Στη Δανία αυξάνονται τα περιστατικά του βρετανικού στελέχους κορανοϊού

Πρώτη είσοδος. Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, 17:43

Στη Δανία αυξάνονται τα περιστατικά του βρετανικού στελέχους κορανοϊού

Το ποσοστό των ατόμων που έχουν μολυνθεί με το πιο μεταδοτικό στέλεχος του νέου κοροναϊού που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία αυξάνεται στη Δανία, ανέφεραν οι αρχές την Τετάρτη, επικαλούμενα προκαταρκτικά στοιχεία.

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, το 27% των θετικών διαγνώσεων των οποίων το γενετικό υλικό αναλύθηκε ήταν φορείς του στελέχους Β117, σε σύγκριση με το 20% την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με έκθεση του State Serum Institute (SSI).

Η Δανία είναι μία από τις κυρίαρχες χώρες στον προσδιορισμό αλληλουχίας γονιδιώματος, η οποία χρησιμοποιείται για την ανάλυση του γενετικού υλικού του κοροναϊού για τον εντοπισμό στελεχών.

Ο αριθμός των αναπαραγωγών του νέου στελέχους, το οποίο δείχνει πόσα άλλα άτομα μπορούν να μεταδοθούν από ένα μολυσμένο άτομο, είναι 0,99%, ανέφερε η SSI την Τρίτη, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός είναι προς το παρόν ελαφρώς μειωμένος.

Ο συνολικός αριθμός μολύνσεων στη Δανία μειώνεται αφού η κυβέρνηση έλαβε αυστηρά μέτρα για να αποκλείσει μόνο 470 θετικές διαγνώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, σε σύγκριση με χιλιάδες λοιμώξεις την περασμένη ημέρα πέρυσι.

Συνολικά 1.690 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με το νέο στέλεχος, το οποίο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Τελευταία ενημέρωση. Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, 17:43

,Source