμενες κάτω από τις μέσες ή ελαφρώς χαμηλότερες κλιματικές τιμές, ενώ την Τετάρτη θα σταδιακά θα μειωθεί κάτω από τις μέσες κλιματικές τιμές.

Source