Στην Κύπρο για την τελευταία πινελιά τον Μάρτιο … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Τον Μάρτιο, ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Jane Ein Hall Lutt αναμένεται να πραγματοποιήσει άλλη επίσκεψη στην Κύπρο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Τούρκο Πρόεδρο Έρσιν Τατάρ για την προετοιμασία μιας άτυπης διάσκεψης. Το Κυπριακό αναμένεται να λάβει χώρα στα τέλη Απριλίου.

Η πηγή είπε στην ΚΥΠΕ ότι «υπάρχει πρόθεση να επισκεφθεί τον κ. Λούτ». “Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη τις πρακτικές λεπτομέρειες, αλλά πιθανότατα θα είναι η δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου”, πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, το απόγευμα, κατά την προετοιμασία ενός άτυπου συνεδρίου στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση της καθιερωμένης νομικής-συνταγματικής ομάδας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος είπε στην ΚΥΠΕ την Παρασκευή ότι «τα μέλη αυτής της ομάδας έχουν μελετήσει διάφορα θέματα που έχουν τεθεί μπροστά τους, η συζήτηση των αποτελεσμάτων της εργασίας τους έχει ήδη ξεκινήσει» και ότι θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της ομάδας τη Δευτέρα για Νομικά ζητήματα που σχετίζονται με την ουσία του Κυπριακού, το άτυπο πεντάγωνο.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τη διαπραγματευτική ομάδα και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέλη της ομάδας διαπραγματεύσεων, ειδικά στους τομείς όπου έχουν εργαστεί, καθώς θα χρησιμοποιήσει την ειδική συνεισφορά. συνταγματικοί δικηγόροι. “

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Παρασκευή θέλουν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ να ανακοινώσει την πρόθεσή του να συγκαλέσει ένα άτυπο πεντάγωνο την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Στην πραγματικότητα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τόπος διεξαγωγής της άτυπης συνάντησης του Πενταγώνου θα είναι, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από τον ΟΗΕ αυτήν την εβδομάδα.

Source