Στατιστική ανάλυση του Πρωταθλήματος Cyta μέχρι στιγμής (πίνακες)

Το τεχνικό τμήμα του KOP έχει προετοιμάσει τις στατιστικές του πρωταθλήματος Cyta 2020-2021 μέχρι στιγμής. Χρήσιμα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από αυτά τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την επίτευξη γκολ.

Συνολικά, έχουν σημειωθεί έως τώρα 249 γκολ, που αντιστοιχεί σε 2,30 ανά παιχνίδι և 15,5 ανά παιχνίδι. 76 γκολ ή 30,52% σημειώθηκαν από τους σετ γύρους και 173 γκολ ή 69,48% σημειώθηκαν από το ανοιχτό παιχνίδι.


Στην κατηγορία των καθορισμένων γύρων, τα μέγιστα γκολ σημειώθηκαν από 11 πέναλτι (37), κόρνερ (17) και έμμεσα λάκτισα (14). Η ομάδα του “Anorthosis 7” σημείωσε τα περισσότερα γκολ από το πέναλτι, ο “Ολυμπιακός” έχασε περισσότερο, 6. Με άμεσες παραβιάσεις, σημειώθηκαν οκτώ γκολ. 17 γκολ σημειώθηκαν από κόρνερ και 14 ως αποτέλεσμα παραβιάσεων (έμμεσα).

Τα περισσότερα γκολ στην κατηγορία των ανοιχτών αγώνων, συνολικά 94, σημειώθηκαν με μειώσεις σταυρών, που αντιστοιχούν στο 37,75% του συνολικού αριθμού γκολ և 54,3% του ανοιχτού παιχνιδιού. Τα περισσότερα γκολ αυτής της κατηγορίας σημειώθηκαν από τον Apollon 20, ακολουθούμενο από την ΑΕΚ με 13, την AEL με 12 και την Ομόνοια με 11. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της κατηγορίας έχασε η ομάδα του Ερμή, ακολουθούμενη από το ENP և Ethnic.


Η δεύτερη πιο αποτελεσματική κατηγορία είναι τα κάθετα περάσματα των αμυντικών με 27 γκολ, που αντιστοιχούν στο 15,6% του ανοιχτού παιχνιδιού. Η ομάδα “Ομόνοια” σημείωσε τα περισσότερα γκολ σε αυτήν την κατηγορία – 4 γκολ. Η ομάδα της Καρμιώτισσας πήρε τα περισσότερα 5.

Η τρίτη παραγωγική κατηγορία του ανοιχτού παιχνιδιού είναι τα σουτ που βρίσκονται εκτός περιοχής, όπου σημειώθηκαν συνολικά 18 γκολ. Ο Απόλλωνας և Η ΑΕΛ έφτασε το μέγιστο στα 4 σε αυτή την κατηγορία, η πιο δεκτή ομάδα της ΑΠΟΕΛ 5, η ομάδα της Καρμιώτισσας 3.

Η πιο αποτελεσματική επίθεση είναι ο Απόλλων με 33 γκολ και η καλύτερη άμυνα είναι η ΑΕΚ με 9 παθητικά γκολ.

Στον παρακάτω πίνακα, δείτε πώς να σκοράρετε γκολ για κάθε ομάδα από τους καθορισμένους γύρους.


Στον παρακάτω πίνακα, δείτε πώς να σκοράρετε σε ανοιχτό παιχνίδι για κάθε ομάδα.

Source