Στατιστική ανάλυση του πρωταθλήματος

Το τεχνικό τμήμα του KOP έχει μέχρι στιγμής ετοιμάσει τις στατιστικές του πρωταθλήματος Cyta 2020-2021. Χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από αυτά τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την επίτευξη γκολ.

Συνολικά, έχουν σημειωθεί έως τώρα 249 γκολ, που αντιστοιχεί σε 2,30 ανά παιχνίδι և 15,5 ανά παιχνίδι. 76 γκολ ή 30,52% σημειώθηκαν από τους σετ γύρους και 173 γκολ ή 69,48% σημειώθηκαν από το ανοιχτό παιχνίδι.

Στην κατηγορία των καθορισμένων σταδίων, τα περισσότερα γκολ σημειώθηκαν από το πέναλτι (37), από τη γωνία (17) և από έμμεσες βολές (14). Η ομάδα του “Anorthosis 7” σημείωσε τα περισσότερα γκολ με 11 πέναλτι, τα περισσότερα έχασε ο “Ολυμπιακός”, 6. Με άμεσες παραβιάσεις, σημειώθηκαν οκτώ γκολ. 17 γκολ σημειώθηκαν από κόρνερ και 14 ως αποτέλεσμα παραβιάσεων (έμμεσα).

Στην κατηγορία των ανοιχτών παιχνιδιών Τα περισσότερα από τα γκολ, 94 συνολικά, σημειώθηκαν σε διασταυρώσεις a με αποτυχία, που αντιστοιχεί στο 37,75% του συνολικού αριθμού των γκολ, 3 54,3% του ανοιχτού παιχνιδιού. Τα περισσότερα γκολ αυτής της κατηγορίας σημειώθηκαν από τον Apollon 20, ακολουθούμενο από την ΑΕΚ με 13, την AEL με 12 και την Ομόνοια με 11. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της κατηγορίας έχασε η ομάδα του Ερμή, ακολουθούμενη από το ENP և Ethnic.

Η δεύτερη πιο αποτελεσματική κατηγορία είναι τα κάθετα περάσματα των αμυντικών με 27 γκολ, που αντιστοιχούν στο 15,6% του ανοιχτού παιχνιδιού. Η ομάδα “Ομόνοια” σημείωσε τα περισσότερα γκολ σε αυτήν την κατηγορία – 4 γκολ. Η ομάδα της Καρμιώτισσας πήρε τα περισσότερα 5.

Η τρίτη παραγωγική κατηγορία του ανοιχτού παιχνιδιού είναι τα σουτ που βρίσκονται εκτός περιοχής, όπου σημειώθηκαν συνολικά 18 γκολ. Ο Απόλλωνας և Η ΑΕΛ έφτασε το μέγιστο στα 4 σε αυτή την κατηγορία, η πιο δεκτή ομάδα της ΑΠΟΕΛ 5, η ομάδα της Καρμιώτισσας 3.

Η πιο αποτελεσματική επίθεση είναι ο Απόλλων με 33 γκολ και η καλύτερη άμυνα είναι η ΑΕΚ με 9 παθητικά γκολ.

Source