Στα ΗΑΕ Saudi Στη Σαουδική Αραβία, ο Υπουργός Εξωτερικών για επισκέψεις εργασίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται τα ΗΑΕ աշխատանքային Σαουδική Αραβία – Πρόγραμμα επαφών του Υπουργού Εξωτερικών

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, φεύγει για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία σήμερα το βράδυ, όπου πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις εργασίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στο Αμπού Ντάμπι, όπου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, θα έχει μια ιδιωτική συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Μπιν Άιντεν Αλ Ναχάν. Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις Κύπρου-ΗΑΕ, στο Κυπριακό, στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στη Μέση Ανατολή, στην περιοχή του Κόλπου, στην περιφερειακή συνεργασία και ασφάλεια, καθώς και στις σχέσεις ΕΕ-ΗΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αμπού Ντάμπι, ο κ. Χριστοδουλίδης, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της χώρας, κ. Ο Sakr ob obash, με τον οποίο θα συζητήσει περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για το Ριάντ, όπου θα συναντηθεί με τον Σαουδάραβο ομόλογό του, πρίγκιπας Faisal bin Farhan Al Saud, με τον οποίο στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει εκτεταμένες διαβουλεύσεις. Μεταξύ άλλων, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να συζητήσουν συγκεκριμένους τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας στο κοινό συμφέρον της ΕΕ για τις σχέσεις με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Δρ. Nayef Falah Al-Hajrafi, με τον οποίο θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές. Συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου υπό το πρίσμα της πρόσφατα εγκριθείσας συμφωνίας Al-Ula.

Source