Σταματήστε να εξάγετε γερμανικά όπλα στην Τουρκία, λένε οι Πράσινοι

Κάτω από τον τίτλο «Η Claudia Roth επικρίνει τον Ερντογάν για το δίκαιο των ΜΚΟ στην Τουρκία», το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA) αναφέρει ότι η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κοινοβουλευτικής Claudia Roth (Πράσινοι) κάλεσε τον Πρόεδρο να αυξήσει

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

“Είναι καιρός ο Πρόεδρος να στείλει ένα σαφές μήνυμα στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι η Γερμανία και η ΕΕ δεν υποστηρίζουν πλέον αυτήν την αυταρχική πολιτική”, δήλωσε ο Roth στην DPA. Αυτό, για παράδειγμα, θα πρέπει να σταματήσει αμέσως την «κυνική» εξαγωγή όπλων, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης γερμανικών υποβρυχίων. Ο νόμος “είναι ένα νέο γεγονός στην αυταρχική πολιτική αναδιοργάνωση της τουρκικής κοινωνίας” με στόχο την καταστολή των κριτικών φωνών.

Το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε ψήφισμα σχετικά με τους αμφιλεγόμενους κανονισμούς των ΜΚΟ το σαββατοκύριακο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Στη συνέχεια, το Υπουργείο Εσωτερικών θα αποκτήσει, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα να αναστείλει τη συμμετοχή του στο σωματείο, εάν το πρόσωπο αυτό διερευνηθεί σε σχέση με τις δραστηριότητες της κοινωνίας των πολιτών σύμφωνα με το νόμο για την πρόληψη της χρηματοδότησης. τρομοκρατία. Το υπουργείο θα είναι σε θέση να αναστείλει ολόκληρη την οργάνωση έως ότου το δικαστήριο αποφασίσει για την υπόθεση.

“Είναι παράδοση στην Τουρκία η κατάχρηση των αντιτρομοκρατικών νόμων εις βάρος της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών”, δήλωσε ο Ροθ.

Επίσης επέκρινε το γεγονός ότι ο φιλοκυβερνητικός κουρδός πολιτικός του, ο Σελαχατίν Δημήτρας δεν θα αφεθεί ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: KYPE

Κάτω από τον τίτλο “Η Claudia Roth επικρίνει τον Ερντογάν για το δίκαιο των ΜΚΟ στην Τουρκία”, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA αναφέρει ότι η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κοινοβουλευτικής Claudia Roth (Πράσινοι) κάλεσε τον Πρόεδρο να προσθέσει

“Είναι καιρός ο Πρόεδρος να στείλει ένα σαφές μήνυμα στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι η Γερμανία και η ΕΕ δεν υποστηρίζουν πλέον αυτήν την αυταρχική πολιτική”, δήλωσε ο Roth στην DPA. Αυτό, για παράδειγμα, θα πρέπει να σταματήσει αμέσως την «κυνική» εξαγωγή όπλων, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης γερμανικών υποβρυχίων. Ο νόμος είναι «ένα νέο ορόσημο στην αυταρχική αναδιοργάνωση της τουρκικής κοινωνίας» και στοχεύει στην καταστολή των κριτικών φωνών.

Το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε ψήφισμα σχετικά με τους αμφιλεγόμενους κανονισμούς των ΜΚΟ το σαββατοκύριακο, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Στη συνέχεια, το Υπουργείο Εσωτερικών θα αποκτήσει, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα να τερματίσει τη συμμετοχή του στην ένωση εάν το πρόσωπο αυτό διερευνηθεί σε σχέση με τις δραστηριότητες της κοινωνίας των πολιτών σύμφωνα με το νόμο για την πρόληψη της χρηματοδότησης. τρομοκρατία. Το υπουργείο θα είναι σε θέση να αναστείλει ολόκληρη την οργάνωση έως ότου το δικαστήριο αποφασίσει για την υπόθεση.

“Η κατάχρηση των αντιτρομοκρατικών νόμων στην Τουρκία είναι παράδοση εις βάρος της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών”, δήλωσε ο Ροθ.

Επίσης, επέκρινε το γεγονός ότι ο φιλοκυβερνητικός κουρδός πολιτικός του, ο Σελαχατίν Δημήτρας δεν θα αφεθεί ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: KYPE

Source