Στην αγορά smartphone, η Apple ξεπερνά τη Samsung

Η Apple ξεπέρασε τη Samsung το τελευταίο τρίμηνο του 2020 στην αγορά smartphone.

Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Gartner, ο γίγαντας της τεχνολογίας ξεπέρασε όλους τους κατασκευαστές τηλεφώνων με σχεδόν 80 εκατομμύρια πωλήσεις το τελευταίο τρίμηνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Apple έχει γίνει ο ηγέτης της αγοράς για πρώτη φορά από το 2016.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι η Apple περνά την περίοδο πανδημίας καλύτερα από τους ανταγωνιστές της. Η έρευνα της Gartner δείχνει ότι τα νέα τηλέφωνα Phone 12 εισέρχονται επίσης γρήγορα στην αγορά. Το τελευταίο τρίμηνο, όταν κατέκτησε τη σύνοδο κορυφής, τα iPhone 12 δεν είχαν πωληθεί ακόμη.

Μια άλλη διεθνής εταιρεία δεδομένων IDC ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις τηλεφώνων της Apple ήταν 90,1 εκατομμύρια την ίδια περίοδο.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2020, τα έσοδα της Apple από το iPhone αυξήθηκαν κατά 17% σε 65,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner, ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone μειώθηκαν 5,4% λόγω της πανδημίας το 2020, η Apple αύξησε τις πωλήσεις της κατά 3,3%,

Η Samsung πραγματοποίησε τις περισσότερες πωλήσεις σε όλο το 2020. Η μεγαλύτερη μείωση των πωλήσεων το 2020 ήταν στην Huawei, η οποία υπόκειται σε κυρώσεις στις ΗΠΑ με 24,1%.

.Source