Σταμάτησα επίσης από τον Çığırtkanlar .. – Bolununsesi Gazetesi

Αναφέρομαι επίσης στους ανθρώπους ..

Σταμάτησα επίσης από τον Çığırtkanlar .. Κοίταξα τα πάντα καθώς τα άφησα το 1986 .. Δέντρα, ταφόπλακες, κρήνη .. Κοίταξα τους τάφους, ταφόπλακες για μεγάλο χρονικό διάστημα .. Προσπάθησα να καταλάβω πόσα χρόνια έζησαν από τις ημερομηνίες γέννησης και θανάτου τους .. Υπήρξε ένα περιστατικό που συνέβη το 1961 .. Και ο αδελφός Kadir, ο οποίος πέθανε ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού .. Πόσα λόγια μίλησε στην πόλη, αδελφό Kadir .. Οι κατηγορίες, οι κατηγορίες, οι επιθεωρητές, οι έρευνες .. Ο δάσκαλός μου Orhan Bahri Ersoy έγραψε επίσης ένα ποίημα για αυτό το περιστατικό. Αν το βρήκα, θα το μοιραζόμουν εδώ ..
* * *
Περπατώ μέσα από το νεκροταφείο, μουρμουρίζοντας την Takah Segri του Itri .. Περνάω ένα βραδινό φόρεμα Kadife Kemal με χαιρετισμό “Tourist Ömer” .. Δέντρα, σειρές από πέτρες, παλιό καινούργιο .. Είναι παράλληλα με αυτόν που πέθανε πριν από πενήντα χρόνια και πέθανε πριν από πέντε ημέρες. Είναι ένας πολύ υπέροχος τάφος .. Προφανώς ανήκει σε κάποιον που έχει πολύ ξεκούραση .. Αλλά είναι στο πλάι του .. Είναι προφανές ότι όλα ήταν μέχρι την ημέρα που θάφτηκε .. Κανείς δεν έρχεται και δεν κρατά το τέλος, έτσι μπορούμε να το διορθώσουμε .. Ο δίσκος μπακλαβά βρίσκεται στις αποσκευές του αυτοκινήτου, κουτί με καραμέλα με φιόγκο στα χέρια του μικρού κοριτσιού ..
* * *
Κοίταξα το πλουσιότερο και το χειρότερο της πόλης δίπλα-δίπλα .. Σφυρίζοντας τον Ερκάν δίπλα στον κύριο, στον οποίο προσελήφθη μια προσευχή. Είναι επίσης δίπλα τους. Δουλεύοντας στο Fıratlı .. Βλέπουμε και ενοχλούμαστε παίζοντας με βελγικές μπάλες μπιλιάρδου που δεν δίνονται σε όλους .. Είναι όλοι μαζί .. Ξέρετε, “Όταν τελειώσει το παιχνίδι, οι βασιλιάδες και τα πιόνια ρίχνονται στο ίδιο κουτί.” Έτσι..
* * *
Στον πατέρα μου ‘Κοίτα! Λέω; «Πρέπει να με ακούσεις .. Λοιπόν, θα φύγω, θα μείνεις μόνος .. Με έκανες να κλαίω σε όλους .. Έχω επαφή με τους γιατρούς εξαιτίας σου .. Δεν μπορούσα να κοιτάξω το πρόσωπο του Karslıoğlu για μήνες .. Μοτίβο με τον Gürkan Bey; Λοιπόν, έτσι .. Πώς σας αρέσει τουλάχιστον τα λουλούδια; Το έκλεψα από τον διπλανό τάφο ..! Από τον τάφο του Neşet Başbuğu .. Ένα για εσάς και ένα για την Kadife Kemal Abi .. Δεν πήγα στον κήπο του Kadriye Hanım αυτή τη φορά .. Görür mörür; Λέει, “Αυτοί που στοιχειώνουν τον κήπο μου” είναι τα λουλούδια του Kadriye με το Big Ass .. Μπαμπά ..! Γι ‘αυτό ..!
* * *
«Βαριέσαι ή εδώ; Μην ενοχλείτε .. Κοίτα, ο Άσες είναι εδώ, ο Ντόλγκερ Οσμάν είναι εδώ, ο Νέσετ Μπέι είναι εδώ .. Ο γιος του ‘Ποτανάκ ήρθε επίσης ως ενίσχυση .. Όλοι εδώ επιβραδύνουν .. Μην το κουράζεις ..’ Κεμάλ Παπούκου μισό! Αν καλέσετε, ο θείος Kadife Kemal θα συναντήσει .. Δίπλα του είναι ο γιος του αποδέκτη Hüsnü. Altan Doyran .. Ποιος ξέρει τι έντεκα μπορείτε να κάνετε ανάμεσα στους τάφους .. “Και ο Ταλίπ στο κάστρο! Ποιος ξέρει με τι ξεκίνησαν οι έντεκα ..
* * *
Ο άντρας που κοίταξα τα αστεία του Sadri Alışık στο Çiçek Cinema για να δω αν γέλασε επίσης. Ή, στην ταινία “Ayşecik”, κοίταξα από τα μάτια μου “τι κάνει” στην ταινία “Ayşecik”. Πώς στο διάολο; Είναι έξω, Ecevit;
* * *
Κάτι θα συνέβαινε τη νύχτα και η μητέρα μου φοβόταν στο σπίτι όπου ήμουν «νεκρός» και τρομοκρατήθηκα και την επόμενη μέρα, στις 13 Ιανουαρίου 1986, πέθανε πραγματικά.
Αντιο σας..

Ερντογάν Μυρουρσούλο

Δεν: Έγραψα ένα άρθρο που ξεκίνησε με τις λέξεις “Επισκέφθηκα επίσης το Çığırtkanlar”. Το Facebook του υπενθύμισε σήμερα ..

.Source