Στη Βρετανία, τα σχολεία κλείνουν και τα προεκλογικά νοσοκομεία ανοίγουν ξανά

Ταχεία ανάπτυξη της επιδημίας στη Βρετανία. Τα σχολεία είναι κλειστά, τα νοσοκομεία προπαγάνδας ανοίγουν ξανά. Η κυβέρνηση κινείται τις τελευταίες ώρες

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο γρήγορος ρυθμός της επιδημίας στη Βρετανία είναι ένδειξη της κίνησης της κυβέρνησης τις τελευταίες ώρες, καθώς τα δημοτικά σχολεία στην περιοχή του Λονδίνου έκλεισαν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και αποφασίστηκε να ανοίξουν ξανά τα προεκλογικά νοσοκομεία που είχαν ιδρύσει κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος.

Με περισσότερες από 50.000 νέες περιπτώσεις την ημέρα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, τα νοσοκομεία δήλωσαν ότι ετοιμάζονταν για μεγάλη αύξηση των ασθενών και προειδοποίησαν ότι χρειάζονται περισσότερα κρεβάτια.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες μέρες μετά την αποστολή e-mail στο προσωπικό του Royal Hospital στο Λονδίνο, λέγοντας ότι τώρα ήταν “ιατρική καταστροφών” και δεν μπορούσε να παράσχει υψηλής ποιότητας φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Καθώς η βρετανική πρωτεύουσα ήταν μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη χώρα με ένα νέο στέλεχος κοραναϊού που μεταδίδει έως και 70% πιο εύκολα, η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει χθες όλα τα μεγάλα σχολεία στο Λονδίνο, παρά την ανακοίνωση πριν από μόλις δύο ημέρες ότι θα ανοίξουν κανονικά. Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

“Η εκπαίδευση και η ευημερία των παιδιών παραμένουν εθνική προτεραιότητα”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Jean Williamson. “Η επέκταση της ηλεκτρονικής μάθησης σε περισσότερα μέρη του Λονδίνου είναι πραγματικά η τελευταία λύση”, είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δέχτηκε ξανά πυρ για την απόφαση της “τελευταίας στιγμής”, η οποία ήταν επίσης μια στροφή 180 μοιρών από την αρχική ανακοίνωση. :

Τα νοσοκομεία εκστρατείας που δημιουργήθηκαν σε μέρη όπως τα συνεδριακά κέντρα ήταν επιτυχημένα και ο στρατός τα έχτισε σε λίγες μέρες, αν και σπάνια χρησιμοποιήθηκαν.

Ωστόσο, η ένωση νοσηλευτών προειδοποίησε ότι η χώρα δεν είχε αρκετές νοσοκόμες για να εργαστεί, καθώς πολλοί είχαν συμβληθεί βάσει του κώδικα 19 ή έπρεπε να απομονωθούν μετά την ένταξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με έκθεση Sky News, τα τμήματα ανάνηψης σε τρία νοσοκομεία του Λονδίνου ήταν γεμάτα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναγκάζοντας τους ασθενείς να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία.

Εμβόλια:

Ταυτόχρονα, η AstraZeneca αναμένεται να παρέχει στη Βρετανία περίπου δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, το οποίο έχει αναπτύξει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έναντι του covid-19 κάθε εβδομάδα από τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τους The Times.

Επιπλέον, η εταιρεία εκτιμά ότι την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να προσφέρει δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Η διοίκηση John Onson έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης.

Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source