Στην υποδοχή των “ερυθρών” ασθενών. ΟΚΥΠΥ σχεδιασμός. Εκκένωση ICU 1 για περισσότερα κρεβάτια

COVID 19 ασθενείς που εισήχθησαν σε κρατικά νοσοκομεία «κόκκινα» – Εκκενώθηκε το πρώτο τμήμα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας – αδειάστηκαν 17 κρεβάτια –

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

“Προς το παρόν, μόνο το ICU 2 λειτουργούσε ως μονάδα COVID 19. έχουμε 17 νέα κρεβάτια. “Στόχος μας είναι να αδειάσουμε εντελώς την ICU 1 άλλων ασθενειών, να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη μονάδα εντατικής θεραπείας αποκλειστικά για το COVID 19, το οποίο διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και το προσωπικό”, δήλωσε ο κ. Sharilau.

Σημείωσε ότι “με βάση τα δεδομένα μας, αποδεικνύεται ότι κάθε τρίτος ασθενής βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και ο πέμπτος – στη μονάδα εντατικής θεραπείας”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται ότι μετά τις διακοπές, η εισαγωγή ασθενών με COVID 19 θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. “Όσον αφορά τις εισαγωγές, βλέπουμε περιπτώσεις όπου υπάρχει καθυστέρηση 7-10 ημερών από τη διάγνωση ή τα συμπτώματα, αναμένουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε αύξηση στις εισαγωγές σε κρατικά νοσοκομεία”, πρόσθεσε.

Σημείωσε σήμερα ότι ένας μεγάλος αριθμός 19 ασθενών COVID υποβάλλονται σε θεραπεία σε δημόσια νοσοκομεία, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

“Το σύστημα βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση. Το OKYPY έχει ένα σχέδιο δράσης που αξιολογεί κάθε μέρα արկում λαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες όπου և όταν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα. “Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού ασθενών είμαστε πολύ περιορισμένοι. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες. Θα έχουμε αύξηση των περιπτώσεων, δεδομένου του μεγάλου αριθμού θετικών περιπτώσεων στην κοινότητα”, είπε.

Εάν κάνουμε έναν απλό υπολογισμό του συνολικού αριθμού των θετικών περιπτώσεων στην κοινότητα, σημείωσε ότι περίπου το 20% μπορεί να είναι άνω των 60 ετών, is αναμένεται ότι ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους θα χρειαστούν θεραπεία και μερικοί από αυτούς θα χρειαστούν θεραπεία στην προστιθέμενη υποδιαίρεση. Στη μονάδα φροντίδας ή εντατικής θεραπείας.

Είπε ότι το σχέδιο δράσης του ΟΚΥΠΥ σχεδιάζει να αναπτύξει περίπου 200 κρεβάτια με COVID 19. “Έχουμε ακόμη χώρο, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν γεμίσουν αυτά τα κρεβάτια και προστίθενται περισσότερα κρεβάτια, θα το κάνουμε”, πρόσθεσε.

Είναι υπάκουο, συνέχισε, ότι θα μειώσουμε περαιτέρω το εύρος των υπηρεσιών για άλλες ασθένειες, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε προσωπικό για τη θεραπεία τέτοιων περιπτώσεων.

Όσον αφορά την πρόσληψη ιατρών, ο κ. Sharilau είπε ότι η ΟΚΥΠΥ δεν έχει τέτοια εξουσία. “Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις κινητοποιήσεις. “Προσδιορίζουμε τις ανάγκες μας με βάση τους ασθενείς, ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να λάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από τον ιδιωτικό τομέα, ιδίως για την πρόσληψη γιατρών και από τις δύο ειδικότητες”, εξήγησε.

«Πού και πότε είναι απαραίτητο», είπε. «Δεν απαιτούμε άσκοπα τη συμμετοχή ιδιωτικών ιατρών, αλλά πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η καταπολέμηση της επιδημίας είναι το πρόβλημα όλων, όχι μόνο μερικών».

Ερωτηθείς εάν είχε οποιαδήποτε πληροφορία ότι ο αποκλεισμός θα αρθεί αν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης δεν θα μπορούσε να το ξεπεράσει, ο κ. Χαριλάου είπε ότι είναι ευθύνη του κράτους. “Αναλύουμε απλώς τον αριθμό των εισαγωγών που έχουμε στα δημόσια νοσοκομεία. “Η ευθύνη για τη λήψη οποιωνδήποτε μέτρων πέραν αυτού ανήκει στο κράτος και όχι σε εμάς”, είπε.

Επανέλαβε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έχει φτάσει σε κρίσιμα επίπεδα. “Έχουμε φτάσει σε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών, πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε περισσότερες εισαγωγές, οπότε όλα θα είναι πολύ δύσκολα”, πρόσθεσε.

Πηγή: KYPE

Source