Στη Λεμεσό, και οι δύο βρίσκονται σε δίκη για διακίνηση ναρκωτικών. Συνεχίστε τη διαδικασία αύριο

Η κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και εμπρηστικών στη Λεμεσό καταγράφηκε για δίκη. Η δίκη στο δικαστήριο της Λεμεσού έχει ανασταλεί και θα συνεχιστεί αύριο

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η υπόθεση κατάσχεσης μεγάλου όγκου ναρκωτικών και σπινθήρων στη Λεμεσό, η οποία βρίσκεται υπό την αστυνομική κράτηση από τις 18 Δεκεμβρίου, έχει κατατεθεί για δίκη. Η δίκη των δύο από τα τέσσερα αρχικά με χειροπέδες θα ξεκινήσει στις 22 Φεβρουαρίου.

Αυτή είναι μια εξαιρετική περίπτωση εύρεσης 35 κιλών κάνναβης և άνω των 300 κιλών χάντρες.

Ένας 34χρονος Ελληνοκύπριος և 43χρονος Έλληνας άνδρας θα καθίσει στον πάγκο ως κατηγορούμενοι.

Αν και η υπόθεση πρόκειται να ξεκινήσει στις 22 Φεβρουαρίου, η σημερινή δίκη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αναβλήθηκε και θα συνεχιστεί αύριο, καθώς προέκυψε το ερώτημα αν το Βρετανικό Cape Bases είχε αποκαταστήσει το ποινικό μητρώο του πρώτου υπόπτου.

Στη συνέχεια, η εισαγγελία κάλεσε τον μάρτυρα να καταθέσει αύριο στο δικαστήριο για να αποδείξει ότι το ποινικό του αρχείο ήταν ακόμη ενεργό.

Και οι δύο παραμένουν υπό κράτηση. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι άλλοι δύο που συνελήφθησαν στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι.

Χρονικό του συμβάντος – πώς έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας

Όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη ανάρτηση Κύπρος Φορές:, το πρωί της 18ης Δεκεμβρίου, τα μέλη της ΥΚΑΝ συνειδητοποίησαν ότι ένας 43χρονος άντρας – ένας 34χρονος άντρας λάμβανε παράνομο φορτίο από μια εταιρεία της Λεμεσού. Μόλις φορτώθηκε, το φορτηγό που οδηγούσε ο 43χρονος άνδρας σταμάτησε και ο οδηγός συνελήφθη για έγκλημα που διέπραξε. Ταυτόχρονα, έγινε μια προσπάθεια να σταματήσει ο 34χρονος άνδρας, ο οποίος κατάφερε να δραπετεύσει, συνεχίστηκε και πυροβολήθηκαν προειδοποιητικά πλάνα στο αυτοκίνητο. Ο 34χρονος αρνήθηκε το όχημα και προσπάθησε να ξεφύγει με τα πόδια, αλλά βρέθηκε αμέσως στην περιοχή του φράγματος Polemidia.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, εμφανίστηκαν μαρτυρίες εναντίον του ιδιοκτήτη μιας τελωνειακής αποθήκης 35 և 38 ετών, αντίστοιχα, ο οποίος αρνήθηκε να εμπλακεί στην υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζαν το περιεχόμενο του φορτίου.

Κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων, υπενθυμίζεται ότι βρέθηκαν συνολικά 35 κιλά κάνναβης και περισσότερα από 300 κιλά σπινθήρα.

Source