Σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η σταδιακή κατάργηση των περιοριστικών μέτρων ξεκίνησε σήμερα στα κατεχόμενα εδάφη, ενώ η εκπαίδευση παραμένει συνδεδεμένη μέχρι το τέλος του μήνα, εστιάζοντας μόνο στην παράδοση στο σπίτι. Υπό αυτές τις συνθήκες, η ένωση καταστημάτων στοιχημάτων αποφάσισε να τα κρατήσει κλειστά, καθώς δεν επιτρέπεται να έχουν πελάτες μέσα, αλλά μόνο στην πόρτα για την αποθήκευση εισιτηρίων.

Οι αποφάσεις για το “άνοιγμα”, όπως αναφέρεται στον τουρκικό τύπο, ελήφθησαν στο “υπουργικό συμβούλιο” την Παρασκευή.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας συνεχίζεται από τις 10:00 μ.μ. έως τις 5:00 μ.μ. Σούπερ μάρκετ, αρτοποιοί, κρεοπωλεία, παντοπωλεία, βενζινάδικα, καθώς και βιομηχανικές και γεωργικές επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτά.

Το κατάστημα λιανικής θα είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.00πμ έως τις 6.00μμ χωρίς να επιτρέπεται η δοκιμή ρούχων ή υποδημάτων.

Μόνο σούπερ μάρκετ και φαρμακεία θα είναι ανοιχτά τα σαββατοκύριακα. Τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, τα εκθεσιακά κέντρα, οι αίθουσες συναυλιών, οι γάμοι, οι αίθουσες γενεθλίων, τα καζίνο, τα εστιατόρια centers κέντρα διασκέδασης, γυμναστήρια, κομμωτήρια, κομμωτήρια, σαλόνια ομορφιάς, παιδικές χαρές, παιδικές χαρές κ.λπ. παραμένουν κλειστά.

Απαραίτητες υπηρεσίες, όπως προσωπικό υγείας և “Υπουργείο Υγείας”, “Υπουργείο Οικονομικών”, “Αστυνομία”, “Πυροσβεστική Υπηρεσία”, “Περιφερειακές Διοικήσεις”, “Τελωνεία”, “Κεντρικές Φυλακές”, παράνομη “Bayrak”, c / o “Ειδησεογραφικό πρακτορείο”, “οργανισμός ηλεκτρικής ενέργειας”, “παραγωγός γάλακτος”, “κάτοχοι κάρτας κίτρινης πρέσας” που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης, “πανεπιστήμια” θα λειτουργούν κανονικά

Όλες οι υπηρεσίες στα αεροδρόμια και τα λιμάνια θα στελεχωθούν.

Οι “κρατικές διοικήσεις” θα ελέγχουν τη μετακίνηση πολιτών από τις περιοχές της Κερύνειας և Λευκωσίας, που έχουν υψηλότερο ιικό φορτίο, στις περιοχές Λευκάδας, Μόρφου, Τρικώμου ամ Αμμοχώστου, όπου η επιδημιολογική εικόνα είναι καλύτερη για την αποτροπή της εξάπλωσης. μόλυνση

Για φοιτητές που φτάνουν στην Τουρκία, η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι έπρεπε να υποβληθούν σε καραντίνα αρνητικής PCR 72 ωρών για 10 ή 14 ημέρες, ανάλογα με τη χώρα προέλευσής τους.

Η κλειστή πόλη του Βάρου, η οποία έκλεισε λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ανοίγει ξανά σήμερα.

23 νέες περιπτώσεις ανακοινώθηκαν χθες, 13 οικιακές περιπτώσεις σε 4666 διαγνωστικά τεστ. 4 έφτασαν στα κατεχόμενα εδάφη και 6 ήταν επαφές επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, ήταν ήδη απομονωμένες. Ένα άτομο πέθανε την Κυριακή, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών από τον κοροναϊό σε 23.

392 ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία, 98 θεραπεύονται στο επιδημιολογικό κέντρο και 290 παρακολουθούνται σε ξενοδοχεία για την επιδημία. Υπάρχουν τέσσερις ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πηγή: KYPE

Source