Στην Τουρκία δόθηκε ημερομηνία για το τοπικό εμβόλιο για τον ιό κορώνας

Πανεπιστήμιο Ege στην Τουρκία, Πανεπιστήμιο Selcuk, Πανεπιστήμιο Erciyes, Πανεπιστήμιο Mehmet Ali Aydınlar, Acıbadem Labmed Health Services, Inc., Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, Κέντρο Βιοϊατρικής και Γονιδιώματος της Σμύρνης, Πανεπιστήμιο Bosphorus, Πανεπιστήμιο Bezmialem Foundation, Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μέσης Ανατολής και Koçak Farma, εμβόλιο Covidien-19 εργάζεται για.

Πανεπιστήμιο Selcuk (SU) Τμήμα Ιατρικής Τμήμα Ιατρικής Γενετικής στο Τμήμα της Τουρκίας με την υποστήριξη του TUBITAK mRNA γίνεται εργασία για το εμβόλιο.

Ο διευθυντής του προγράμματος ανάπτυξης εμβολίων, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Selcuk, Τμήμα Γενετικής Σχολής Ιατρικής Αναπλ. Δρ. Ο Nadir Koçak δήλωσε στη δήλωσή του ότι η τεχνολογία mRNA είναι μια νέα τεχνολογία στον κόσμο ως τεχνολογία εμβολίων 3ης γενιάς.

Εκφράζοντας ότι εργάζονται για εμβόλια καρκίνου ως Τμήμα Ιατρικής Γενετικής στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Selçuk, ο Koçak εξήγησε ότι έχουν ξεκινήσει μελέτες ανάπτυξης εμβολίων στον τομέα της καταπολέμησης της επιδημίας Covid-19.

Τονίζοντας ότι οι μελέτες εμβολίων που ξεκίνησαν στα μέσα Ιουνίου του περασμένου έτους συνεχίζονται, ο Koçak είπε:

«Προβλέψαμε ότι οι ομάδες που εργάζονται με την τεχνολογία mRNA θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία εμβολιασμού μπροστά μας. Κάναμε τις προετοιμασίες μας ανάλογα και ειδικά προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε αυτές τις ομάδες. Ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μας ήταν να φέρουμε αυτήν την τεχνολογία στη χώρα μας. Λίγο μετά την έναρξη, ολοκληρώσαμε τις ελλείψεις μας, βελτιστοποιήσαμε τα πρωτόκολλά μας. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε περίπου 8 μήνες μετά την BioNTech και τη Moderna. Αν και αυτό φαίνεται σαν μειονέκτημα, το ξεκίνημα αργά μας έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις τελευταίες δημοσιεύσεις σχετικά με τη σταθερότητα της πρωτεΐνης του ιού στον κόσμο. Έχουμε δει τι είδους σχέδια κατασκευάζονται από κορυφαίους οργανισμούς. προχωρήσαμε προς την ανάπτυξη ενός πιο αποτελεσματικού εμβολίου. “

Εκφράζοντας ότι προσπαθούν να αναπτύξουν ένα μόριο με αποτελεσματικά αποτελέσματα, ο Koçak εξήγησε ότι πρόσθεσαν νέες ακολουθίες για τη μείωση του κόστους.

“Η ΚΡΥΟ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ”

Επισημαίνοντας ότι οι τεχνολογίες mRNA πρέπει να μεταφέρονται υπό ορισμένες συνθήκες θερμότητας, ο Koçak είπε:

“Ασχολούμαστε συγκεκριμένα με τη δημιουργία σταθερών και αποτελεσματικών μορίων αντί για οποιοδήποτε μόριο. Αναπτύσσουμε εμβόλια δεν θα χρειαζόμαστε την ψυχρή αλυσίδα. Πραγματοποιούμε μελέτες μορίων για να βασίζονται σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 6 μήνες. Έχουμε αναπτύξει το πρώτο εμβόλιο mRNA της Τουρκίας στο εργαστήριο του πανεπιστημίου. Είναι 1,5 μήνες Αρχικά αναπτύξαμε το πρώτο εμβόλιο mRNA και ξεκινήσαμε πειράματα σε ζώα. Προχωράμε στο τελευταίο στάδιο σε δοκιμές σε ζώα. Επιπλέον, σχεδιάσαμε 3 διαφορετικά πρωτότυπα εμβόλια. Η σύνθεσή τους έχει επίσης ολοκληρωθεί. Θα ξεκινήσουμε δοκιμές σε ανθρώπους με το πιο αποτελεσματικό εντός 1,5-2 μηνών. και στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα εμβόλιο. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε αυτό το εμβόλιο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας τους καλοκαιρινούς μήνες.

“ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ 6 ΜΗΝΕΣ”

Αναφέροντας ότι οι μελέτες φάσης παρέμειναν σύντομες λόγω της επιδημίας, ο Koçak δήλωσε ότι όλα τα εμβόλια εγκρίθηκαν για επείγουσα χρήση στην 3η φάση.

Εξηγώντας ότι αυτά τα εμβόλια μπορούν να προσαρμοστούν ξανά σε δόσεις σε περίοδο 2-3 ετών, ο Koçak είπε, “Αυτή τη στιγμή, συνεχίζεται ως 2 δόσεις προσεκτικά. Κάναμε επίσης τον πρώτο εμβολιασμό σε ζώα. Θα εφαρμόσουμε τη δεύτερη δόση μετά από 2 εβδομάδες. “Η ομάδα μας εργάζεται με μεγάλη αφοσίωση. Τα φώτα του εργαστηρίου μας σχεδόν ποτέ δεν σβήνουν για 6 μήνες. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε αμέσως σε περίπτωση πιθανής επιδημίας και να δημιουργήσουμε μια ομάδα που μπορεί να παράγει ένα εμβόλιο με βάση την τεχνολογία mRNA σε παγκόσμια κλίμακα.”

Source