Στην Κύπρο, το Lute για επικοινωνία σε 5 μέρη

Ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν Τζέιν Ειν Χαλ Λουθ θα φτάσει στην Κύπρο το Σάββατο για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ την Κυριακή.

Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, στις 930 π.μ. Κυριακή, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, και στις 230 π.μ., τον Έρσιν Τατάρ, πριν φύγει νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Η κα Lut θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει τη συναίνεση των μερών να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο από το άτυπο Πεντάγωνο που θα διασφαλίσει τουλάχιστον τη συνέχιση των προσπαθειών για το Κυπριακό.

Από τις 27 έως τις 29 Απριλίου, η κα Luth έχει ήδη στείλει ένα ανεπίσημο πενταήμερο πρόγραμμα στους συμμετέχοντες. Ξεκινά με ένα δείπνο που διοργανώθηκε από τις αντιπροσωπείες του Γενικού Γραμματέα και ακολούθησε άτυπη διάσκεψη την επόμενη μέρα. Μετά από αυτό, θα υπάρξουν διμερείς συναντήσεις και ένα συνέδριο.

Χθες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά μας και την ετοιμότητά μας να ταξιδέψουμε στη Γενεύη για να διαπραγματευτούμε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σημειώνοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη κατεβάζουν το φραγμό από μια άτυπη διάσκεψη, ο Πρόεδρος είπε ότι η επίσκεψη του Λούτ προετοιμάζεται για το Πεντάγωνο, ότι η τοποθεσία του “θα εξαρτηθεί από το πού βρίσκεται η Τουρκία”.

Source