“Στην Κύπρο, μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για δύο διαφορετικά κράτη, μπορούμε να το διαπραγματευτούμε”

Ο Αντιπρόεδρος Fuat Oktay είπε, “Στην Κύπρο, μπορούμε τώρα να μιλήσουμε και να διαπραγματευτούμε δύο διαφορετικά κράτη βάσει δύο ίσων κρατών, δύο ίσων κοινωνιών”. είπε.

Ο Οκτάι απάντησε σε ερωτήσεις στην ημερήσια διάταξη προσκεκλημένος στο πρόγραμμα ζωντανής μετάδοσης της Bayrak Radio Television (BRT), της κρατικής τηλεόρασης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).

Όσον αφορά τη δήλωση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το μέλλον της ΤΔΒΚ, «Η σημερινή ομιλία του Προέδρου μας ήταν μια ιστορική ομιλία. Ήταν σαφές σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής πλευράς και της Ελλάδας, τόσο εντός όσο και εκτός. Ήταν πολύ σαφές μήνυμα. Θα το θυμόμαστε στο μέλλον. ” είπε.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα έρθει ποτέ να κάνει επιχειρηματική απειλή Οκτάι, ο «Τρελός πλέον αναγνωρίζει ότι αναγνωρίζετε τους Τούρκους» του Προέδρου Ερντογάν με τα λόγια των απειλών για το εάν η Τουρκία δεν θα έχει ποτέ χρυσό παραχωρήσεων.

Οκτάι, το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι κάθε φορά που ο κατασκευαστής του τουρκικού έθνους, «η ειρήνη στο νησί, οι δύο κοινότητες μαζί ευημερία μπορούν να επιτευχθούν, σε ίση βάση, εάν μια λύση μπορεί να ζήσει με ίσα δικαιώματα και να έχει την ειρήνη φέρετε, η Τουρκία το έχει κάνει. Ωστόσο, ο αντισυμβαλλόμενος σε αντάλλαγμα για το όχι κανένα αποτέλεσμα δεν επιτεύχθηκε επειδή ο χρόνος δεν πλησίαζε καλή πίστη. ” είπε.

Υπενθυμίζοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είπε “Ναι” και η ελληνική πλευρά “Όχι” στο δημοψήφισμα του Σχεδίου Ανάν το 2004, ο Οκτάι δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), η οποία ισχυρίστηκε ότι υποστηρίζει τη λύση, αποδέχθηκε την ελληνική πλευρά στην ένταξη στην ΕΕ και έτσι παραβίασε τις δικές του αρχές και νόμους.

Ο Οκτάι δήλωσε ότι η Κύπρος αναζητεί λύση σε ομοσπονδιακή βάση εδώ και πολλά χρόνια και συνέχισε ως εξής:

“Ελληνοκύπριος, δύναμη σε χρόνο και χέρια, πόρους, κυβέρνηση και τίποτα που δεν ήθελε να μοιραστεί με την τουρκική πλευρά. Εδώ στην Κύπρο βλέπουμε ότι ο Τούρκος ήταν μια απάτη προσανατολισμένη στην αφομοίωση. Μιλάμε σχεδόν από ένα κοντινό συνάντηση για 50 χρόνια. Στις πιο πρόσφατες συνομιλίες του Crans Montana, η Τουρκία, «Αυτό είναι το τελευταίο ομοσπονδιακό κρατικό ζήτημα που θα συζητήσουμε». Σήμερα, αυτό που είπε ο Πρόεδρός μας είναι εξαιρετικά σαφές. Είμαστε στο σημείο που είπαμε, εκπληρώσαμε τις υποσχέσεις μας, είναι σαφές ότι έχουμε δει σε αντάλλαγμα. Η στάση μας είναι ξεκάθαρη από τώρα και στο εξής, δεν υπάρχει κάτι σαν ομοσπονδιακό κράτος. Η ανεπίσημη συνάντηση 5 + 1 για την Κύπρο υπό την ηγεσία του ΟΗΕ μπορεί να είναι τον Μάρτιο. Αυτή είναι η πρόταση της Τουρκίας. “

Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Προέδρου Ερντογάν «Πρέπει να μιλήσουμε για νέα πράγματα», ο Οκτάι υπογράμμισε ότι η κατάσταση που εννοείται από νέα πράγματα είναι ότι οι δύο κοινότητες υπάρχουν σήμερα στο νησί.

“Μπορούμε να μιλήσουμε για δύο διαφορετικά κράτη στην Κύπρο”

Υπογραμμίζοντας ότι οι δύο δομές στην Κύπρο πρέπει να μιλούν μεταξύ τους, ο Οκτάι είπε: «Μπορούμε να μιλήσουμε και να διαπραγματευτούμε δύο ξεχωριστά κράτη με βάση δύο ίσες πολιτείες και δύο ίσες κοινωνίες στην Κύπρο. Μπορούμε να μιλήσουμε για το πώς να το γεμίσουμε, αλλά τώρα το ομοσπονδιακό κράτος είναι πίσω. ” είπε.

Δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν έδωσε το μήνυμά του στις ΗΠΑ, την ΕΕ και τον κόσμο πολύ καθαρά σχετικά με αυτό το ζήτημα, ο Οκτάι υπενθύμισε ότι δεν πρέπει να είναι κόμμα και ότι πρέπει να ενεργήσουν δίκαια εάν θέλουν να συμβάλουν σε μια λύση.

Οκτάι, “Η ΕΕ και άλλη εξωτερική πολιτική ορισμένων χωρών, η ελληνική πλευρά και υπόκειται σε υποθήκη και απειλές από την Ελλάδα. Δεν μπορούν να αποφασίσουν με τη δική τους ελεύθερη βούληση. Εμείς επίσης αυτές οι χώρες,” Δεν μπορείτε να κάνετε ειρηνευτικές συνομιλίες υπό αυτήν την απειλή και υποθήκη, δεν μπορείτε να πάρετε τις σχέσεις με την Τουρκία ». λέμε. ” είπε.

Ο Οκτάι είπε ότι υπέκυψαν σε απειλές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας, επέμεινε ότι τα διπλωματικά και ειρηνικά μέσα, όπως η Τουρκία είπε ότι ισχύουν μέχρι το τέλος.

“Τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να συζητηθούν με κάθε σαφήνεια”

Ο Οκτάι συνέχισε ως εξής:

“Εδώ, ένα από τα πράγματα που κάναμε στην Τουρκία, ήταν μια από τις εκκλήσεις για τη Διάσκεψη της Ανατολικής Μεσογείου για νέες πρωτοβουλίες. Η ΕΕ το έδειξε ζεστό στα Ηνωμένα Έθνη. Η ΕΕ επιδιώκει να υιοθετήσει ακόμη. Έτσι λέμε” Φυσικά , ορίστε, με μία προϋπόθεση: οι Ελληνοκύπριοι, μαζί με την ΤΔΒΚ σε αυτό το συνέδριο Έρχονται μαζί ή δεν μπορούν να έρθουν καθόλου. Οι χώρες είναι ήδη οι χώρες της περιοχής. Υπάρχουν ήδη εγγυητικά κράτη. Τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο μπορούν να συζητηθούν με κάθε σαφήνεια. “

Η Κύπρος με την ανακάλυψη πόρων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο Οκτάι, δηλώνοντας ότι σχεδόν όλες οι χώρες αρχίζουν να μετατρέπονται στο επίκεντρο, θα πρέπει να μοιράζονται δίκαια αυτούς τους πόρους και τους πόρους υδρογονανθράκων, καθώς η Τουρκία τόνισε ότι υποστήριξαν ότι μπορεί να είναι μεσολαβητές της ειρήνης και όχι των συγκρούσεων.

“Αν θέλουν να δουν τους εισβολείς, θα πρέπει να κοιτάξουν στον καθρέφτη”

Ο Οκτάι είπε, “Είχαμε μια πρόταση για το πώς να μοιραστούμε τους πόρους που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο, πώς να μοιραστούμε δίκαια. Ήταν μια πρόταση που έγινε ως η ΤΔΒΚ. Αυτή η πρόταση είναι ακόμα ανοιχτή. Θα συνεχίσουμε να το εξηγούμε εδώ.”

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μικοτάκης χθες ο Οκτάι διαμαρτυρήθηκε για τον Ελληνοκύπριο ηγέτη είπε ότι ενάντια στην Τουρκία με τον Νίκο Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην ελληνοκυπριακή πλευρά, κάτοικος. 1571 1878 έως αδιάλειπτη Μιλάμε για μια κοινωνία που κυβερνά αυτό το μέρος, μιλάμε για το τουρκικό έθνος και την τουρκική κοινότητα. Εδώ, ο οικοδεσπότης είναι το τουρκικό έθνος και οι Τουρκοκύπριοι, εάν υπάρχουν, προσκεκλημένοι και εισβολείς τα δικά τους. είπε.

Ο Οκτάι είπε ότι πρόσφατα οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Γαλλία παρακολουθούν την υπογραφή συμφωνίας με την ελληνοκυπριακή πλευρά με το όνομα της στρατιωτικής εκπαίδευσης και συνεργασίας, και επίσης επιθυμούν τα λάθη που έκανε η ΕΕ να μην γίνουν από αυτές τις χώρες.

“Η ακτογραμμή είναι τώρα ανοιχτή”

Δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να ενεργήσουν σύμφωνα με την αντίδραση κανενός σχετικά με τη διαδικασία έναρξης του Κλειστού Βαρώσα, ο Οκτάι είπε ότι μετά τις αξιολογήσεις που θα γίνουν, θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και θα υποστηρίξουν ό, τι είναι επωφελές για τους Τουρκοκύπριους μέχρι το τέλος.

έμβλημα69

Τονίζοντας ότι υπάρχει ένα κράτος που διατηρεί τη δική του γη σε καλή πίστη από το 1974, ο Οκτάι είπε ότι αυτό το κράτος, το οποίο περίμενε σχεδόν 50 χρόνια, είπε ότι «είναι αρκετό» και ότι μερικές γενιές περιμένουν να ανοίξει αυτή η περιοχή .

Ο Οκτάι είπε, “Δεν μπορώ να σκοτείνω το μέλλον αυτών των παιδιών και των νέων περιμένοντας σε σας. Σκεφτείτε την Αμμόχωστο, τη χαρά των παιδιών και των ανθρώπων που περιπλανιούνται στην παραλία μετά το άνοιγμα της παραλίας του Maraş. Είναι καλύτερο ή ακόμα περισσότερο σαν εγκαταλειμμένη ερειπωμένη πόλη όπου οι αρουραίοι περιφέρονται στην πόλη. Είναι καλύτερο να παίρνεις κακό; ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Εκτός του ανοίγματος του σημείου Βαρόσα που αποφάσισε η ΤΔΒΚ και η Τουρκία τόνισαν επίσης ότι πίσω από αυτήν την απόφαση μέχρι το τέλος Οκτάι, είπε ότι η ακτογραμμή τώρα ανοίγει.

“Μετά από αυτό, θα έρθει το δεύτερο στάδιο.”

Ο Οκτάι σημείωσε τα εξής:

“(Κατά το άνοιγμα της Varosha) Θα έρθει το δεύτερο στάδιο. Υπάρχει μια Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας. Θα βρεθεί λύση με σεβασμό των δικαιωμάτων και των νόμων όλων. Εάν ένας πολίτης άλλης χώρας έχει γη ή ακίνητη περιουσία, θα είναι επιλυθεί μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας. Η επανέναρξη αυτής της περιοχής, μόλις το μαργαριτάρι του κόσμου, θα ωφελήσει όλα τα μέρη της περιοχής. “

“Δεν πρέπει να έρθουμε στο τραπέζι με μη ρεαλιστικές απαιτήσεις”

Δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη ημερολόγιο για το άνοιγμα ολόκληρης της περιοχής, ο Oktay δήλωσε ότι το άνοιγμα θα συνεχιστεί.

Ο Οκτάι τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα πρέπει να ξεχάσουν την ιδέα ότι ο Μαράς είναι πλέον ένα θέμα διαπραγμάτευσης στην άτυπη συνάντηση 5 + 1 και σε άλλες συνομιλίες για την Κύπρο, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να διοργανωθούν υπό την ηγεσία του ΟΗΕ και με τη συμμετοχή ο εγγυητής δηλώνει.

Δηλώνοντας ότι είναι απαραίτητο να πούμε νέα πράγματα, ο Οκτάι είπε, “Δεν πρέπει να παρουσιάσουμε τέτοιες μη ρεαλιστικές απαιτήσεις. Αυτό που πρέπει να συζητηθεί τώρα είναι να θέσουμε την υπάρχουσα πραγματικότητα σε νομική βάση.” είπε.

Ο Οκτάι επεσήμανε ότι υπάρχουν εμπάργκο στην ΤΔΒΚ που δεν μπορούν να υπερασπιστούν με κανέναν τρόπο, και επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχει ένας αποκλεισμός που εμποδίζει ακόμη και το δικαίωμα μεταφοράς, το οποίο είναι ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Αναφέροντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) δεν μπορούσαν να παράγουν λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα στην Κύπρο, ο Οκτάι είπε, “Ο ΟΗΕ δεν έχει την αξιοπιστία να προτείνει μια διοίκηση υπό την εποπτεία του. σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Είναι επίσης σύμφωνο με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. ” μίλησε.

Οκτάι, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έκλεισε τη Βαρόσα για το έργο τους και για τη συνεχιζόμενη σοβαρότητα από όλες τις μονάδες, με βάση τη σταθερή βάση που μίλησαν για αυτό, και τόνισε την ηθική διαβούλευση με την Κύπρο.

Ο λόγος «Νέα ΤΔΒΚ»

Όσον αφορά τη συζήτηση για τη «νέα ΤΔΒΚ» που εξέφρασε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Οκτάι είπε: «Η νέα ΤΔΒΚ έχει ολοκληρώσει την υποδομή της με κάθε έννοια, μπορεί να δημιουργήσει μια υπερδομή που μπορεί να σταθεί στα πόδια της, να παράγει εξοπλισμένους νέους και επιχειρηματίες, μεταφέρει τις τουριστικές του δυνατότητες σε άλλους τομείς, για να δει μια ΤΔΒΚ που είναι αυτάρκης και κάθε πολίτης μπορεί με υπερηφάνεια να πει «Είμαι εδώ». Αυτό είναι ό, τι θέλουμε. ” βρήκε την αξιολόγηση.

Δηλώνοντας ότι ήρθαν στην ΤΔΒΚ για να προγραμματίσουν σε πολλές περιοχές μετά την επιδημία του νέου τύπου κορανοϊού (Kovid-19), ο Οκτάι δήλωσε ότι δεν θέλει η ΤΔΒΚ να παραμείνει πίσω από τον ανταγωνισμό στον κόσμο.

Ο Οκτάι επεσήμανε ότι τα οδικά έργα που ξεκίνησαν πριν από χρόνια στην ΤΔΒΚ δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και ο λόγος για αυτό σχετίζεται με απαλλοτρίωση, πόρους συστήματος ή υποδομές που ενδέχεται να απαιτούν νομικές αλλαγές.

Επισημαίνοντας ότι οι πρόσφατες εκλογές στην ΤΔΒΚ ανέστειλαν τις μεταρρυθμίσεις, ο Οκτάι δήλωσε ότι αυτές οι διαταραχές επηρέασαν επίσης τους ξένους επενδυτές και ήθελαν να δουν μια ΤΔΒΚ όπου ξεπεράστηκαν αυτά τα προβλήματα.

Ο Αντιπρόεδρος Oktay, ένας νέος τύπος κοροναϊού στην Τουρκία (Kovid-19) δηλώνοντας ότι με δεδομένο έναν επιτυχημένο αγώνα ενάντια, είπε ότι ξεκίνησε το έργο που σχετίζεται με τα εμβόλια της Τουρκίας.

Η εντυπωσιακή υποδομή υγείας της Τουρκίας είναι πολύ ισχυρή στο πεδίο Oktay, “Το ξέσπασμα και παρατηρήθηκε με φυσικές καταστροφές που δημιούργησαν υποδομές υγείας προβλέποντας μια θεαματική στην Τουρκία. Έχουμε γίνει μια από τις πιο προηγμένες χώρες ξαφνικά στον κόσμο στη θέση στον τομέα της υγείας Αυτή είναι η θέση μας, ας ιατρικό εξοπλισμό, ενστάλαξε την εμπιστοσύνη στην εργασία για εμβόλια και φάρμακα και άρχισαν αυτές οι μελέτες. Υπό αυτήν την έννοια, η επιδημία μετατράπηκε σε επιδημία για εμάς. ” είπε.

“Οποιοσδήποτε εμβολιασμός γίνεται στη χώρα μας, αυτό θα αντικατοπτρίζεται στην ΤΔΒΚ”

Ο Οκτάι τόνισε ότι η ΤΔΒΚ εργάζεται επίσης για να αποτρέψει οποιονδήποτε να εξαρτάται από την υγεία.

Αντιπρόεδρος Oktay, “ασθενοφόρο στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων όλων των εγκαταστάσεων υγείας, αυτό το μέρος (TRNC) είναι στη διάθεσή σας. Η κυβέρνηση« Οι ασθενείς μπορούν επίσης να μετακινηθούν, η υποδομή υγείας της Τουρκίας είναι η υποδομή σας είναι δική σας ». Είπαμε. Μας είπαν, “Είμαστε εξαιρετικά άνετοι όταν τα μεταφέρετε σε εντατική θεραπεία, όχι σε φυσιολογικούς ασθενείς.” Τους μεταφέραμε επίσης, πήραμε κάθε ασθενή που ήθελε να έρθει. Δεν αφήσαμε ποτέ την TRNC μόνη της στον εμβολιασμό, όπως και σε άλλα υποστηρίγματα του Kovid-19. ” μίλησε.

Η TRNC στην οικονομική υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς και ο Kovid-19 υποστηρίζει τη συνεχή καταγραφή του συνεχιζόμενου εμβολιασμού Oktay στην περίπτωση “οι εγκαταστάσεις στην Τουρκία, η TRNC είναι επίσης ευκαιρίες”, είπε ότι ήταν κατανοητοί.

Οκτάι, “Εάν εμείς για ποιον εμβολιασμό θα κάνουμε σε ποιο πλαίσιο θα αντικατοπτρίζεται στην ΤΔΒΚ. Έφθασαν εμβόλια στην Τουρκία που έχουμε αρχίσει να μεταδίδουμε στην ΤΔΒΚ, έρχονται περισσότερα. Ότι αύριο θα είμαστε ξανά. Διαπραγματευόμαστε και μετά από συνομιλίες μεταξύ οι αντιπροσωπείες θα το αποκαλύψουν. Αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι οι πιθανότητες που έχουμε είναι δικές σας. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Source